Ingredienser
  • 2 dl ketchup
  • ½ dl epleedikk
  • 3 ss brunt sukker
  • 4 ss lys sirup eller lønnesirup
  • 1 løk i små terninger
  • 2 fedd hvitløk – finhakket
  • 2 ss worchestershiresauce
  • 1 ss sweet chili sauce
  • 1-2 ss dijonsennep
  • 2 ss olje
  • 1 ss revet sitronskall
  • Et par dråper Tabasco
Sånn gjør du
  1. Ha alle ingrediensene i en kjele. La sausen koke opp før du setter ned temperaturen.
  2. La sausen småkoke i ca 20 minutter. Rør gjerne iblant.
  3. Hvis du ønsker en litt chunky saus er den ferdig nå.
  4. Hvis ikke kjører du den opp med en blender eller stavmikser til du får en glatt og jevn saus.
  5. La den gjerne stå litt før du serverer den, da får smakene satt seglitt bedre.
  6. Server gjerne sausen både kald eller varm.
Recipe by Marianne de Bourg at https://www.mariannedebourg.no/2015/06/25/ole-martins-hjemmelagde-bbq-saus/