MIDDAGSTIPS: Oppskrift på helgrillet laks med BBQ-saus og bacon
 
(4 porsjoner)
Ingredienser
  • 1,5 kg hel laksefilet med skinn på en side
  • 0,8 dl Santa Maria BBQ Sauce Roasted Garlic
  • 300 g bacon i terninger
  • 1 lime i tynne skiver
  • ½ rød chili i tynne strimler
  • 5 stk salatløk i tynne skiver
  • ½ krukker fersk koriander
  • Evt. salat og diverse grønnsaker for grilling
Sånn gjør du
  1. Pensle laksesiden med BBQ Grilloil Garlic.
  2. Legg laksen med skinnsiden mot risten på grillen og grill på indirekte varme under lokk i ca. 25 min.
  3. Sprøstek bacon i stekepannen og la det ligge og tørke på matpapir.
  4. Når laksen er gjennomstekt, kontroller ved å skjære litt i den tykkeste delen, løft den av og anrett på et fat.
  5. Dryss over generøst med bacon, lime, chili, salatløk og koriander over laksen.
Recipe by Marianne de Bourg at https://www.mariannedebourg.no/2015/06/05/middagstips-oppskrift-pa-helgrillet-laks-med-bbq-saus-og-bacon/