Glutenfri tabbouleh med quinoa
Oppskrift: Tilbehør
Porsjoner: 4
 
Ingredienser
  • 1 kopp quinoa
  • 2 kopper vann
  • ½ slangeagurk
  • 1 pakke cherrytomater eller cocktailtomater
  • ½ løk
  • 1 håndfull hakket mynte
  • 1 håndfull hakket persille
  • Saften av 1 sitron
  • 1 dl olivenolje
  • Havsalt
Sånn gjør du
  1. Skyll først frøene grundig i rennende varmt vann igjennom en sil. Bruk 1 del quinoa til 2 deler vann. Kok opp, ha på lokk, sett platen på laveste varme og kok i 12-15 minutter. Ta kjelen av varmen og la quinoaen hvile i kjelen med lokket på til alt vannet er absorbert.
  2. Tips: Frøene er ferdige når skallet har åpnet seg og de nærmest ser ut som små rumpetroll med hale ;0)
  3. Skjær opp grønnsaker og urter mens quinoaen koker. Del tomater i 2 eller 4, agurk i småbiter og hakk løken fint. Hakk urtene og press saften av sitronen. Når quinoaen er noe avkjølt, blandes grønnsaker og quinoa. Ha over sitron, olivenolje og salt. Bland og spis!
Recipe by Marianne de Bourg at https://www.mariannedebourg.no/2014/07/01/glutenfri-tabbouleh-med-quinoa/