Hjem   Om meg   Kontakt
Oppskrift på Frozen Strawberry Daiquiry (med supersøt pynt!) | Marianne de Bourg
38805
post-template-default,single,single-post,postid-38805,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Oppskrift på Frozen Strawberry Daiquiry (med supersøt pynt!)

Daiquiri er navnet på cocktails som inneholder rom, lime og sukker. Frozen Strawberry Daiquiry er kanskje den mest kjente.

En utrolig god sommerdrink, men også perfekt til 17. mai. Den er rød og inneholder jordbær. Server den gjerne med jordbær ved siden av. Jeg har også pyntet glasset litt ekstra. Perfekt til fest!

Jeg pyntet med en halv jordbær drysset med litt vaniljepulver. Det er ikke nødvendig, men gir et deilig lite hint av vanilje når du spiser jordbæret til slutt (eller først). Jeg pyntet også halve glasset med en bred kant av rødfarget sukker. Veldig elegant og morsomt, men heller ikke nødvendig. Strengt tatt lages ikke en klassisk Frozen Strawberry Daiquiri med sukkerkant (rimming), men hva gjør vel det. Dessuten kan det være praktisk, dersom du kjenner at drinken er litt i det syrligste laget når du har laget den ferdig. Da kan sukkerkanten tilføre ekstra sødme.

VELKOMSTDRINKEN Strawberry Daiquiri

Jeg serverte min Strawberry Daiuqiri med rød sukkerrim på kanten av glasset og et jordbær som pynt.

Her er oppskriften:

Strawberry Daiquiri

(1 avkjølt cocktailglass)

Drinken

  • 5 cl hvit (blank) rom
  • 5-6 jordbær (+ 1 til pynt)
  • 2 cl limejuice
  • 1-2 sukker
  • En neve knust is

Pynt

  • Rød matfarge + sukker (hvis du vil pynte med sukkerkant)
  • Vaniljepulver (om du har. Brukt som dryss på jordbæret)

Slik gjør du:

Gjør først klart det avkjølte glasset.

Jeg rimmet cocktailglasset med farget sukker. Matfargen jeg brukte er fra Wilton, som jeg kjøpte for noen år siden på Meny.

Farget sukker lager du sånn: Ha et par dråper rød matfarge sammen med sukker (eller Sukrin) i en pose, gjerne av typen med glidelåslukking. Massér til sukkeret blandes jevnt i sukkeret og det blir rødt. Justér eventuelt med flere dråper matfarge til du får den fargen du ønsker.

Og sånn rimmer du glasset med sukker: 

Fukt kanten på glasset med sitron mens du holder det opp ned, slik at ikke sitronsaften renner lenger ned enn der du vil ha sukkerkanten. Jeg ville ha kun ha sukker på en del av glasset og fuktet dermed ca 1/3 av kanten. Dypp det deretter så i det fargede sukkeret. 

Miksing av drinken:

  1. Bland alle ingrediensene til drinken i en blender.
  2. Kjør alle de andre ingrediensene i en blender til en litt tynn slush-konsistens.
  3. Server i cocktailglass med en jordbær på kanten av glasset.

Flere daiquiri-ideer:

For festlige drinker av typen daiquiri, prøv en klassiske daiquri med lime, rom og sukkerlake. Og har du lyst på en forfriskende sommerlig variant, kan du prøve en Vannmelon Daiquiri

Håper det smaker,

Marianne :)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.