Hjem   Om meg   Kontakt
Fredagsdrinken: Bellini | Marianne de Bourg
38795
post-template-default,single,single-post,postid-38795,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Fredagsdrinken: Bellini

// INNEHOLDER REKLAME // 

Bellini altså! Enda en superenkel drink med kun to ingredienser. 

Den kan lages alkoholfri også, det er bare å erstatte prosecco med Club Soda. En frisk og festlig Bellini passer godt som velkomstdrink til blant annet bryllup.

Cocktailen Bellini lages tradisjonelt med hvit fersken og prosecco, men den kan selvfølgelig lages med den fersken vi får tak i her. Drinken kan også lages med champagne istedenfor prosecco. Da serveres den gjerne med sukker på kanten av glasset. Mimosa er også en variant av Bellini, hvor appelsinjuice blir brukt i stedet for ferskenpuré. Enda en superenkel drink med kun to ingredienser.

Denne lette drinken passer til romantiske anledninger som Valentine og bryllup. Morsdag også.

VELKOMSTDRINKEN Bellini

Jeg serverte min Bellini med en phyasalis tredd på et strå. Bare fordi det var fint…

Min Bellini er servert i Grand Cru champagneglass fra Rosendahl.

Jeg har brukt oppskriften til International Bartender Association. Den er dermed kvalitetssikret, men som alltid bør drinker prøves ut før de serveres gjester. Det er ulik sødme på fersken avhengig av blant annet hvor moden den er.

Et supert tips er å kjøpe inn moden fersken når den er i sesong, lage ferskenpuré og fryse inn.

Bellini

(1 avkjølt champagneglass)

  • 10 cl prosecco
  • 5 cl frisk ferskenpuré

Ferskenpuré kan du lage slik: Skrell frukten med for eksempel potetskreller (det brukte jeg). Lager du kun én drink, mos fruktkjøttet med en gaffel. Skal du lage drinker til mange, kan du mose fruktkjøttet i en food processor eller blender.

Ha ferskenpuré i glasset og tilsett prosecco. Rør forsiktig.

Lag en prøvedrink og smak til. Dersom drinken er for sur, kan du enten tilsette sukkersirup eller rimme kanten av glasset med sukker: Ha først litt sitronsaft eller sukkersirup øverst på kanten av glasset. Snurr deretter kanten på glasset i en asjett med sukker.

VELKOMSTDRINKEN Bellini

Bellini i Grand Cru champagneglass fra Rosendahl og vinkjøler i samme serie.

Drinken blir best når både vin og glass er avkjølt. Her står vinen i Grand Cru vinkjøler.

Alkoholfri Bellini

Ønsker du en alkoholfri variant, kan du bruke 1/3 ferskenpuré til 2/3 alkoholfri musserende vin eller Club Soda. Dersom du bruker Club Soda, kan det tenkes du bør søte drinken med litt sukker eller sukkerlake. Det avhenger av hvor søt og moden fersken du har brukt.

God fredag,

Marianne :)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.