Hjem   Om meg   Kontakt
2018-favoritter: Romantikk, bryllupsbord & sjokolade på en sølvskje | Marianne de Bourg
38504
post-template-default,single,single-post,postid-38504,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

2018-favoritter: Romantikk, bryllupsbord & sjokolade på en sølvskje

På 2018-menyen min sto staselig festbord, deilige desserter og Europas mest romantiske reisemål. Vi hadde 7.500 besøk på en god dag i desember (bloggen og jeg), og på Instagram nådde jeg nylig 5000 følgere. Er det lov å si at året ble en suksess? 

Bli med å se hva som var mest populært!

På Instagram har jeg i dag 5000 følgere og antallet øker ganske raskt. Det viser vel at jeg mer eller mindre har funnet min nisje, samt at bildene jeg deler treffer mange. Årets 10 mest populære Instagram-poster viser at flotte borddekkinger er blant det som er aller best likt.

Her er mine 10 mest likte bilder i løpet av året som gikk:

Smeltet hvit sjokolade på en sølvskje

Gammel sølvskje med smeltet hvit sjokolade og kakepynt.

Smeltet hvit sjokolade på en gammel sølvskje er en enkel liten dessert – eller konfekt til kaffen (Foto: Marianne de Bourg)

Det burde ikke være en overraskelse at noe så vakkert, som også er superenkelt å lage, falt i smak. Du kan lese mer om hvordan jeg gjorde det her: Nyttårsdessert: Sjokolade på sølvskje

Julebord i sort og grønt

Et dekket julebord i sort, grått og grønt.

Her har jeg pyntet julebordet med furu både på og over bordet. (Foto og styling: Marianne de Bourg)

Dette er et av de fineste julebordene jeg har dekket. Dekorasjonene er enkle og nærmest gratis, men veldig effektfulle. Ikke så rart at dette ble populært. Her står det litt mer om hvordan jeg gjorde det: Julebord med furukvister 

Rød, grønn og rustikk jul

Vakker og landlig julestemning på kjøkken i rødt og grønt.

Julebord dekket på kjøkken med god gammeldags julestemning. (Foto & styling: Carina Olander og Anna Truelsen)

Det er jo så utrolig vakkert dette bildet! Det er ikke min fortjeneste, men fotografert og stylet av @carinaolander og @truelsen for magasinet LEVA&BO. God gammeldags jul i rødt og grønt, med herlige amaryllis hengende fra taket. Det av mine aller mest populære bilder på Instagram. 

Vakker vinterstemning utendørs

Vinterstemning utendørs med skøyter, pels og levende lys.

Herlig vinterstemning! (Foto: Affari of Sweden).

Dette er mitt mest likte bilde på Instagram i fjor. 632 likerklikk er ikke dårlig for en profil med 5000 følgere!

Røff julepyntet stue i rustikke omgivelser

Rustikk hytte med julepyntet stue i oker.

Okergul julepynt i rustikke omgivelser. (Foto: Affari of Sweden)

Dette bildet er fra en bloggpost hvor jeg viser mine favoritter fra Affari’s vinterkolleksjon. Affari har alltid vært gode på det håndlagde, rustikke og røffe – og alltid med en sart og ekte nerve. Denne sesongen satset de også på feminin julepynt i rosa og pastellfarger. Jeg bare elsker det! Og følgerne elsket det også. Se resten av den fantastiske kolleksjonen her: Mine favoritter fra Affari’s vinterkolleksjon

Julepyntede flasker på kuvertene på julebordet

Julepyntet miniflaske med musserende vin på kuverten på julebordet.

Miniflasker med dekor som settes på hver kuvert, blir en morsom del av bordpynten som garantert vil imponere gjestene. (Foto: Marianne de Bourg)

Jeg pleier ofte å se etter vinflasker i farger som matcher bordet når jeg skal kjøpe drikke til festen. Og så pynter jeg gjerne flasken litt også. Denne gangen bandt jeg kanelstenger på litt granbar rundt flaskehalsen med en sort grov snor. Jeg syntes det var en god idé og følgerne likte den også! Se hvordan jeg gjorde det her: Julepyntet flaske på hver kuvert

Julestemning med dekket bord i tømmerhytta

Oppdekking av julebord på hytte med tømmervegger.

Julebord dekket på hytta. (Foto/styling: Kid Interiør)

Altså – verdens deiligste julestemning fra verdens vakreste tømmerhytte. Så vakkert! Et av de aller mest populære bildene dette her. Flotte dekkede bord i vakre omgivelser slår virkelig an hos mine følgere på Instagram.
Mer inspirasjon fra kolleksjonen her: Her er mine favoritter fra Kid Interiørs julekolleksjon!

Staselig og romantisk bryllupsbord i rosa og gull

Bryllupsbord dekket til staselig feiring i vakker herregård.

Staselig og romantisk bryllupsbord i rosa og gull. (Foto: Kid Interiør / Styling: Marianne de Bourg)

Enda et flott bord i vakre omgivelser blant de mest populære Instagram-bildene i 2018. Og det er jo flott, det må jeg innrømme. Jeg viser detaljer fra borddekkingen her: Staselig og romantisk bryllupsbord i rosa og gull

Koselig sommerbord i hagen

Sommerbord dekket i hagen, med hjemmelaget bordplate av rupanel.

Sommerbord dekket i hagen, med hjemmelaget bordplate av rupanel. (Foto: Marianne de Bourg)

Dette sommbordet er dekket på en bordplaten lagd av rupanel som ofte brukes som underlag for tak og vegger for å stive av underlaget. På dette bildet ser du hvor fint det ble, og her er fremgangsmåten: Lag ekstra spisebord av rupanel!

Mitt maritime sommerbord ved sjøen

Sommerbord dekket i maritim stil på bryggekanten.

På dette dette strandbordet dekket til sommerfesten brukte jeg sjøens og strandens egne elementer. (Foto: Marianne de Bourg)

På dette dette strandbordet dekket til sommerfesten brukte jeg sjøens og strandens egne elementer. Og jammen ble det ikke sommerens fineste bord; steiner og strå, krabber, skjell og drivved. Helt gratis dekor funnet ute i naturen. Flere ideer fra dette bordet ser du her: Mitt maritime sommerbord ved sjøen

Det var mine topp ti på Instagram!

I bloggen

Men bloggen er nok mer min “baby” en Instagram. Jeg liker blogg på grunn av muligheten til å skape noe med kvalitet og substans. Det er gøy – og lettvint, å “slenge ut” et bilde på Instagram og få 600 likes. På blogg kan innholdet ta dager å produsere, med styling, foto og skriving. Men jeg liker det. Elsker når jeg føler at jeg har laget godt innhold!

Jeg startet bloggen i 2012 og fjoråret var et rolig år i forhold til enkelte år tidligere hvor jeg skrev opp mot tre innlegg om dagen. Jeg har produsert 192 bloggposter i 2018, hvorav 36 av dem i desember. Et rolig år med færre blogginnlegg, jo da, men lesertallet øker.

Og, det er moro å se hvilke bloggposter dere har likt best. En av mine mest leste bloggposter handler faktisk ikke om interiør, men om romantiske reisemål i Europa.

Europas 20 mest romantiske reisemål

En bloggpost hvor jeg valgte ut mine favoritter og beste tips til en romantisk weekend eller langhelg i Europa.

The 20 Most Romantic Places in Europe BLOG: mariannedebourg.no

Foto: Pixabay

Jeg plukket ut de 20 stedene i Europa jeg (og mange andre!) synes er mest romantiske. Noen av disse stedene har jeg besøkt sammen med mannen min, andre står fremdeles på ønskelista.

Les gjerne bloggposten her: Europas 20 mest romantiske reisemål

Så, litt skryt…

Bloggen min har ligget på topp i kategorien interiør på blogglisten. Det er gøy!

Blogglisten - en liste over Norges toppbloggere, i kategorien interiør 27.11.18

November og desember er en tid hvor mange søker inspirasjon og mange av mine mest populære innlegg handler nettopp om advent, jul og nyttår. Så på en fin dag i desember hadde bloggen nesten 7.500 visninger. Også stas!

Statistikk fra bloggen mariannedebourg.no

Bloggposten jeg la ut denne dagen var denne:

Velkomstdrink til juleselskapet (også alkoholfri)

Rød velkomstdrink med tranebær- og granateplejuice. Pyntet med klementinskive, kanelstang og tranebær.

Denne velkomstdrinken smaker som jul, dufter som jul – og ser ut som jul. (Foto: Marianne de Bourg).

Her ville jeg by på et alternativ til den tradisjonelle gløggenNoe som kunne passe som velkomstdrink til julebordet og andre juleselskaper. Jeg lagde dessuten en alkoholfri versjon av oppskriften, slik at det skulle være noe som passet for alle. Begge oppskriftene ligger her, om du vil se: Velkomstdrink til juleselskapet (også alkoholfri).

På tv

2018 ble også året hvor jeg fikk delta på direktesendt tv hele to ganger. Første gangen snakket jeg om adventskalendere for voksne og andre gangen om dekking av julebord. Begge gangene på God morgen Norge på TV2.

I borddekkingsinnslaget fikk jeg heldigvis selskap og hjelp av med Finn Schjøll (@finnschjoll på Instagram). At Finn er verdens mest hyggelige person og har masse omsorg for andre var lett å se. Han er også superproffesjonel, og jeg er glad jeg fikk være med nettopp i hans innslag.

Her er link til klippet:

VIDEO - Marianne de Bourg og Finn Schjøll dekker julebord på God morgen Norge

Marianne de Bourg og Finn Schjøll dekker julebord på God morgen Norge

Trykk på bildet, så kommer du til TV2, der du kan se innslaget!

Et spennende 2019!

Da er det bare å glede seg til hva året 2019 vil bringe. Et par spennende opplevelser venter.

Rett før jul tikket det en nyhet i innboksen min om at jeg var plukket ut som semifinalist i Vixen Influencer Awards 2018, og jeg går videre til finalen i januar dersom jeg får nok stemmer. Vinnerne kåres på Hotel Christiana Teater 17. januar 2019.

Jeg er også nominert i kategorien borddekking i Gullfjæren Interiør Awards 2019. Gullfjæren Arrangementet avholdes på Hotel Continental lørdag 9. mars 2019. Her deler jeg mine beste borddekkingstips sammen med de tre andre finalistene: Tips og inspirasjon fra Norges 4 dyktigste på borddekking.

Altså blir både januar og mars to spennende måneder, hvor jeg har muligheten til å vinne to gjeve interiørpriser. Jeg gleder meg!

Selv om jeg (ennå!) ikke har like mange følgere på Instagram, jobber jeg like hardt der som de aller største. Og med bloggen, gud hvor mye tid det tar. Så ja, jeg fortjener en pris eller to. Det synes jeg sjøl i alle fall. Vi får se på hva juryene synes :D

Takk for at du leste, og at du er innom bloggen, håper du følger med meg i 2019 også!

Følg meg gjerne på Instagram (@mariannedebourg) og på Facebook!

Marianne :)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.