Hjem   Om meg   Kontakt
Tenk utenfor rammen! | Marianne de Bourg
34966
post-template-default,single,single-post,postid-34966,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Tenk utenfor rammen!

Har du også skuffer fulle av gamle fotografier som skulle vært satt i album? Du kan lage de fineste utstillinger av de gamle bildene ved å vise dem frem på en helt ny måte. 

Jeg hadde lenge hatt en idé om å bruke de gamle familiefotografiene istedenfor å la dem støve ned i album eller esker på loft og i kjeller. For noen år dekket jeg et morsomt bord hvor jeg brukte både sorthvitt og fargebilder: Gamle fotografier som tema for borddekking

For et par år siden fikk jeg igjen lyst til å gjøre noe med gamle fotografier (det er jo så morsomt!) og tok disse bildene for ukebladet Hjemmet.

Du har vel kanskje også gamle familiefotografier liggende i album, og ser ikke på dem så ofte. Kanskje kan du her få noen ideer til hvordan de flotte gamle familiebildene kan få plass i interiøret.

Fotografier har blitt hentet ut fra album og fått kommet til heder og verdighet fremme. På et speil, i en glasskuppel og på en pakke til gjesten.

Fotografier har blitt hentet ut fra album og fått kommet til heder og verdighet fremme. På et speil, i en glasskuppel og på en pakke til gjesten. (Foto: Marianne de Bourg)

Speil med gamle sorthvitt fotografier stukket inn i bilderammen.

Her er fotografiene plassert langs rammen av et stort speil. Simpelthen ved å stikke dem inn mellom speilet og rammen. Enkelt å arrangere om på bildene og enkelt å fjerne dem igjen. (Foto: Marianne de Bourg)

Gamle sorthvitt barnebilder med speilbrett som ramme.

Et vakkert sølvbrett er brukt som ramme for barnebilder festet med dobbeltsidig tape. (Foto: Marianne de Bourg)

Dette er faktisk barnebilder av min kjære, som er nesten like søt i dag. Her er en bloggpost hvor han sutrer litt over alle putene som befinner seg i sofaen

Speil med gamle sorthvitt fotografier stukket inn i bilderammen.

Rammen kan også plasseres mot en vegg, gjerne med noe foran slik at den ikke sklir.(Foto: Marianne de Bourg)

Et gammelt sorthvitt konfirmasjonsbilde puttet inn i en glassklokke.

Her er bildet satt i en glasskuppel. (Foto: Marianne de Bourg)

Et gammelt sorthvitt konfirmasjonsbilde puttet inn i en glassklokke.

Her kunne du jo også sette den første skoen, en hårlokk eller andre minner i rammen sammen med fotografiet. (Foto: Marianne de Bourg)

Gamle mini sorthvitt fotografier på utstilling i settekasse.

Settekasser er fine til utstilling av små fotografier. En gammel som her, eller en moderne variant som kan kjøpes i interiør- og møbelbutikker.(Foto: Marianne de Bourg)

Gamle settekasser kan kjøpes i bruktbutikker og på loppemarked. Hvordan du finner de beste loppiskuppene, har jeg skrevet mer om i Den store loppisguiden!

Gammelt brudebilde limt på et gullspeil.

Istedenfor bilderamme brukte jeg et speil med ekstra flott ramme.
(Foto: Marianne de Bourg)

Gammelt brudebilde limt på et gullspeil.

Bildet festes med to tynne strimler med dobbeltsidig tape øverst og nederst. Tapen kan fjernes igjen med limvask eller en skrape til platetopp av glass. (Foto: Marianne de Bourg)

Borddekking hvor gamle sorthvitt portrettfoto er brukt som bordkort.

Jeg brukte gamle bilder av gjestene er som bordkort på festbordet. (Foto: Marianne de Bourg)

Her kan du jo også bruke postkort eller utklipp fra blader. 

Da er det fint å klippe ut bilder som harmonerer i farge, akkurat som jeg gjorde da jeg lagde en bildevegg av utklipp over arbeidsplassen min

Gammelt mini sorthvitt portrettfoto som bordkort på serviett.

La gjerne gjestene gjette hvem som er hvem – en morsom selskapslek!(Foto: Marianne de Bourg)

Gamle mini sorthvitt portrettfotografier som bordkort på serviett.

Jeg brukte små portrettfotografier som jeg festet rundt en brettet tøyserviett med en grov snor. (Foto: Marianne de Bourg)

Det er jo så mange måter å pynte servietter på! Servietten kan brettes på forskjellig måter. Og med blomster i ulike farger og former kan stilen forandres totalt. 

Her viser jeg hvordan du med et nøytralt utgangspunkt kan dekke bordet på mange forskjellig måter. Jeg brukte nøytral festduk og linservietter i hvitt sammen nøytralt servise, og dekket ti ulike kuverter: 1 kuvert – 10 muligheter

Gave innpakket med et gammelt sorthvitt portrettfotografi av mottakeren.

En kreativ vri på gaveinnpakkingen som mottakeren garantert vil sette pris på. Et gammelt ungdomsbilde av jubilanten er festet på pakken. (Foto: Marianne de Bourg)

Gaveinnpakking er noe av det jeg liker aller best å pusle med. Ta gjerne en titt på flere ideer til gaveinnpakking og på det andre bordet jeg har lagd med gamle fotografier som tema: Gamle fotografier som tema for borddekking

Håper du likte ideene!

Marianne :)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.