Hjem   Om meg   Kontakt
De 5 mest trendy grønne plantene i 2019 | Marianne de Bourg
38418
post-template-default,single,single-post,postid-38418,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

De 15 mest trendy grønne plantene i 2019

På denne tiden rydder vi bort julen og hos oss har de grønne plantene overtatt juletreets plass som det levende innslaget i interiøret. Jeg må si det føles veldig deilig og veldig ryddig.

Jeg har derfor tatt en titt på hvilke grønne planter som er trendy akkurat nå. Det passer dessuten perfekt, da det er halv pris på grønne planter mange steder på denne tiden!

Vi har lenge sett store grønne planter i trendbildet, mye 70- og 80-tallsplanter, samt kaktus og sukkulenter. Disse henger fremdeles med inn i 2019, men har fått selskap av mange nye spennende planter. Se bare her!

De 15 mest trendy grønne plantene i 2019

 1. Corokia Cotoneaster
 2. Fiolinfiken (Ficus Lyrata)
 3. Monstera (Vindusblad)
 4. Kalanchoe Hildebrandtii
 5. Slørasparagus (Asparagus falcatus)
 6. Pilea
 7. Phlebodium ’Blue Star’
 8. Sommerfuglpalme eller Arecapalme (Dypsis Lutescens)
 9. Elefantfot (Beaucarnea recurvata)
 10. Bajonettpalme (Sansevieria Trifasciata)
 11. Fingeraralea (Dizygotheca elegantissima)
 12. Alocasia ‘Zebrina’
 13. Bajonettplanten (Sansevieria Trifasciata), svigermors tunge
 14. Gummifiken (Ficus robusta)
 15. Sukkulenter og kaktuser

(Kilder: Plantasjen, Floriss, Mester Grønn og Interflora)

De 5 mest trendy grønne plantene i 2019

De mest trendy grønne plantene i 2019 (Foto: Plantasjen)

1. Corokia Cotoneaster

Corokia Cotoneaster

Til høyre står Corokia Cotoneaster, en flott og holdbar plante. Den står pent ved siden av en Pilea Peperomioides og en Kalanchoe Hildebrandtii. (Foto: Interflora)

Planten Corokia Cotoneaster, også kjent under navnet spøkelsestre, har vært en interiørfavoritt i flere år. Den har tynne, snirklete grener med grågrønne blader, og er med sin spennende form blitt en Instagram-favoritt. Et dekorativt tilskudd til ethvert rom! Alt den trenger er godt lys, og regelmessig vanning – altså når jorden er tørr. Holder du den ved like, kan du nyte synet av et vakkert spøkelsestre lenge.

2. Fiolinfiken (Ficus Lyrata)

Fiolinfiken (Ficus Lyrata)

Fiolinfiken (Ficus Lyrata) FOTO: Mester Grønn

Fiolinfiken er en av de mest trendy grønne plantene akkurat nå. Er det ikke da helt fantastisk at den også er så lettstelt? Med sine kraftige blader trenger den ikke mye vann, men gi den gjerne en skikkelig gjennomvanning når den først vannes.

3. Monstera (Vindusblad)

Monstera

Monstera (Foto: Floriss)

Denne lekre palmen med hullete blader som opprinnelig kommer fra de tropiske regionene i Amerika har for lengst blitt en klar interiørfavoritt. De store bladene har naturlige hull og Monstera betyr faktisk kjempestor eller unormal, men navnet skjemmer ingen. Planten trives best utenfor direkte sollys, med jevnlig tilførsel av vann – pluss en dusj av de vakre bladene nå og da.

4. Kalanchoe Hildebrandtii

Kalanchoe Hildebrandtii

Kalanchoe Hildebrandtii (Foto: Interflora)

Tykke blader i en kjølig grønnfarge er synet som møter deg med en Kalanchoe Hildebrandtii i vinduskarmen. Den er forholdsvis ny som stueplante, men egner seg likevel godt som nettopp dette fordi den krever lite stell. Setter du den i godt lys – aller helst i morgensol – er mye gjort. Kalanchoe Hildebrandtii klarer seg godt uten mye vann. Kalanchoe-familien lagrer nemlig vann i bladene sine. La den tørke godt mellom hver vanning, og den holder seg lenge.

5. Slørasparagus (Asparagus falcatus)

Slørasparagus

Slørasparagus (Foto: Plantasjen)

En plante som er i vinden og øker mer og mer i popularitet. Den er lettstelt og kan stå i vindu uten direkte sollys. Du kan også sette den ut om sommeren. Slørasparagus dyrkes for bladenes skyld, og kan få små blomster eller røde bær om våren.

6. Pilea

Pilea

Pilea (Foto: Floriss)

Pilea har vannholdige blader og tåler godt å tørke ut. Noen typer vil ha mer sol enn andre, en tommelfingerregel er å se på bladene: Pilea med store blader vil ha mest skygge. Variantene med små blader trives best i sol.

7. Phlebodium ’Blue Star’

Phlebodium ’Blue Star’

Phlebodium ’Blue Star’ (Foto: Interflora)

Bregner er veldig populært i år. Phlebodium ’Blue Star’ er en nydelig variant, som finnes i flere ulike størrelser. Den trives best uten for mye lys, og kan med fordel settes i litt mørke områder. Plasser den gjerne på soverommet, eller på badet – denne planten er nemlig glad i  fuktighet! Phlebodium ’Blue Star’ trenger lite stell. Vann den jevnt, men unngå å la den stå i vann over tid.

En liten bonus? Phlebodium ’Blue Star’ hjelper deg også med å rense luften. Den har nemlig luftrensende egenskaper, som betyr at den fanger opp skadelige gasspartikler i innendørsklimaet. Ikke bare får du mer oksygen – den gjør også at luftfuktigheten i rommet blir bedre.

Mer om helsefordelene ved å ha grønne planter i interiøret: 10 på topp grønne planter for kropp og sjel

8. Sommerfuglpalme (Arecapalme)

Sommerfuglpalme (Arecapalme)

Sommerfuglpalme (Arecapalme) FOTO: Floriss

Sommerfuglpalme eller Arecapalme imponerer både med sitt utseende og sine egenskaper. Planten suger til seg gasspartikler gjennom bladene, og gjør om disse til oksygen. Hva mer kan man ønske seg? Hvis du gir Arecapalmen jevnt påfyll av vann og lar den stå i et rom som holder over 5 plussgrader, kan den bli svært høy – og da har du frisk luft i årevis!

9. Elefantfot (Beaucarnea recurvata)

Elefantfot (Beaucarnea recurvata)

Elefantfot (Beaucarnea recurvata) FOTO: Floriss

Elefantfottilhører aspargesfamilien og kommer opprinnelig fra Mexico. Planten er enkel å lykkes med, og perfekt for nybegynnere. Den kjennetegnes av sine lange, stive og trådformede blader som kan bli opptil femti desimeter lange. Disse bladene må ikke beskjæres, for da mister de sin naturlige form. Elefantfot tåler det meste, bortsett fra mye vann. Sett den gjerne lyst, men ikke i direkte sol.

10. Bajonettpalme (Sansevieria Trifasciata)

Bajonettpalme

Bajonettpalme (Foto: Plantasjen)

Bajonettpalme er en meget lettstelt plante som stammer fra ørkenmiljøer, noe som gjør at den tåler det meste. Den vokser sakte og trenger ikke mye vann da bladene samler vannet.

11. Fingeraralea (Dizygotheca elegantissima)

Fingeraralea

Fingeraralea (Foto: Floriss)

Fingeraralea er en storfavoritt blant stueplantene, med sine dypgrønne løvetannformede blader. Planten har sitt opphav i regnskogen i Ny-Caledonia – noe som skulle gi et hint om hva slag klima den trives i. Blir den utsatt for frost kaster den bladene! Hold jorden jevnt fuktig ved å plassere planten under springen og la vannet renne av før du setter den tilbake i pyntepotten. Fingeraralea er dessuten et vanedyr som ikke liker å bli flyttet mye rundt på.

12. Alocasia ‘Zebrina’ 

Alocasia Zebrina

Alocasia Zebrina (Foto: Plantasjen)

Denne tøffe planten med sine sebramønstrede stilker og store, pilformede blader krever litt mer omsorg. Trives best i et lyst vindu uten direkte sollys. Den vil helst ha høy luftfuktighet, så gi gjerne hele planten en oppfriskende dusj nå og da.

13. Bajonettplanten (Sansevieria Trifasciata), svigermors tunge

Bajonettplanten (Sansevieria Trifasciata) , svigermors tunge.

Bajonettplanten (Sansevieria Trifasciata) , svigermors tunge. FOTO: Floriss

14. Gummifiken (Ficus robusta)

Gummifiken

Gummifiken (Foto: Mester Grønn)

Gummifiken er en tøff og lettstelt plante med store, blanke mørkegrønne blader. Den liker å stå lyst men tåler også å stå litt inn i rommet.

15. Sukkulenter og kaktuser

Sukkulenter og kaktuser

Sukkulenter og kaktuser (Foto: Mester Grønn).

Sukkulenter er trendy planter til mange interiørstiler

De aller enkleste plantene du kan ha i huset er sukkulenter og kaktuser. Typisk for sukkulenter og kaktuser er egenskapen til å magasinere vann. De kan klare seg uten vann i flere uker, nettopp fordi de lagrer vann i blad og stengler. Når de vannes bør de få en skikkelig rotbløyte, men de må tørke skikkelig opp mellom hver vanning. I vinterhalvåret skal de nesten ikke ha vann i det hele tatt.

Det er mange måter å bruke grønne planter i interiøret på. Heng dem opp i makramé, sett dem enkeltvis i glass, ha blader i et fat med vann eller lag en kryddervegg på kjøkkenet. Planter kan plasseres i alle rom og nesten overalt. 

Jeg har også dekket bord der jeg brukte sukkulenter og kaktus istedenfor blomster. Det ble veldig fint, du kan se det her: Røft bord med kaktus, jute og gress

Det var dagens grønne inspirasjon! Håper du likte det,

Marianne :)

___________

Følg gjerne på Instagram (@mariannedebourg) og på Facebook!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.