Hjem   Om meg   Kontakt
Årets Farge 2019 er grønn | Marianne de Bourg
37426
post-template-default,single,single-post,postid-37426,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Årets Farge 2019 er grønn

For 2019 har Fargerike kåret grønt som Årets Farge!

Vi har plukket ut seks fargetrender til Årets Farge 2019, forteller Tale O. Henningsen, kreativ leder i Fargerike. De inspirerer på hver sin måte og fargene går igjen i ulike kombinasjoner, noe som skaper variasjon og spenning.

 

I 2018 var Årets Farge blå, så kanskje var veien kort til kåringen av Årets Farge 2019 som er grønn, sier Tale O. Henningsen. Både blått og grønt springer ut i fra noe som er større enn oss selv – himmelen over oss og naturen rundt oss. Begge fargene har en ro over seg, noe vi trenger i en hektisk hverdag. Grønt signaliserer også liv, positivitet, håp og forventning.Grønn kommer i mange toner og sjatteringer. De forskjellige fargestilene kan hjelpe deg med ideer om hvordan du kan bruke årets farge:Økologisk grønn – er dempet, myk og sofistikert, og bærekraft og verdivalg er stikkord for interiøret.Tropisk grønn – er eksotisk og leken som en drøm om frodige sydlige breddegrader.Sølvgrønn – er klar men beskjeden og tar oss stillferdig tilbake til naturen.

Stille grønn – har et grålig slør på urbane og raffinerte overflater.

Smakfull grønn – er kos og hygge i en tidløs harmoni.

Smaragdgrønn – er ny, kreativ og fargerik for den hippe.

Sølvgrønn

Denne stilen er inspirert av den patinerte franske stilen, som er romantisk, sofistikert, tilbakelent og nesten monokrom. Sølvgrønn handler om å trekke seg tilbake og få ro. Vi lever i en verden der teknologien styrer hver time av døgnet, og vi både ser og forstår hvor viktig veien tilbake til naturen er.

I den sølvgrønne stilen finner vi igjen i fjellets myrbusker som vi ser om høsten, og i sarte nye skudd om våren. (Foto: Fargerike)

Pryd FR1465

Sølvgrønn FR1460

Økologisk grønn

Det er dempet, sofistikert og mykt. Inspirasjonen for Økologisk grønn er elementer hentet fra den nordiske stilen, blandet med elementer fra den grønne bølgen. Bærekraft og verdivalg er stikkordene for interiøret vi velger å omgi oss med.

Her det hentet inspirasjon fra meditasjon, yoga, hipster-kultur og fra 68-generasjonens tenkemåte, men i en mykere og mer sofistikert stil. (Foto: Fargerike)

Økologisk Grønn går inn i den nordiske stilen med fokus på natur og den grønne bølgen. Det er Dempet og mykt, og stilen passer like godt på hytta som i leiligheten i byen. (Foto: Fargerike)

Junibær FR1467

Grønt glass FR1456

Stille grønn

Dette er grønnfarger med et grålig slør over seg. Slike farger kan skape en polert og kjølig stil som mykes opp i kombinasjon med gylne metaller og treverk.

Stille grønn kan også fremstå elegant, urban og raffinert samtidig som den skaper en svært moderne og tidsriktig stil. (Foto: Fargerike).

Stille grønn kan også fremstå elegant, urban og raffinert samtidig som den skaper en svært moderne og tidsriktig stil. (Foto: Fargerike)

Ismynte FR1468

Stillhet FR1466

Smakfull grønn

Denne stilen oser av kos, hygge og harmoni. Grønnfargene har et hint av sort i seg, men ønsker man å friske litt opp, blir det lekkert med innslag av syrlige farger i pynt og tekstiler. Her er det trivelig, avslappende og behagelig å være og stilen er smakfull med tidløse innredningsdetaljer.

Det hviler en ro over det hele. Middagsbordet er i fokus og kledd i en fotsid duk. (Foto: Fargerike)

Lysekronen og myke blomstrende tekstiler får skinne i interiøret i denne stilen, som vi har kalt Smakfull grønn. (Foto: Fargerike)

F-16 FR1469

Salix alba FR1464

Smaragdgrønn

Smaragdgønn, en av naturens viktigste grønnfarger. Veldig lekent og egner seg godt til color blocking og store mønster. Dette er en ung og sprek farge, men den er like lekker i et klassisk miljø som i et ungt og trendy hjem. I den smaragdgrønne stilen finner du vakre perler i paletten. 

Hjemmekontor med grønne vegger.

Den smaragdgrønne stilen kan både bli organisk og morsom med figurative bilder på tekstiler og vegger, eller mer dekadent og klassisk med lekre gulldetaljer og frodige lampeskjermer med bladprint. (Foto: Fargerike).

Vi leker med det eksotiske – med palmer, farger og flora fra sydlige breddegrader. (Foto: Fargerike)

Perlen i paletten og en av naturens viktigste grønnfarger – Beatle FR1461 er tropisk leken og egner seg godt til color-blocking og store mønster. (Foto: Fargerike)

Jonsok FR1460

Beatle FR1461

Tropisk grønn

I stilen Tropisk grønn, leker vi med det eksotiske. Kombiner grønne farger med frodige mønster, palmer fra sydlige breddegrader, og detaljer i sort-hvitt. Resultatet kan bli dekadent, klassisk eller helle mer mot det vågale og fantasifulle. Alt avhengig av hvilke detaljer du velger. 

Tropisk natt er en av fargene på Fargerikes nye fargekart for 2019.

Kombiner grønne farger med frodige mønster, palmer og detaljer i sort-hvitt.(Foto: Fargerike).

Liane FR1462

Tropisk natt FR1450

Hva synes du om at årets farge 2019 er grønn? Som du ser er grønt så mangt, og det skal vel mye til å ikke finne noe man liker blant dette mangfoldet.

Håper du ble inspirert!

Marianne :)

___________

Følg gjerne på Instagram (@mariannedebourg) og på Facebook!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.