Hjem   Om meg   Kontakt
Julepyntet bartralle + drink som matcher = sant | Marianne de Bourg
38023
post-template-default,single,single-post,postid-38023,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Julepyntet bartralle + drink som matcher = sant

Jeg har en ganske smal interesse. Tror jeg i alle fall. Har nemlig lenge hatt en stor kjærlighet for interiør og cocktails, gjerne sammen. Derfor tenkte jeg vise deg hva jeg har på bartralla mi akkurat nå. Eller kanskje jeg skulle si: Se min bartralle og gjett hva jeg skal lage!

Det er jo strengt tatt ikke en bartralle, men et trillebord. Det er lite og overfylt, men ganske morsom som bakgrunn for et aldri så lite jule-stilleben.

Bartralla mi er nemlig pyntet til jul med julens smaker – og julens saker. Altså julepynt. I tillegg har jeg satt drikke der som jeg skal bruke til å lage gløgg av i morgen. Men det gjettet du kanskje ikke.

Den eneste drikken på det vesle trillebordet (heretter kalt bartralle) er en flaske hvitvin og en flaske likør. Nå skal du få høre hvorfor.

Bartralle - eller trillebord med fargerik julepynt.

Frodig og fargerik jul på bartralla. (Foto og styling: Marianne de Bourg).

Da jeg skulle style trillevognen tenkte jeg tema jul, og da jeg skulle velge hva slags flasker jeg skulle sette der, tenkte jeg: “hva slags drinker skal jeg lage til jul?”

Jo, det første som står på planen er å lage hvit gløgg av hvitvin og mandellikør à la Ernst Kirchsteiger.

Eller ikke helt.

Jeg har vært på jakt etter oppskrifter til inspirasjon til hvit gløgg og så hans oppskrift hvor han brukte mandellikør sammen med hvitvin i gløgg. Jeg fikk umiddelbart et “hvorfor tenkte ikke jeg på det-øyeblikk”. Det er helt genialt! Mandler hører jo julen til.

Derfor har jeg flaske mandellikør og en flaske hvitvin på bartralla, men i tillegg tenker jeg at eplejuice også skal få bli med på (gløgg)festen. Mandler er jo en klassisk og god smakskombinasjon med epler.

Dermed fødtes ideen om å lage en hvit gløgg med mandellikør, eplejuice og hvitvin. Altså en slags kombo av en typisk hvitvinsgløgg, den typiske alkoholfrie eplegløggen laget av eplejuice og i tillegg med Ernst sitt geniale forslag om å bruke mandellikør i den hvite gløggen.

Gløggoppskriften finner du her: Hvit gløgg med eplejuice, mandellikør og hvitvin

FLASKENE

Ernst tipset om en søt hvitvin til hvit gløgg, gjerne en riesling. Det er også anbefalt å bruke en riesling med litt syre til hvitvinsgløgg, så selv om det nå på bartralla står en flaske riesling trocken med god syre, vurderer jeg bytte den ut med en søtere riesling.

Flaska med mandellikør står der også fordi den er fin. Jeg har sansen for fine flasker kun for flaskens skyld. Dette er årets utgave av mandellikøren DiSaronno Amaretto, som hvert år kommer med en limited edition-flaske før jul.

I år resulterte samarbeidet med den italienske motehuset Trussardi i en flaske med elegant grafisk design. Knallfint mønster og herlige farger, synes jeg. Innholdet er dog den samme gode og gamle mandellikøren.

Jeg ville ikke overfylle bartralla med stygge flasker (den estetiske høyre hjernehalvdelen vant over den logiske og praktiske venstredelen av hjernen). Det ble altså med disse to flaskene. Også på grunn av plassen.

Men cocktailshakeren måtte jeg selvsagt ha med. Den kjøpte vi på Urban Outfitters i København for et par-tre år siden.

Cocktail shaker i gull fra Urban Outfitters.

Cocktail shaker i gull fra Urban Outfitters. (Foto og styling: Marianne de Bourg).

MIN COCKTAIL-FETISJ

Jeg elsker jo barutstyret og cocktailstashet mitt. Jeg bruker et vintage skap som barskap og en ekstra bred kjøkkenskuff (80 cm!) til cocktail-pynten min. Du vet, paraplyer, sugerør, glassbrikker og annet fjas.

Da jeg begynte å blogge, startet jeg faktisk å blogge om cocktails. Seriøst. Heldigvis har bloggen utviklet seg til å handle om litt annet også. Blant annet denne smale kombinasjon av interiør og cocktails.

MINE BARTRALLER

Først brukte jeg en stål trillevogn fra Ikea som bartralle. Den rommet mye, men var kanskje ikke drømme-bartralla. Der vi bodde før, hadde jeg én i gull og glass. Kjøpt på Finn og solgt på Finn, fordi den var akkurat litt for stor, og jeg hadde ikke noe sted å ha den.

Nå bruker jeg dette trillebordet kjøpt på Kremmerhuset som bartralle. Det er noen år gammelt og jeg har lenge brukt det som sidebord ved siden av sofaen. Nå har det fått plass nede på kjøkken/spisestue – ja, som bartralle, og nå er det pyntet til jul.

STYLING AV BARTRALLE

Jeg tenker det for det meste er én ting du behøver å tenke på når du skal style en bartralle: Ikke overfyll den med flasker!

De fleste flasker er jo ikke spesielt fine (særlig ikke spritflasker!). Altså, nå er jo min bitte lille mini-bartralle overfylt uansett, men den hadde ikke vært særlig dekorativ med kun flasker.

Jeg har en video og en stor guide til styling/dekor av kaffebord/småbord hvis du vil lese mer om plassering på bord og det å lage stilleben: [ Se hvordan du lager stilleben av julepynten ]

Blant annet handler det om å variere størrelse og høyde på gjenstandene.

Gamle vintage juletrekuler i cocktailglass på bartralle.

Gamle vintage juletrekuler passer perfekt i fargen. (Foto og styling: Marianne de Bourg).

Juletrekulene er gamle, eller vintage som det så fint heter. Kjøpt forleden på Bruktbutikken i Drammen. Er de ikke fine?  Cocktailglasset heter Happy og er fra Magnor.

Cocktailglass med juletrekuler på glassbrikke med geode.

Bartralla pyntet til jul med planter, flasker og julepynt. (Foto og styling: Marianne de Bourg).

Glassbrikken i glass med geode-mønster er fra Anthropologie. (Jeg husker jammen ikke om jeg kjøpte den på Anthropologie i Los Angeles eller i Edinburgh. Det er såå mye fint i de butikkene og jeg bare virrer rundt og har lyst på alt, før jeg ender jeg opp med noen småting….).

Cocktailglass med juletrekuler på glassbrikke med geode.

Vakker glassbrikke fra Anthropologie. (Foto og styling: Marianne de Bourg).

Da får du bare vente til jeg har testet ut ulike varianter av hvit gløgg før jeg kommer tilbake med den beste oppskriften til deg.

Håper du fikk noen ideer til julepyntingen,

Marianne :)

____________________________________________

Likte du dette? Lik og del gjerne på FacebookOg her er jeg på Instagram: @mariannedebourg

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.