Hjem   Om meg   Kontakt
Skal det være et tips? Mine 10 favorittbøker akkurat nå! | Marianne de Bourg
37420
post-template-default,single,single-post,postid-37420,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Skal det være et tips? Mine 10 favorittbøker akkurat nå!

|| INNEHOLDER REKLAME ||

Jeg har alltid elsket bøker og synes de er en viktig del av et interiør. Bøker gjør seg både i bokhylla og ellers i innredningen. Jeg kunne ikke tenke meg å leve uten bøker…

Bøkene mine har forresten blitt organisert på mange ulike måter opp igjennom årene, for eksempel etter fargeprinsippet. Det ble dritlekkert, men allikevel fungerte det dårlig fordi jeg mistet oversikten over hvor bøkene befant seg. Det førte til store leteaksjoner hver gang jeg lette etter en bok. Men fint var det.

Bokhylle og favorittbøker

Mitt drømmerom er definitivt et bibliotek à la dette fra IKEA!

Jeg har nylig hatt et samarbeid med Hobbyklubben hvor jeg mottok en velkomstpakke som inneholdt tre bøker og en superfin vase, nøye utvalgt og helt etter min smak. (Du kan se video av at jeg pakker opp her).

Før jeg fikk pakken så jeg igjennom bokutvalget hos Hobbyklubben for å se hvilke bøker jeg ønsket meg. Tenkte derfor å dele listen og fortelle hvilke som ble mine favorittbøker til deg som har lyst til å melde deg inn i Hobbyklubben. Eller rett og slett synes det er gøy med boktips. Dette er forresten også fine julegavetips :)

Her har du de 10 bøkene som jeg satte på min ønskeliste:

1

Hummus & granateple

Jeg eelsker mat fra midtøsten og lager stadig hummus, for eksempel etter denne oppskriften: Enkel hjemmelaget hummus med tahini. Tabbouleh også, her er min variant: Glutenfri tabbouleh med quinoa.

Om boka: Hummus og granateple  Denne kokeboka inneholder utrolig mange fine småretter som er perfekte som forretter og småretter på buffe og lignende til fest.

2

Garnmagi – med plantefarging

Se på de fargene! Herlighet, for en vakker fargepalett. Jeg farget servietter selv av blant annet løkskall, rødkål, safran og lignendene til påskebordet i boka mi Kreative bord! Det var moro og nå fikk jeg lyst til å farge garn selv også!

Om boka: Garnmagi – med plantefarging –   Her får du vite alt du trenger for å farge garn, tekstiler og andre naturlige materialer av sopp og planter som vokser vilt de fleste steder i Norge og som er enkle å finne.

3

Sting på ting

Jeg har alltid vært fascinert av mønster, detaljer og tekstur. Det henger kanskje sammen med at jeg er opptatt av detaljer. (Passer perfekt for en stylist!). Så denne boka frister altså veldig. Den virker såå spennende!

Om boka: Sting på ting. –  Dette er boka for deg som ønsker et håndarbeid du kan ta med deg over alt. Alt du trenger er nål og tråd. Her er det lettfattelige forklaringer og gode illustrasjoner på de vanligste broderistingene.

4

Drakt og prakt

En annen bok hvor mønster- og fargeglede står i sentrum, er denne bunadsboka. Et sukkertøy av en bok! Bunader og bunadstilbehør er jo bare så utrolig vakkert. (Ja, jeg ønsker meg bunad. Nei, jeg har ikke bunad. Enough said.)

Om boka: I bunadsboka drakt og prakt  viser Laila Duráns fantastiske fotografier gamle og nysydde drakter i skjønn forening. Her ser vi draktene brukt til hverdag og fest – og til alle årstider. 

5

Listelykke JUL

Jeg eelsker jo lister. Jeg bruker blant annet lister som verktøy for å få en mer effektiv arbeidsdag.

Les gjerne mer om det her: [ Spis en frosk! ]

Om boka: Listelykke jul – Alle julelistene på ett sted. Denne boka hjelper oss å holde orden på alt vi skal huske, handle og planlegge til jul. Vi får samlet alle julelistene på ett sted, og boka kan brukes over flere år.

6

Adventskalendere du kan lage selv

Hvis du har vært innom bloggen her før jul, er det kanskje ingen hemmelighet at jeg elsker advent, adventskalendere og adventsgaver. Jeg har lagd mange – og dessuten skrevet om temaet gjentatte ganger:Adventskalendere, adventsfat og adventsstaker – 50 tips!

Om boka: I boka Adventskalendere du kan lage selv. er det kalenderideer i massevis. De fleste av ideene er til enkle og ettårige kalendere, men det er også noen som er litt mer arbeidskrevende, men som kan tas vare på og brukes om igjen, år etter år. Det er mange av kalenderne som passer like godt til en venninne eller til kjæresten, som til barna.

7

Et hus med planter

Du har kanskje fått med deg at planter i interiøret er en stor trend akkurat nå. Når denne boka er fylt med vakre interiør- og plantebilder, enkle og dekorative gjør-det-selv-prosjekter og spennende alternativer til de mest kjente stueplantene. Ja, da ble jeg hektet!

Om boka Et hus med planterLær grunnbehovene og skap et godt vekstmiljø for plantene dine. Boka inneholder blant annet konkrete tips og råd for lys, luft og stell av over 30 ulike planter. 

8

Min bok

Denne boka er bare såå vakker. Elsker denne nydelige sarte rosafargen. Den gjør seg godt i bokhylla! Jeg har jo som regel sortert bøkene i bokhylla etter fargeprinsippet, selv om det kan føre til store leteaksjoner hver gang jeg lette etter en bok. Men fint er det.

[ Mer om min trang til rydding, sortering, orden og oversikt her: Bomba horehus og vælva tivoli ]

Om boka: Min bok – Din kreative planlegger. En vakker bok du bare kan fylle ut selv. Her får du ferdig almanakk, huskelister, mål og notatbok. Alt i samme bok. Du kan starte og ta pause når du vil i løpet av året. Sette deg dine egne mål og følg med på progresjonen. Du får utløp for din egen kreativitet med farger.

9

Lær Dot journaling

Jeg har alltid vært en ivrig bruker av dagbøker og tidsplanleggere. Helt fra barneskolen hvor det startet med minnebøker. Senere ble det dagbokskriving og på 80-tallet ble Pusur-dagboka min absolutt favoritt. Denne boka føyer seg rett og slett inn i listen over favoritt-dagbøker!

Lær Dot journaling – Har du lapper og huskelister, eller savner du innerst inne den gode, gamle syvende sansen ? Hva med skoledagboka? Liker du å planlegge, lage lister og nesten det aller beste – hake av på listen det som er gjort? Da er dette boka for deg, med oppskrifter for hvordan du enkelt kan skape ditt eget verktøy for å ha full oversikt.

10

KREATIVE BORD!

Ja, dette er jo min egen bok. Mannen min og jeg lagde den sammen i løpet av noen måneder i fjor sommer. Han fotograferte og jeg sto for alt annet. Det ble ikke noe ferie på oss den sommeren, for å si det sånn… ;)

Boka mi Kreative bord! inneholder 163 gode ideer til borddekking. En inspirerende samling oppskrifter, tips og triks som gir små og store måltider et ekstra løft. Den er virkelig proppfull av fine bilder og gode ideer. En tykk bok med masse inspirasjon. Jeg lover!

Hvis du ble fristet, kan du melde deg inn i klubben her: Hobbyklubben. Bøkene finnes også på Cappelen Damm. Og vet du hva jeg har fått beskjed om, hvis din bokhandler ikke har bøker inne som du ønsker å kjøpe, plikter de faktisk å ta den inn til deg. Det er ikke dårlig!

Har du lyst til å lese mer om mine favorittbøker? Her forteller jeg ganske så mye om den store kokeboksamlingen min: Mine kokebøker

Håper noe av dette kan være til inspirasjon,

Marianne :)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.