Hjem   Om meg   Kontakt
Se hvordan jeg styler et bord med julepynt! (video) | Marianne de Bourg
37386
post-template-default,single,single-post,postid-37386,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Se hvordan jeg styler et bord med julepynt! (video)

//REKLAME – SAMARBEID//

Bli med hjem i stua vår og se hvordan jeg har lagd en herlig coffee table-styling –  en fin liten gruppe med julepynt. 

Her viser jeg deg hvordan du styler – eller plasserer – om du vil, pynt på et bord. Det er nemlig noen prinsipper som gjelder for at det skal bli interessant og behagelig for øyet.

De samme prinsippene kan selvsagt brukes om du har et stort salongbord, om du skal plassere gjenstander på en skjenk eller på spisebordet enten du skal dekke til fest og vil ha en dekorativ gruppe på enden, eller når spisestuen ikke er i bruk.

[ Dette har jeg lagd i samarbeid med Kid Interiør. Alle produktene er lånt fra Kid. ]

Christmas coffee table styling

My coffee table styling for Christmas (Photo & styling: Marianne de Bourg).

Det er alltid fint å plassere i grupper istedenfor å sette én og én pynteting spre dem utover.

Bordet

Hele greia her kalles «coffee table styling» og i følge Wikipedia er det et lavt lite bord plassert foran en sofa eller godstoler, for plassering av kaffekoppen. Salongbord kaller vi det på norsk, eller sofabord.

Det første du kan tenke på når du skal style ditt coffee table – eller salongbordet er:

Har du et stort eller lite bord?

Har du et stort bord, kan du bruke en mindre del av bordet til julepynten eller du kan plassere flere grupper med pynt der. Tenk på at store bord krever større gjenstander enn små bord. Der bør du heller plassere mindre objekter.

Har du kun ett lite bord i hele stuen (det håper jeg ikke!), kan du la det være igjen plass til en kaffekopp eller et tekrus.

Poenget er å lage et fint stilleben, en liten utstilling av julepynt, som er hyggelig å se på istedenfor å bruke salongbordet til å legge bena på, samt fjernkontroller, mobilen – og annet som ikke er spesielt visuelt vakkert.

Har du kanskje flere småbord?

Flere små bord er ganske vanlig i dag (veldig fint er det også!), og satt sammen i en gruppe er dette superfleksibelt. Ett eller flere av bordene kan brukes til pynt og ett eller flere til å sette kaffekopp og legge mobil på. De kan også flyttes rundt i stua ettersom hvor mange personer som er tilstede.

Fin pynt til firkantet/rektangulært bord?

Tenk primært rektangulære og firkantede gjenstander, i hvert fall som base. Her kan du starte med en stabel med coffee table-bøker, fine bokser og esker.

Riktig pynt på rundt bord

Her kan firkantede objekter virke litt malplassert. Tenk heller en trekant hvor du bygger utover med den høyeste gjenstanden innerst. Her er det spesielt fint med høye og runde gjenstander.

Plassering

Sånn gjør du:

 • Varier størrelse og høyde på gjenstandene: Det blir sjelden harmonisk når alt har omtrent lik størrelse.
 • Varier form også: Det er for eksempel fint å blande rundt med kantet.
 • Varier materialer og tekstur: Kaldt metall mot myke blomster.
 • Noe å ha det på: Et brett er en fin ramme rundt gjenstandene
 • En base: Bøker, såkalte coffee table books, er fine for blant annet å skape høyde. Magasiner, de tykke og flotte. Også fint å bruke som underlag.

Coffee table book – hva er det?. Det brukes gjerne om en stor og flott illustrert bok beregnet for nettopp å ligge på salongbordet, og som du kan bla og titte i uten å lese fra perm til perm. Kan inspirere til samtalemner når man har gjester, og gjestene kan også bla i boka. Typisk foto-, mote- og designbøker havner i denne kategorien.

 • Noe levende: Planter, blomster og levende lys! Et duftlys er alltid fint.
 • Noe å ha det i: Skåler/boller/fat. Her kan du legge fjernkontrollen, mobilen, håndkremen, telys, fyrstikker og tyggisen.
 • Et blikkfang: Det er fint å bruke noe unikt, morsomt og/eller personlig. For eksempel et reiseminne eller noe hjemmelaget.Det er hyggelig å se på selv, men også for gjestene. Et fint samtaletema kan det også bli. «Hva er den greia der…?»

Plassering

Lag en komposisjon ved å begynne med store og høye gjenstander og bygge videre med mindre og lavere. De aller minste tinene til slutt.

 • En rød tråd: Tenk på at det kan være fint når noe binder gjenstandene sammen. Det kan være farge, form, stil eller tema. Her er jo tema jul, men andre sesonger og årstider, kan tema være for eksempel maritimt på sjøhytta, skog på fjellhytta osv.
 • Lag på lag: Oppå hverandre og utover. Skap interesse.
 • Tenk harmoni og kontrast: Noe som binder tingene sammen er fint, men ha gjerne noe som bryter litt også. Det gjør det spennende for øye og sinn!
 • Se på komposisjonen fra alle kanter: Den skal være like fin fra alle kanter, ikke bare fra sofakroken.
 • Test ut og flytt på tingene. Ja, det kan faktisk hjelpe om du flytter på tingene en centimeter hit eller en centimeter dit. Gjenta til du er fornøyd.

 

PS – Jeg synes ikke man skal være redd for å fylle bordet. Det er tross alt jul og da er det lov å være litt overdådig eller til og med maksimalistisk.

Gled deg hver dag til nye juleideer i bloggen fram mot jul!

Marianne

PS – Følg gjerne på Instagram (@mariannedebourg) og Facebook :)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.