Hjem   Om meg   Kontakt
Whiskeydrink med portvin: New York Sour | Marianne de Bourg
37070
post-template-default,single,single-post,postid-37070,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Whiskeydrink med portvin: New York Sour

Jeg har fått helt dilla på portvin! Typisk meg. Når jeg finner drinker, eller hva som helst egentlig, blir dette gjerne favoritt en god stund. 

I sommer var Aperol Spritz favoritten og tidligere i høst hadde jeg fullstendig dilla på Negroni – og nå er den nye vinen og tilskuddet i barskapet portvin.

Det begynte i sommer hvor jeg kjøpte en flaske portvin i en vinbutikk på Vesterbro i København. Jeg hadde lenge tenkt på å kjøpe portvin, men da jeg lager en god del drinker til blogg og Instagram er jeg avhengig av et forholdsvis velfylt barskap og det er alltid noe viktig som mangler. Derfor fikk innkjøp av portvin ligge på vent helt til i sommer.

Nå som høsten er her, er det på plass med litt kraftigere drinker og smaker, så da fikk jeg lyst til å lage en drink med portvin. Det ble en spennende drink med whiskey og portvin. En variant av klassikeren Whiskey Sour, som inneholder whiskey, sitronjuice og sukkerlake, eventuelt også eggehvite.

Drinken toppes med lit portvin for ekstra smak og farge. Lekkert og godt!

Her har du oppskriften:

New York Sour

I oppskriften skal det være sukkerlake, men jeg har også prøvd med agavesirup som jeg gjerne bruker når jeg synes er kjekt når jeg ikke gidder å lage sukkerlake. Jeg vil også tippe at denne drinken også funker veldig bra med honning, som jo er en god smakspartner til whiskey.

Du trenger

(1 whiskeyglass)

4 cl Jack Daniel’s
3 cl Sitronjuice
2 cl Sukkerlake
Topp med Portvin Taylor’s LBV

Sånn gjør du

 1. Shake alle ingrediensene utenom portvinen i en shaker.
 2. Hell over i et glass fylt med isbiter
 3. Topp med portvinen.

 

Har du Jack Daniel’s stående i barskapet kan du også prøve disse drinkene Tennessee Toddy og Jack Daniel’s Broken Leg

Marianne :)

 

Likte du dette? Lik og del gjerne på FacebookOg her er jeg på Instagram:@mariannedebourg

2 Comments
 • Anonymous

  13/11/2018 at 6:05 pm Reply

  Dilla på portvin? Her er et tips:
  Sjekk ut http://www.portvinskurs.no
  Holder til i Drammen

  • Marianne

   14/11/2018 at 10:07 am Reply

   Så moro da! Jeg skal sjekke ut!
   Marianne :)

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.