Hjem   Om meg   Kontakt
FREDAGSDRINKEN: Negroni | Marianne de Bourg
36710
post-template-default,single,single-post,postid-36710,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

FREDAGSDRINKEN: Negroni

Det er fredag og tid for denne ukas fredagsdrink. Jeg har sansen for enkle cocktails og i dag fikk jeg lyst til å lage Negroni – en klassisk cocktail med en enkel oppskrift som alle kan lage, og det i en fei. Den består helt enkelt av av like deler gin, Campari og søt vermut.

Dette er en herlig litt bitter – og kanskje litt voksen drink som er perfekt om høsten. Da har i hvert fall jeg fått nok av sommerens søte og fruktige drinker. Nå er det høstens smaker, dufter og farger jeg lengter etter. Kraftigere drinker, ikke så søte og gjerne litt bitre.

Negroni oppskrift

Foto: Marianne de Bourg

Jeg har jo hatt dilla på Aperol Spritz i sommer, og har fått skikkelig sansen for litt bitre drinker. Kjøpte derfor Campari på en reise i sommer, nettopp for å kunne lage Negroni, og den falt virkelig i smak.

Jeg tenker at denne drinken er fin som velkomstdrink fordi den er så kjapp og enkel å lage. Jeg liker ikke å styre for mye med drinker når jeg har gjester, men synes det er morsomt å servere noe annet enn et glass musserende.

Når skal man servere Negroni da? Drinken er en perfekt aperitiff før et måltid, for eksempel sammen med litt småsnacks, nøtter, ost, kjeks eller oliven. Men den gjør seg absolutt som velkomstdrink også.

Negroni

Du trenger

(1 glass)

Slipte krystallglass av typen whiskyglass/old fashioned-glass er perfekte til servering av Negroni.

  • 3 cl gin
  • 3 cl søt vermut (for eksempel Martini Rosso)
  • 3 cl Campari
  • Isbiter

Pynt

  • 1 skive eller stripe appelsinskall (uten det hvite)

Appelsinskallet skal her tilføre et hint av sitrus uten å tilføre sødme (som appelsinjuice ville gjort). Det er oljene i appelsinskallet du kjenner her. Men unngår å få med det hvite på innsiden av appelsinskallet. Det smaker bittert og spesielt i denne drinken trenger du ikke å tilføre ekstra bitterhet.

Sånn gjør du

Det er i hovedsak to måter å lage Negroni på. Enten kan du røre ingrediensene i det samme glasset som drinken serveres i – eller blande dem i et eget glass og deretter sile over i glasset du skal servere i.

METODE 1 – I samme glasset: Ha ingrediensene i et glass med is og rør godt slik at drinken kjøles ned. Pynt med en stripe appelsinskall/appelsinskive.

METODE 2 – Bruke to ulike glass: Eventuelt kan du ha ingrediensene i et eget glass, et såkalt mikseglass, og røre slik at drinken avkjøles før du siler over i et nytt avkjølt glass med is og pynter med appelsinskall/appelsinskive.

Hva skal du velge? Det kan være smart å bruke et større mikseglass til røring først og deretter sile over i et nytt glass fordi det ellers kan være vanskelig å røre rundt i glasset du skal servere i når det er fullt av isbiter. På den annen side er det fort gjort å søle ut noe av innholdet når drinken helles over fra et glass til et annet. Derfor: Prøv gjerne selv og velg deretter den metoden som du liker best! (Det gjelder forresten som alltid å teste ut på forhånd før du skal ha selskap og servere gjester).

Håper oppskriften falt i smak og kan brukes neste gang du er på jakt etter en enkel velkomstdrink!
Marianne :)

 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.