Hjem   Om meg   Kontakt
Sjokoladetrøfler med Baileys – fløyelsmyke og veldig, veldig gode! | Marianne de Bourg
36637
post-template-default,single,single-post,postid-36637,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Sjokoladetrøfler med Baileys – fløyelsmyke og veldig, veldig gode!

Jeg hadde så lyst til å lage noe som jeg kunne imponere gjestene med til kaffen, og valget falt igjen på å teste ut noe godt med Baileys. Resultatet ble fløyelsmyke sjokoladetrøfler – perfekte til kaffen!

Tanken bak var å ikke bare servere gjestene dessert, men å imponerer enda litt mer. Ikke bare servere gjestene hjemmelaget dessert, men hjemmelagd konfekt til kaffen også.

Oppskrift på sjokoladekonfekt med Baileys

Foto: Marianne de Bourg

 

Utgangspunktet var min gamle oppskrift på forføreriske sjokoladetrøfler, som inneholder kanel og anis, som skal virke lystfremmende. Jeg droppet krydderne og tilsatte isteden likør – og det ble såå godt!

De kan selvfølgelig serveres til et lite glass Baileys eller som voksenkonfekt til kaffen eller hvis du vil overdrive aldri så lite, kan du kjøre på og pynte en sjokoladedessert med dem. Eller kanskje til is også – for eksempel min Fantastisk god hjemmelaget iskrem med Baileys og kaffe. 

De er mektige altså, så én kule er egentlig nok, hvis du (og gjestene) ikke vil skal bli deilig overmette av alt det søte, fete og gode. Ikke si at du ikke ble advart…

Oppskrift på sjokoladekonfekt med Baileys

Foto: Marianne de Bourg

 

Den deilige konfekten er også en finfin vertinnegave. Lag da dobbelt porsjon, én til deg og én som gave ;). Med en liten flaske Baileys blir dette en herlig luksuriøs gave jul eller bursdag.

Hvis du vil ha tips til innpakking av gaven, kan du søke på GAVETIPS OG INNPAKKING under SNART HELG! – Drinker og cocktails i menyen øverst i bloggen.

Oppskrift på sjokoladekonfekt med Baileys

Foto: Marianne de Bourg

Sjokoladetrøfler med Baileys

(ca 15 stykker, avhengig av hvor store du triller dem).

Du trenger

 • 150 g mørk sjokolade
 • 1 dl kremfløte
 • 1/4 dl Baileys Original Irish Cream
 • 1/4 ts vaniljepulver
 • 0,5 ts kaffepulver utrørt i litt varmt vann
 • Kakaopulver til å rulle kulene i

 

Sånn gjør du

 1. Varm opp fløten og ta kjelen bort fra varmen så snart den har kokt opp.
 2. Bryt sjokoladen i biter og rør sakte inn i fløten til sjokoladen har smeltet. Ha i vaniljepulver og kaffe til slutt.
 3. Avkjøl i kjøleskap til massen er fast nok til å kunne rulles til kuler, ca 1-3 timer, eller om du har tålmodighet – natten over.
 4. Ta en toppet teskje med sjokolademasse og trill raskt ut til en kule og rull den deretter i kakaopulver. Hvis massen blir for varm og myk til å trilles ut, setter du den bare inn i kjøleskapet en liten stund til.
 5. Kulene settes gjerne kjølig litt før de skal spises.

 

Oppskrift på sjokoladekonfekt med Baileys

Foto: Marianne de Bourg

 

Så er det bare å nyte!

Jeg har veldig lyst til å lage flere desserter med likør, rom eller annen alkoholholdig drikke. Er det noe du ønsker oppskrift på? Det er bare å legge igjen en kommentar i kommentarfeltet under her. Jeg lager mer enn gjerne nye varianter :)

Marianne :)

Likte du dette? Lik og del gjerne på Facebook!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.