Hjem   Om meg   Kontakt
FREDAGSDRINKEN: Sangria med Aperol Spritz | Marianne de Bourg
36579
post-template-default,single,single-post,postid-36579,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

FREDAGSDRINKEN: Sangria med Aperol

Jeg fikk plutselig så lyst til å lage en sangria med Aperol! Det er nok fordi den brennhete sommeren har sluppet taket og det er midt mellom sommer og høst. Jeg fikk så lyst på Aperol Spritz i den ene hånden og et stort rødvinsglass i den andre…

Er det mulig å kombinere Aperol og sangria, da….?

Det har gått med et par-tre (?) flasker Aperol i sommer og jeg tenkte at det var på tide å bruke opp det som var igjen i den siste flasken før vinteren. Jeg kommer forresten sikkert til å bli irritert neste vår når jeg plutselig får lyst på Aperol Spritz, men det får så være.

Jeg så for meg at Aperol med sin litt bitre appelsin- og kryddersmak passet fortreffelig sammen med både appelsinjuice og appelsinlikøren Cointreau, og det gjorde de!

Utfordringen var om disse smakskomponentene fungerte sammen med rødvin, men en klassisk sangria består jo av både rødvin og appelsin, ofte også av appelsinjuice, så det kunne jo ikke bli helt feil, tenkte jeg.

Etter litt testing fram og tilbake landet jeg på denne oppskriften. Min sangria med Aperol har en ganske voksen smak og er ikke veldig søt, så foretrekker du søte drinker, kan du absolutt røre inn litt sukker, gjerne brunt. Eller selvfølgelig sukkersirup, som gjerne brukes i drinker.

Det er alltid viktig å smake seg fram – og i hvert fall når du skal lage drikke til gjester, så gjør det på forhånd!

Her er drinken:

Sangria with Aperol - Recipe on my blog mariannedebourg.no

Foto: Marianne de Bourg

 

Min sangria med Aperol:

Jeg brukte muggen Lea fra Rusta som rommer 2,5 liter. (Den kostet kr 74,50 – på tilbud til halv pris akkurat nå. Røverkjøp, spør du meg!).

Mengden til sammen blir nøyaktig 1,05 liter, men selv om muggen rommer 2,5 liter blir den ganske full allikevel med skriver fra en hel appelsin og masse isbiter. Tenk på at frukt og is også tar mye plass i muggen når du beregner hvor mye du får plass til. Hvis du skal servere mange gjester, kan det være lurt å lage en porsjon til i en plastmugge, glassbolle eller lignende som etterhvert kan helles over i serveringsmuggen.

Du trenger

  • 1 flaske spansk rødvin
  • 1 dl Aperol
  • 1 dl Cointreau
  • 1 appelsinjuice uten fruktkjøtt
  • 1 appelsin delt i skiver
  • Isbiter

 

Sånn gjør du

  1. Hell alle ingrediensene i muggen.
  2. Hvis du bruker sukker, rører du rundt.
  3. Avkjøl i kjøleskap og ha i is rett før servering.

 

En sangria er en slags punsj, altså en drinkoppskrift til mange som serveres i en bolle, mugge eller glassdipsenser. Det er superpraktisk når du har gjester og har lyst til å server drinker eller cocktails, men ikke vil stå og styre med å lage den ene drinken etter den andre.

Sangria består som regel av rødvin og appelsinskiver, ofte også med andre ingredienser som appelsinjuice, cognac og andre frukter.

Jeg har lagd sangria før, faktisk i Spania. Den supergode oppskriften er med Martini Rosso og du kan se den her: Sangria med Martini og sommerfrukter. Den er også verdt å prøve om du skal ha gjester!

Håper du ble inspirert :). Ses vi neste uke når jeg deler en annen av mine drinkoppskrifter? Håper det!

Marianne

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.