Hjem   Om meg   Kontakt
50 SOMMERTIPS: Enda flere herlige ideer | Marianne de Bourg
33982
post-template-default,single,single-post,postid-33982,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

50 SOMMERTIPS: Enda flere herlige ideer

Spiselige blomster i salaten, et glass hvitvin før klokka fire og selvplukkede bær til dessert. Mer skal det ikke til for å skape et aldri så lite hint av feststemning på en helt vanlig sommerdag.

Det var så mange som likte den forrige 50 sommertips-saken at jeg slår til og deler 50 tips til. Håper du blir inspirert!

Under de fleste av tipsene finner du en lenke hvor du kan lese mer, hvis du vil.

–Oppdatert 4.8.18–

50 Fun Summer Activities

Foto: Jotun

 1. Ta en kjøretur på måfå. Ta med mat og drikke og kjør på magefølelsen, se hvor dere ender. Venninnetur eller kjærestetur. Kanskje finner du tips til nistematen her:
  [ 75 (!) kreative og sunne matpakker ]
 2. Ha en være-snill dag. Smil til alle du møter. Si noe pent til alle du snakker med. Eller du kan bruke dagen til å være ekstra snill mot deg selv, som jeg satte av en dag til.
 3. Gå tur før frokost. Start en vane og gjør dette i hele ferien. Gjerne alene, helst i skogen og husk å lytte til fuglesangen.
 4. Vær litt romantisk! Skriv en kjærlighetserklæring på en post-it lapp og legg den der din kjære ser den. Eller legg Love Hearts rundt i huset, slik at han/hun kan finne dem. [ Se også: 55 romantiske tips ]
 5. Dessert midt i uka. Selvplukkede bær – eller kjøpte. Hjemmelagd vaniljesaus – eller kjøpt. Mer skal det ikke til. Vi hadde bjørnebær i hekken der vi bodde tidligere, det var digg det! Hvis/når jeg kommer over friske bjørnebær i år, skal jeg lage bjørnebærsaus med salvie. Et annet tips jeg liker er å bruke cocktailglass til dessert, forrett eller blomster.

  Sunn-oppskrift-på-bjørnebærsaus

  Foto og oppskrift lånt fra Herbal Academy of New England

 6. Billig eller dyrt spa. Luksus-spa hvis du har råd, hjemmespa hvis lommeboka er slunken. Grovt salt- og honningskrubb er billigvarianten: bland like deler honning og grovt salt. Med duftlys og hvitvin i glasset er luksusfølelsen tilstede allikevel.
  Min oppskrift på hjemmelaget nærende ansiktsmaske med avokado ].
 7. Prøv med mindfulness: Slå av mobilen en hel dag…jo, det går an. Hvis du vil, kan du høre på min Spotify-spilleliste «MINDFULNESS» som inneholder 42 spor som passer for rolige stunder, meditasjon, massasje og yoga. 
 8. Gavetips: Kjøp adventskaldendergavene nå, eller begynne å kjøpe julegaver. Det er nå du har tid (og forhåpentligvis litt igjen av feriepengene), og det er jo faktisk unødvendig å stresse med dette i siste liten.
  Pakkekalender til kjæresten – 42 tips ]
 9. Inviter til uformell sommerfest: Lag en 70-talls-dag. Spis fiskepudding og reker i hvit saus, kålruletter eller rekekabaret. Eller ha en cowboy og indianer-dag hvor du tripper rundt med cowboyhatten på inne. Eller finkjolen! For med cocktailkjolen på blir ikke onsdagskvelden den samme, jeg lover.
  [ Et kostymedrama – om å kle seg ikke-så-hverdagslig i hverdagen ]

  50 Fun Summer Activities

  Foto: Kremmerhuset

 10. Start dagen med frukt, for eksempel i en fruktsmoothie. Alle blandinger av frukt og bær kan brukes, det blir uansett godt. Oransje smoothie: appelsin, grapefrukt, mango og banan. Rød smoothie: vannmelon, jordbær og bringebær (frosne). Magen din blir dessuten veldig glad.
  Få min oppskrift på kortreiste smoothie med norske ingredienser ].
 11. Lakker tåneglene i forskjellige farger og ta på dine fineste sandaler.
  [ Miks selv neglelakk i pastell ]
 12. Er du klar for jordbær og champagne? Eller kjøp musserende vin. Server med din kjære til frokost, med en venninne til lunsj eller sammen med deg selv på sengen.
  [ Les mer: Alt om champagnefrokosten ]
 13. Lev litt mer kontinentalt: Lev det søte liv også hjemme: drikk vin før klokka fire, lat som om du er i syden – der er det jo lov.
  My Summer Tips 2018

  Foto: Lagerhaus

  50 Fun Summer Activities

  Foto: Jotun

   

 14. Skrivelysten? Start en blogg, da vel. Du kan blogge om hva som helst. Det er nesten sånn at jo særere, jo bedre. Da får du din helt egne nisje i bloggverdenen. Eller skriv dagbok. Jeg har alltid vært en ivrig bruker av dagbøker og tidsplanleggere. Helt fra barneskolen hvor det startet med minnebøker. Senere ble det dagbokskriving og på 80-tallet ble Pusur-dagboka min absolutt favoritt. Nå blogger jeg, men skriver også i flere ulike dagbøker, blant annet en utrolig fin dot journal, som du kan lese mer om her
 15. Frys vann i flasker og ta med på stranden. Den holder annen mat og drikke kald, tiner etterhvert og sørger for at du får i deg nok væske. Et annet supert tips er å tilsette smak, duft og farge til vannet, for eksempel urter, bær, krydder, spiselige blomster eller frukt Her har jeg noen ideer til vann med smak.
 16. Hva med en kveldspiknik på stranda med ost, kjeks og rosévin? Se på stjernene og hør bølgene slå. Eller ta med maten i bilen og stopp langs veien.
 17. Ta bilde av hagen din, eller kanskje balkongen om du ikke har hage. Det er så hyggelig med bilder som ikke er fra jul eller 17. mai.
 18. Gå en tur i regnet. Det er utrolig deilig å være ute i regnvær, veldig forfriskende når du er riktig kledd.
 19. Sånn får du latterkrampe: Se de gamle fotoalbumene sammen med noen. Flir av det fryktelige 80-talls antrekket, pappas rare sveis og den gamle bilen. Passer for nostalgiske venninner eller kjærester.
 20. Kjøp en liten gave til kjæresten, ungene eller venninna. Ingen anledning, sier du? Kjøpe noe allikevel. Det kan bare være et blad han/hun liker, noe godt å spise/drikke eller en t-skjorte. Det er veldig hyggelig å få en gave uten at det er en anledning.
 21. Lev i nuet. Bruk en hel dag og konsentrer deg om hvert øyeblikk. Se, føl, lukt. Se på skyene, lytt til fuglesangen. Nyt det du spiser og drikker uten mobil i hånden…

  My summer table decorated with wildflowers BLOG: mariannedebourg.no

  Foto: Marianne de Bourg

 22. Bruk blomstene i salaten. Kaprifol, ringblomst, nellik og blomkarse er spiselige og vakre i salaten. Bruk usprøytede kronblader. [ Les mer om hvilke blomster som er spiselige ]
 23. Lag en minnebok: Lim inn bilder i album. Du har kanskje også noen gamle bilder liggende som aldri ble satt i album…?
 24. Fang maten din selv. Hva med en fisketur i øsende regnvær? Ta heller turen når solen skinner, fisken biter vel for det. Oppskriften på fiskematen får du her: [ Enkel og sommerlig festmat med fisk og skalldyr ].

  Seafood for your summer party

  Foto: Endelig mandag! Styling: Marianne de Bourg

 25. Lag verdens enkleste hjemmelagde iskrem. Den enkleste varianten er å blande fløte med frosne bær i foodprocessoren og eventuelt søte til. Bringebær er spesielt godt. [ Her er en oppskrift på lavkarbo bringebæris ]
 26. Åndelig og stemningsfull visitt: Besøk en kirke der du bor eller når du er ute på tur.
 27. Nyt nostalgien: Skriv postkort. Hvis ikke du har et tilgjengelig (de er kanskje ikke så lett å få tak i?), kan du isteden sende en hyggelig hilsen på den moderne måten ved å gi noen en positiv kommentar. For eksempel i en sms eller på Instagram. Sjansen er stor for å få et hyggelig svar tilbake, som jeg har erfart.
 28. Vær litt vill: Ligg i telt. I villmarka, på campingplass eller i hagen.
 29. Selvplukk bær. Sylt saft. Rør med sukker eller Sukrin, og lag vafler til.
 30. Ta et bad med roseblader strødd i vannet. Det er nå rosene er i sesong og du kan gjøre dette. Spør naboen om du ikke har roser selv, eller kjøp en bukett og ofre to roser fra den. Èn rose inneholder mange kronblader og rekker langt. Jeg vet det fordi jeg en gang stylet en gang en sak om roser i Frognerparken hvor jeg hadde tilgang på 14.000 roser!

  Roser i hagen

  Foto: Per Erik Jæger

 31. Storbytur til minipris. Reis til Gøteborg for ca kr 300. Bussturene finner du ved å søke på nett.
  [ Les også: Mine 21 tips til shopping i Gøteborg ]
 32. Bad i sprederen. Vær like tøff som ungene og få et energikick av det kjølige vannet.
 33. Samle roseblader, legg dem i et fint glass med vann, sett den på badet og snus inn duften av rose…..eller lag indisk lassi med rosenvann og roseblader til pynt.

  Oppskrift på lassi med rosenvann

  Foto: Per Erik Jæger / Styling: Marianne de Bourg

 34. Hør en lydbok om du ikke har gjort det før. (Det har ikke jeg!)
 35. Lag en ny matrett, med flere ingredienser som er nye for deg.
 36. Vær barnslig. Lek med et barn. gjemsel for eksempel.
 37. Gå på kino. En kinotur er obligatorisk om sommeren. Venninnefilm (romantisk komedie). Jeg har sett Mamma Mia med venninner i ferien! Eller se kjærestefilm (thriller) eller alenefilm (drama). Vel, forslagene må selvfølgelig ikke følges, men vurder kino på en regnversdag.
 38. Så frø. Det er noe tilfredsstillende ved å se et plantet frø spire og gro. Det er fremdeles mulig å så. Persille og dill, krysantemum og reddik og kål kan du godt så nå. Sjekk bak på frøpakken!Edible flowers cake
 39. Frys isbiter med urter eller roseblader. Lekkert og leskende i varmen.
 40. Massér din kjære ute i solen.  [ Få min oppskrift på muskelavslappende olje her ].
 41. Bruk biblioteket. Her finner du bøker om ethvert land, enhver hobby og interesse. En hel bunke uleste bøker skaper forventning og er utrolig tilfredsstillende. My 50 Summer Tips BLOG: mariannedebourg.no
 42. Vær sent oppe og se på stjernene. Finn fram astronomiboka og tyd stjernebildene. Det er utrolig fascinerende å å se millioner av stjerner som blinker. Hvis en tar seg tid…  Passer best i august når kveldene igjen begynner å bli mørke.
 43. Ta fotbad og påfør neglelakk på hender og føtter. Avslutt med å smøre inn med velduftende fuktighetskrem. Nå kan du lese eller se TV resten av kvelden mens lakken tørker. [ Mer om fotpleie ].
 44. Tips lokalavisa: Send inn et tips fra ditt nabolag til lokalavisa slik at vi slipper å bare lese om agurker i sommer.
 45. Pynt døren med en blomsterkrans du lager selv av markblomster. [ Se oppskrift her: Slik lager du en blomsterkrans til bordet – eller håret ]

  Foto: Kjetil de Bourg Pettersen / Styling: Marianne de Bourg

 46. Samle steiner og skjell på stranda. Strø dem i et bed, legg i en blomsterpotte eller bruk som dekor på terrassen. Eller bruk dem til å dekke et fint sommerbord. [ Se mitt fineste sommerbord som jeg dekket ved sjøen ]
 47. Sporty dagFerietid er riktignok tid for lading av batteriene, men nok søvn og hvile overskudd kan også gi lyst til trening. Hvis du er så herlig, er det bare å kjøre på! For eksempel kan du løpe en tur. Det er såå deilig etterpå og man blir såå fornøyd med seg selv. Løpeturen er langt mer gjennomførbar enn på en 10 kuldegraders januarkveld. Det er dessuten ganske deilig når solen har gått ned. Gå og løp i intervaller. Varm opp i minst 5 minutter, deretter kan du løpe og gå vekselsvis.
  [ Les også: 20 smarte tips til aktivitet i ferien ]
 48. Ha en grønn dag: Ha en frukt- og grønnsaksdag. Spis frukt, fruktsalat eller fruktsmoothie til frokost og lag retter proppfulle av grønnsaker til middag og lunsj. Avslutt dagen med et grønnsaksfat med dip som kveldssnacks. Men for all del, ikke stress med å være sunn på ferie. Det er ikke sikkert det er sunt. I hvert fall ikke hvis du stresser med det.
  [ Les mer: Hva er sunt på ferie sånn egentlig…? ]
 49. Gjør det sammen: Løs et kryssord sammen. Det er både hyggeligere og enklere enn å gjøre det alene.
 50. Se en soloppgang, og gå så til sengs igjen. For trøttinger kan vekkerklokke være til hjelp. Eller fest hele natten igjennom.

Ha en fin sommerdag!

– Marianne

❀ ❀ ❀ ❀ ❀ ❀

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.