Hjem   Om meg   Kontakt
Ole Paus, Aperol Spritz, Mamma Mia og Flax! | Marianne de Bourg
35813
post-template-default,single,single-post,postid-35813,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Ole Paus, Aperol Spritz, Mamma Mia og Flax!

På årets sommermeny står fransk frokost, oster som blomstrer, sprudlende Spritz og småskalaøl i en 400 år gammel kjeller. Jeg har besøkt et økologisk hotell, hørt en levende legende og vunnet på Flax! 

Mamma Mia, jeg klager ikke.

Denne sommeren har vi ikke hatt skikkelige sommerferie, hvis man med skikkelig sommerferie mener en uke eller to i et av sydens varme land. Men så har vi jo da hatt syden her hjemme, sånn værmessig i alle fall. Og så har vi hatt noen korte småturer bare min mann og jeg. Faktisk hele fire stykker, når jeg nå oppsummerer for meg selv, og det foruten flere fine harryturer med både barn og svigermor hvor vi har hamstret boks-brus og boks-vann og boks-lettøl.

Egentlig er jeg ikke glad i å feriere hjemme. Det er ikke fri. Det er rot og møkk, vask og rydding, støvsuging og klesvask. Igjen og igjen.

Jeg har tidligere skrevet om å huske det å være takknemlig for at man faktisk har noen å rydde etter, men av og til glemmer jeg jo det.

Men det er også middag med hele familien når alle er hjemme, et glass hvitvin på takterrassen, lese bøker og grille.

Når jeg nå skal skrive ned sommerens hendelser, ser jeg jo at jeg har fått med meg mye. Konsert og kino, fire reiser, to hotell, damebesøk og Aperol Spritz.

 

Takterrasse, sydenvarme, sommerhatt og Flax!

My summer 2018 Marianne de Bourg BLOG mariannedebourg.no

Avskallet neglelakk – sorry! Foto: Marianne de Bourg

Vi har tilbragt mye tid på takterrassen i sommer. Jeg pleier å få servert søndagsfrokost der. Ikke for å skryte, men sist søndag ble det ikke bare omelettfrokost og reiseradio, som vanlig, men også 500 kroner i premie på Flax-lodd. Slå den! Har du noen gang vunnet så mye på skrapelodd? Ikke jeg!

Søndag:

 • Vinner: 500 kroner på Flax!
 • Hører: Reiseradioen
 • Spiser: Omelettfrokost
 • Drikker: Aperol Spritz

Damebesøk, ostefat, Aperol Spritz og Mamma Mia

På torsdag inviterte jeg et knippe damer på ostefat før Mamma Mia-forestilling på kino. Eller når sant skal sies, var det Monica som hadde tatt initiativet til bobler og Mamma Mia. Jeg bidro med mat og husvære.

Jeg serverte ostefat med masse smått og godt. Ingenting er som lange bordsettinger, synes jeg. Jeg elsker småretter som kan spises ut i de små timer. Når damene skulle spise her før vi skulle på kino og se Mamma Mia serverte jeg bobler før maten og Aperol Spritz som drikke til ostefatet. Jeg brukte oppskriften på Aperol Spritz til mange. Kjekt med alt som kan lages på forhånd.

Mamma Mia var mest moro og lite alvor. Musikken var definitivt det beste med filmen. Gøy å gå på kino også. Jeg har nok ikke vært på kino på 15 år… 😂😂

My summer 2018 Marianne de Bourg BLOG mariannedebourg.no

Foto: Marianne de Bourg

Ostefatet ble dritlekkert, om jeg får si det selv, men det ser du ikke her, for her har gribbene forsynt seg 😂😂😂. 

Torsdag 26. juli:

 • Drikker: Aperol Spritz
 • Ser: Mamma Mia
 • Spiser: Ostefat
 • Nyter: Damebesøk

København, fransk frokost, økologisk hotell og portvin

I København forrige uke hadde ikke mannen min bestilt rom med frokost. Det er litt krise for meg, da jeg er supersulten tidlig om morgenen og glad i frokostbuffé. Jeg elsker småspising av forskjellig småtteri, og er sulten som en ulv til frokost.

Han burde jo gjort det. Vi som bodde på et utrolig sjarmerende, hyggelig hotell med gjennomført profil og arkitektur: 66 Guldsmeden.

Hotellet ligger i Vesterbro, et slags Grünerløkka-lignende område med masse hyggelige steder å spise og drikke, bord på fortauet, små enkeltstående butikker og blant annet en vin- og sprit-butikk hvor jeg fikk smaksprøver på alkoholfrie drinker og kjøpte med en spennende portvin.

På hotell Guldsmeden var alt (?) økologisk, til og med dopapir og hygieneproduktene på badet. En sånn tannbørste i tre, som jeg faktisk tok med meg hjem. (Ingen skulle vel bruke den etter meg, så det tipper jeg var greit).

My summer 2018 Marianne de Bourg BLOG mariannedebourg.no

Foto: Marianne de Bourg

Her fikk vi faktisk besøk av en venninne som også var i København samme helgen. Hotellet vårt hadde balkong/terrasse der vi kunne sitte og ta et glass bobler. Veldig koselig!

Frokost på dette hotellet ble det derimot ikke. Siden oppholdet var uten frokost, prøvde vi oss denne gangen på stamkafeen Bjørg’s (moro fordi det er navnet til svigermor), men den var lagt ned og under oppussing til noe som sikkert blir en ny kafé, bare eller restaurant. Krise!

Vi gikk derfor på Mad (altså “mat”), et annet spisested hvor vi har spist frokost flere ganger. Dette var også gjort om, nå til en eller annen kjede. Maten var grei nok den, bortsett fra et bord med ekstremt høyrøstede og ufine svenske fulle turister som ødela matroen.

Neste dag utfordret jeg mannen min, som elsker å lese kart, til å finne en fransk kafé der vi kunne spise frokost. Som sagt, så gjort.

My summer 2018 Marianne de Bourg BLOG mariannedebourg.no

Foto: Marianne de Bourg

Vi endte opp på kaféen Voulez Vous, som ligger i nærheten av tivoli og Strøget, nærmere bestemt i Larsbjørnsstræde 20, hvor jeg spiste en utrolig god salat med ristet brød med lun chevre, søtpotet, valnøtter, blåbær.

My summer 2018 Marianne de Bourg BLOG mariannedebourg.no

Foto: Marianne de Bourg

Og serviset kjente jeg igjen. Det heter Nordica Sea og er fra Broste Copenhagen. :D
Se etter denne deilige salaten, hvis du skal spise der:

Chevre Chaud Salad: Goat cheese toast, roasted sweet potatoes, blueberries, walnuts & green leaves, 90 DKK.

Etter den svært vellykkede frokosten på den franske kaféen, prøvde jeg å gjenskape retten hjemme. Den ble slett ikke like god. Altså på langt nær!.

Jeg blir så lei meg når jeg med skyhøye forventninger lager spennende nye retter og ender opp med noe ganske langt under middelmådig. Men når jeg nå legger inn bildet her, ser jeg jo at det sannsynligvis var fordi jeg helt hadde glemt at det var søtpotet i retten. Ikke så rart kanskje at min smakte totalt annerledes. Jeg ringlet også litt salt lakrissirup over, og det var ingen dårlig idé, men jeg burde definitivt ha valgt den søte, som jeg også kjøpte med fra København.

Jeg elsker nemlig lakris og hadde gått tom for begge typer lakrissirup, så det var bare å kjøpe nemlig en søt og en søt fra utvalget til Johan Bülow kjøpt i lakrisshoppen i Magasin, Nyhavn.

Et annet sted vi spiste (og drakk) var på Torvhallerne i Frederiksborggade 21 ved Nørreport.

My summer 2018 Marianne de Bourg BLOG mariannedebourg.no

Foto: Marianne de Bourg

Dette stedet er bare et must neste gang du skal til København. Et fantastisk sted!

Her er boder eller småbutikker innendørs og ute. Du finner det meste her: butikk med romsmaking, vegansk is, italiensk mat og meksikansk mat. Veldig mye spennende!

Onsdag – Søndag:

KØBENHAVN

 • Spiser: Fransk frokost
 • Bor: På økologisk hotell
 • Shopper: Lakris!
 • Nyter: Vesterbro

Halden, Grand Hotell, Ole Paus og mikrobryggeri

En annen musikkopplevelse denne uka var konsert med Ole Paus på Halden Mikrobryggeri.

At vi var de yngste i publikum, ja tror jeg nok kanskje. Artisten selv er 71 år, så ikke så rart at han har et voksent publikum som har fulgt med i mange år.

Snittalderen var altså høy.

Når jeg ser gamle menn synes jeg synd på dem. Jeg får et omsorgsbehov. Jeg vil hjelpe dem, lage god mat til dem, gi dem en klem. Noen ganger kan jeg begynne å grine av å se en gammel mann…

Det gjorde jeg ikke på konserten.

Moro var det også når vi etter konserten kom i prat med paret som satt ved siden av oss, og det viser seg at de er fra samme by som oss og vi har felles bekjente.

My summer 2018 Marianne de Bourg BLOG mariannedebourg.no

Foto: Marianne de Bourg

Vi har hørt mye på Ole Paus, men allikevel, først da jeg så ham live, forsto jeg hvor flink gitarist han var. Han sto alene på senen i kanskje noe sånt som to timer. Hans stemme og gitarspill, det var hele konserten. Utrolig fint!

My summer 2018 Marianne de Bourg BLOG mariannedebourg.no

Foto: Marianne de Bourg

Her koser vi vårs! (Marianne klapper ivrig…).

My summer 2018 Marianne de Bourg BLOG mariannedebourg.no

Foto: Marianne de Bourg

Jeg sto på senen sjøl også! Litt mindre publikum var det dog…. :D

Altså, grunnen til at vi havnet i Halden var en Onkel Tuka-konsert vi tenkte oss på en lørdag i slutten av juni. Dette var på et lite vertshus hvor billettsalget skjedde på stedet, og når vi kom var det utsolgt! Vi hadde allerede bestilt hotell, så det var jo bare å finne på noe annet.

Vi hadde aldri vært i Halden før, hadde ingen forventninger til det som vi trodde var en bitte liten og ubetydelig by, og syntes at byen overrasket positivt. Vi tok turen opp på Festningen, hvor det var bryllup akkurat da, holdt et lite show på senen til Allsang på grensen, som du ser over. På vei hjem fra middag fikk vi med oss konsertrigging i bakgården til Halden Mikrobryggeri, der det lokale bandet Stone Cold Fire skulle spille senere på kvelden. Og hvem sier vel nei takk til en rockekonsert. Ikke vi i alle fall. Nikoste oss med 70-, 80- og 90-tallsrock og masse godt øl. Fin tur!

HALDEN

 • Sted: Allsang på grensen, senen….
 • Hører: Ole Paus
 • Drikker: Småskalaøl
 • Nyter: Rokokkosofa på Grand Hotell

Det var siste ukene og sommerferien 2018 oppsummert. Håper du har hatt det fint i sommer også, og takk for at du leser bloggen min!

Marianne :)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.