Hjem   Om meg   Kontakt
Maritimt bord på bryggekanten | Marianne de Bourg
4180
post-template-default,single,single-post,postid-4180,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Maritimt bord på bryggekanten

BORDDEKKING: En idyllisk plass helt nede på bryggekanten satte standarden. Her dekket jeg et bord som passer til et hyggelig vennelag en sensommerkveld. Gjerne på hytta ved sjøen, men det er ingenting i veien for å dekke et lignende bord på terrassen når sjømat står på menyen!

Sjøens, himmelens og strandens farger hører til på et maritimt bord. Hvitt og blått, og  i klassisk kombinasjon med rødt. Det ble et vakkert sommerbord, og uten båter som dekor hadde det passet like godt til 17. mai.

På denne fine plassen har jeg også dekket et lignende sommerbord i mer dempede nyanser av blått og beige. Ta gjerne titt på det også: Sommerens fineste bord er dekket med steiner og strå, krabber, skjell og drivved. Helt gratis dekor funnet ute i naturen! 

// Styling: Marianne de Bourg // ©Foto: Endelig mandag! // Oppdatert: 28.8.18 //

INTERIØRTIPS - BORDDEKKING: Maritimt bord på brygga

MARITIMT: Spisebrikker i bast fra Lexington på duk Våga fra Växbo Lin. Spisebrikker/kjøkkenhåndklær i bomull fra Palma er lagt under asjetter Rekt fra Höganäs/Christiania GlasMagasin. Vase Rekt fra Höganäs/Christiania GlasMagasin. Fat fra Lexington med dekorstener og sjøstjerne fra Palma.

Sånn dekker du et lignende bord:

  • Passer til: Når du har sommergjester på hytta.

  • Stikkord: Maritimt, striper, stjerner, fisker, skjell.

  • Farger: Lyseblått, marineblått, hvitt, rødt, beige.

  • Blomster: Uformelle blomster i potte eller markblomster i mugge.

  • Dekor: Tauverk, steiner, skjell, sjøstjerner.

  • Mat og drikke: Sjømat og hvitvin er perfekt!

 

INTERIØRTIPS - BORDDEKKING: Maritimt bord på brygga

SJØ OG STRAND: Sjøens, himmelens og strandens farger hører til på et maritimt bord. Marineblått og lyseblått i klassisk kombinasjon med rødt. Og med innslag av dempede sandfarger. 

INTERIØRTIPS - BORDDEKKING: Maritimt bord på brygga

BÅTLIV: Bestikk Toscana og glass Napa fra Christiania GlasMagasin. Serviettdekor: Dekorbåter fra Palma.

Tenk på at det er fint med lag på lag av tekstiler. Det skaper en mykhet og frodighet som gjør at bordet føles velkomment og koselig. Her har jeg i tillegg til duk brukt både dekkebrikker i bast og kjøkkenhåndklær som dekor under asjetten. Enda et tekstilelement kommer inn med servietten i lin på hver asjett. Fint, ikke sant!?

Tips: Kjøkkenhåndklær er kanskje noe av det rimeligste du kan dekorere bordet med. Og de kan jo brukes på kjøkkenet når de ikke ligger på bordet! For eksempel har IKEA kjøkkenhåndklær i hvitt med røde striper for kun 6 kroner pr stk! (Pr 28.8.18)

INTERIØRTIPS - BORDDEKKING: Maritimt bord på brygga

SØTE SILD: De søte fiskene i stoff, her brukt som serviettring, hører til spisebrikker/kjøkkenhåndklær med maljer til oppheng fra Palma.

Et annet morsomt tips for å skape maritim stemning er å bruke små gullfisk-kjeks. (De fra Maarud). På min kanskje fineste borddekking av dette strandbordet brukte jeg dessuten gullfisk-kjeks som spiselig dekor på strandbordet. Og det er jo dessuten deilig å småspise litt til velkomstdrinken når man er sulten og venter på maten…

INTERIØRTIPS - BORDDEKKING: Maritimt bord på brygga

STJERNER AV TRE: Sjøstjerner i hvitmalt tre fra Palma, er buntet sammen med grov hyssing og fine skjell, og lagt i fat fra Lexington med dekorstener fra Palma.

Som dekor kan du bruke det meste du kan finne i vannkanten; strå, drivved, steiner, skjell og krabber. Det behøver jo ikke være kjøpt!

INTERIØRTIPS - BORDDEKKING: Maritimt bord på brygga

KLASSISK OG ELEGANT: Kjøkkenhåndkle fra Lexington.

Tenk på når du dekker bord at også mat og drikke har egne farger som kan matche bordet. Skal du dekke bord i strandens farger, er det fint å brød og kjeks – brød- og kornvarer går jo i beige nyanser, som er vakkert på dette bordet. Små detaljer som gir “det lille ekstra”. Når det gjelder drikke har både øl og hvitvin fine nyanser som gjør seg. Flaks – da dette er perfekt drikke på sommerbordet! :D Både ølflasker, vinflasker og brus finnes dessuten i uendelig mange etiketter og også mange flasker på selve glassflasken. 

INTERIØRTIPS - BORDDEKKING: Maritimt bord på brygga

SVALE BLÅTONER: Puten i stolen, pledd fra Palma/Ceannis. Lyktene bak er fra Hemtex.

Det er et fint tips å bruke tekstiler som puter og pledd til å understreke fargetemaet når du dekker festbordet.

INTERIØRTIPS - BORDDEKKING: Maritimt bord på brygga

EKSTRA PUTER: Bomullspledd, puter og nett fra Palma.

Ekstra puter og pledd er fint å ha når sommerkvelden får et kjølig drag. En stor kurv er også fint til dette. Eller ha det liggende i en putekasse. Ikke bare luner det med en pute i ryggen, men har du plass i en rottingsofa eller lignende er det deilig og mykt med et aldri så lite hav av puter.

INTERIØRTIPS - BORDDEKKING: Maritimt bord på brygga

PÅ BLOMSTERJAKT: Hagesprøyte og girlander av drivved fra Palma

Her har jeg brukt hagesprøyten eller vannkannen som vase. Det er morsomt å bruke andre løsninger enn vaser til å plassere blomstene i. En krukke av keramikk eller en mugge, for eksempel. Karafler kan også brukes. På hytta er det jo spesielt kjekt der utvalget av vaser kanskje ikke er størst. Har du plukket små buketter av markblomster, er også fløtemugger og telysholdere fint å bruke som vaser.

INTERIØRTIPS - BORDDEKKING: Maritimt bord på brygga

Håper du fant noe som kan være til inspirasjon når du skal dekke bord i sommer. Det kan jo være gøy å dekke bordet litt ekstra fint på en ukedag også når vi har ferie.

Men, husk at det aller viktigste er det å samles rundt bordet med god mat og drikke!

Dette brukte jeg på det maritime sommerbordet

(Mange av disse produktene er ikke lenger i sortiment, da borddekkingen ble gjort for noen år siden, men du kan kanskje finne noe lignende hos de samme leverandørene).

Servise, glass og bestikk:
Tallerkener Rekt fra Höganäs/Christiania GlasMagasin
Glass Napa fra Christiania GlasMagasin
Bestikk Toscana fra Christiania GlasMagasin

Annet:
Dekkebrikker fra Lexington
Kjøkkenhåndklær (som spisebrikker) fra Palma
Kjøkkenhåndkle (under flaskene) fra Lexington
Fat fra Lexington
Nett fra Palma
Mugge/vase Rekt fra Höganäs/Christiania GlasMagasin
Puter fra Palma
Servietter fra Växbo Lin
Lyslykter fra Hemtex
Lunduk Våga fra Växbo Lin
Skjell, steiner og båter fra Palma
Bomullspledd fra Palma
Drivvedgirlander fra Palma
Hagesprøyte fra Palma

Ha en fin sommerdag!

Marianne :)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.