Hjem   Om meg   Kontakt
FREDAGSDRINKEN: Aperol Spritz | Marianne de Bourg
35793
post-template-default,single,single-post,postid-35793,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

FREDAGSDRINKEN: Aperol Spritz

Oppskriften på sommerdrinken Aperol Spritz er superenkel: Bland 3 deler prosecco med 2 deler Aperol og 1 del kullsyreholdig mineralvann. Ha over is og pynt med en halv appelsinskive. Voilà!

Aperol Spritz er en tradisjonell italiensk aperitiff eller cocktail som serveres som appetittvekker før et måltid sammen med oliven eller andre appetittvekkere. I Italia blir den gjerne servert på den lokale baren for en tradisjonell aperitivo, som består av Aperol Spritz og litt lette snacks. Aperitivo-tid er typisk mellom klokka 18.30 og 21.00 før den typiske 4-retters italienske middagen. De bitre urtene i Aperol skal gjøre fordøyelsen av maten lettere ved å øke innholdet av magesyre.

I dag er Aperol Spritz en av de mest vanlige førmiddagsdrinkene i Venezia og rundt Italia, og de siste årene har drinken økt i popularitet både i Norge og internasjonalt der den brukes mye som et italiensk alternativ til rosévin, Pimm’s (en kjapp og enkel sommerdrink med kun to ingredienser) og andre sommercokctailer.

Recipe for Aperol Spritz on my blog mariannedebourg.no

© Foto: Marianne de Bourg

Denne populære nesten neonfargede sommerdrinken er laget på likøren Aperol, prosecco og kullsyreholdig mineralvann, gjerne San Pellegrino.

Aperol Spritz

(1 stort vinglass, ca 420 ml)

Jeg bruker helst San Pellegrino, men du kan også bruke en annen type mineralvann; Bris, Club Soda, First Price vann med bobler eller lignende. Og har du en Soda Stream-maskin, kan du lage sodavannet selv.

Du trenger:

 • Isbiter
 • 7,5 cl prosecco
 • 5 cl Aperol
 • 2,5 cl kullsyreholdig vann
 • 1/2 appelsinskive


Sånn gjør du:

 1. Ha en håndfull is i et stort vinsglass.
 2. Hell først Aperol i glasset, deretter prosecco og til slutt San Pellegrino før du rører rundt.
 3. Pynt med en halv appelsinskive.

Hvis du skal ha selskap og servere mange, kan du isteden lage en stor batch før gjesten kommer.

Aperol Spritz til mange

Bruk da blandingforholdet 3-2-1:

 • 3 deler prosecco
 • 2 deler Aperol
 • 1 del kullsyreholdig vann

Eksempler:

Til 3 liter bruker du 2 flasker prosecco + 1 liter Aperol (du trenger da to flasker) + 0,5 liter San Pellegrino eller annet kullsyreholdig vann.

Til 2,1 liter bruker du 1,4 flaske prosecco (105 cl) + 1 flaske Aperol + 35 cl San Pellegrino eller annet kullsyreholdig vann.

Husk is og appelsiner!

Bruk samme fremgangsmåte som over.

Litt om Aperol

Aperol har en søt smak med preg av appelsin og krydder, og en markant bitter ettersmak. Likøren med sterk neonaktig rødoransje farge er laget etter en 100 år gammel hemmelig oppskrift, men skal visstnok innehold søte og bitre urter, kanel, appelsiner og rabarbra.

Aperol blir mest brukt til Aperol Sprtiz, som kanskje er Italias mest populære drink, men den kan også serveres bar med is. Den inneholder kun 11% alkohol og gir derfor en drink som passer på varme sommerdager, da drinker gjerne kan være mer leskende enn sterke. 

Flere typer italienske aperitiffer er Martini, Cinzano og Campari. Fernet Branca er en annen type aperitiff.

Det har jammen gått realt med Aperol Spritz her i sommer og jeg har brukt halvannen flaske. Mine ble kjøpt på to ulike reiser i sommer, men Aperol får du selvfølgelig her hjemme også. Likøren har varenummer 4377301 på Vinmonopolet og koster kr 199,90 for 70 cl (pr 27.07.18)

God fredag,

Marianne :)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.