Hjem   Om meg   Kontakt
Europas 20 mest romantiske reisemål | Marianne de Bourg
4891
post-template-default,single,single-post,postid-4891,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,no_animation_on_touch

Europas 20 mest romantiske reisemål

Her har jeg valgt ut mine favoritter og beste tips til en romantisk weekend eller langhelg. Listen inneholder Europas 20 mest romantiske storbyer og reisemål for bryllupsreise og romantiske weekendturer.

VI prøver å få med oss minst tre-fire weekendturer i løpet av året. Vi har reist på langhelg til Shanghai og til Muscat. Men det behøver ikke være så eksotisk for å være romantisk. Vi har også reist på kortere turer til Malmø, Gøteborg og København – og nikost oss.

Her har jeg plukket ut de 20 stedene i Europa jeg (og mange andre!) synes er mest romantiske. Noen av disse stedene har vi besøkt, andre står fremdeles på ønskelista. Her finner du helt sikkert mange fristende turer, enten dere har planer om langhelg med kjæresten, feire bryllupsdagen eller på noe så romantisk som bryllupsreise.

Håper du finner noe du liker!

(Foto: Pixabay/Marianne de Bourg)

REISETIPS FOR WEEKENDTUR MED KJÆRESTEN - Europas 20 mest romantiske reisemål

Men hva gjør en by eller et sted romantisk? Det har jeg tenkt mye på. Er det naturen, arkitekturen, folket, maten eller språket?

Alt dette til sammen er mye av det som gjør et sted romantisk. Et velklingende språk, gammel og staselig arkitektur, god mat og drikke, samt et folkeslag som har tradisjon for romantikk.

Arkitekturen bør ikke være ny og minimalistisk, men gammel og staselig, gjerne med middelaldersk arkitektur eller renessansearkitektur. Smale gater, brostein, torg, vakker utsikt, hageanlegg, parker og fontener. Eller hva sier du om slott, tårn og spir, gamle broer, moskeer, skulpturer, mosaikk, fliser og glassmalerier….? Vakkert!

Befolkningen: Gjestfrihet er viktig og befolkningen kan gjerne være ultraromantiske som italienerne og franskmennene. Flamenco er for øvrig ganske romantisk.

Mat og drikke: Champagne og østers som i Frankrike. Generelt velsmakende mat fra land kjent for sitt gode kjøkken. Lenger syd i Europa kan vi jo også nyte eksklusive og fantastiske viner til helt andre priser i Norge. Eller bytte ut den musserende vinen med champagne…

Naturen: Naturskjønne omgivelser, kanaler og grønne lunger i byer, vingårder blir heller ikke feil, varme kilder likeså, og solnedgang langs stranden. Dramatisk natur kan det gjerne være. Rolige landsbyer er koselig. Et varmt klima som sør i Europa er heller ikke å forakte. Bar hud blir da en bonus ;0)

Opplevelser:  Et blomstrende kulturliv, massevis av gode barer og restauranter bør byen helst ha. Å sitte på en fortauskafe å nyte et glass vin må man jo. Å kysse på en benk i en vakker park eller foran en fontene eller en vakker bygning er obligatorisk eller under en bro. Tivoli om kvelden (å kjøre karusell sammen). Båtturer er også romantisk. Hånd i hånd i en botanisk have. 

Språk: Språk kan også være romantisk. Da må det være mykt og høres sensuelt ut. Som i det spanske språket, men fransk og italiensk er også vakkert: Ma belle……oh la la……je t’aime……ciao, bella……amore mio……ti amo……

Ut fra disse kriteriene har jeg plukket ut de 20 byene i Europa som jeg mener har mange av disse kvalitetene:

Europas 20 aller mest romantiske reisemål

(i tilfeldig rekkefølge)

 1. Granada (Spania)
 2. København (Danmark)
 3. Praha (Tsjekkia)
 4. Krakow (Polen)
 5. Venezia (Italia)
 6. Paris (Frankrike)
 7. Firenze (Italia)
 8. Santorini (Hellas)
 9. Budapest (Ungarn)
 10. Brugge (Belga)
 11. Valencia (Spania)
 12. Lisboa (Portugal)
 13. Sevilla (Spania)
 14. Provence (Frankrike)
 15. Dublin (Irland)
 16. Istanbul (Tyrkia)
 17. Edinburgh (Skottland)
 18. Toscana (Italia)
 19. Dubrovnik (Kroatia)
 20. Verona (Italia)

Hvorfor akkurat disse? Jo, det skal du få vite her:

1. Granada – Spania

The 20 Most Romantic Places in Europe BLOG: mariannedebourg.no

Hvorfor?

Granada er rett og slett et utrolig vakkert sted. Stikkord: Slott, tårn, smale gater, arabisk arkitektur, torg, vakker utsikt, hageanlegg,  flamenco, snøkledde fjell.

Mest romantisk:

Det fantastiske mauriske palasset Alhambra! med torg og fontener, et idyllisk hageanlegg, fantastisk utsikt og et romantisk interiør. Palasset ligger i en ås med snødekte fjelltopper på Sierra Nevada-fjellene bak.

Les mer: [Barcelona. 100 unike opplevelser]

2. København – Danmark

 

Hvorfor?

København er intim, rolig og ikke for stor, hvor vi kan gå fra den ene til den andre enden, titte på flott arkitektur, minnesmerker, betydningsfulle bygninger og koselige severdigheter som Den lille havfrue og kongefamiliens slott Amalienborg.

Mest romantisk:

Tivoli. Her har vi (som de eneste) sittet i en gammeldags karusell en sen høstkveld. Veldig romantisk! Et annet tips er å nyte hverandre og stemningen i Orangeriet i Kongens Have. Bestill østers naturell og dele en flaske musserende vin og spise østers naturell med sitron.

Les mer: [3 hyggelige steder å besøke når du er i København]

3. Praha – Tsjekkia

The 20 Most Romantic Places in Europe BLOG: mariannedebourg.no

Hvorfor?

Praha er også en vakker by. Arkitekturen er overveldende og det er nesten som å befinne seg i et eventyr, med alle byens slott, tårn og spir. Og siden mat og drikke er billig her, kan du spandere litt ekstra på et staselig hotell.

Mest romantisk:

Ellers er det vanskelig å nevne kun ett romantisk sted i Praha. Det er mange! Broen Charles……Letna-parken……den romantiske gamlebyen (Staré Město) by night.

Les mer: [Storbyreise i Europa: De 7 fineste weekendturene om våren ]

4. Krakow – Polen

The 20 Most Romantic Places in Europe BLOG: mariannedebourg.no

Hvorfor?

En middelalderby nærmest designet for romantiske spaserturer. Mange mener at Krakow er det mest romantiske stedet i verden.

Mest romantisk:

Bakketoppen Wawel med utsikt over byen med severdigheter som et renessanseslott og en gotisk katedral.

Les mer: [Hvordan unngå stress på flyreisen]

5. Venezia – Italia

The 20 Most Romantic Places in Europe BLOG: mariannedebourg.no

Hvorfor?

Venezia er en av de vakreste byene i Italia med svingete kanaler og trange gater, små pittoreske torg og kirker. Venezia er kjent for mange romantiske restauranter og kafeer.

Mest romantisk:

Kyss under broa Ponte dei Sospiri – “Sukkenes bro”, som er ett av de vakreste severdighetene i Venezia. Ifølge legenden vil et kyss under denne broa gi livslang kjærlighet og lykke.

Les mer: [10 apper som gjør ferien din enklere]

6. Paris – Frankrike

The 20 Most Romantic Places in Europe BLOG: mariannedebourg.no

Hvorfor:

Paris er både verdens vakreste og mest romantiske by – og hva er det egentlig som ikke er romantisk ved Paris?

Mest romantisk:

Forsegl kjærligheten ved å feste en hengelås på broen Pont des Arts og kast nøkkelen i elva. Veldig romantisk! Her virrer man rundt blant unge kjærester, “gamle” kjærester på 20 års brylllupsreise og brudepar. Man kan ikke annet enn reflektere over verdien av å ha noen å være glad i.
PS – Du får garantert spørsmål om å ta bilder av andre (smilende og kyssende) par med deres kamera.

Les mer: [Tips til romantisk champagnefrokost på weekendtur]

7. Firenze – Italia

The 20 Most Romantic Places in Europe BLOG: mariannedebourg.no

Hvorfor:

Det er fantastisk arkitektur igjennom hele byen, kunstgallerier og skulpturer, fontener og renessansekunst overalt. Og så er det maten. Fråts i antipasti, pasta, pizza og nyt en god Amarone til…

Mest romantisk:

Kryss broen Ponte Vecchio til du kommer til Giardino di Boboli, en stor park på en åsside i midten av Firenze, bak Pitti Palace. Her finner du vakre hager og fontener – og en flott utsikt over Firenze fra fortet Belvedere.

Les mer: [REISETIPS: Tips til kjøp av magasiner i utlandet]

8. Nafplio – Hellas

The 20 Most Romantic Places in Europe BLOG: mariannedebourg.no

Hvorfor?

Nafplio er romantisk (og stort sett en godt bevart hemmelighet utenfor Hellas!)
Se solnedgangen fra en kafe på havnepromenaden eller dra ut til Bourtzi, borgen ute i bukten, og se solnedgangen derfra.

Mest romantisk:

Å gå hånd i hånd rundt Akronafplia  er romantisk hele døgnet, gjerne med en liten piknik et bortgjemt sted utenfor stien, med vin, oliven, feta og brød i snippsekken.

Les mer: [21 tips til kreative feriebilder]

9. Budapest – Ungarn

The 20 Most Romantic Places in Europe BLOG: mariannedebourg.no

Hvorfor?

På grunn av sin naturskjønne omgivelser, og dens arkitektur er byens kallenavn “Østens Paris”.

Mest romantisk:

Ta et bad sammen i det vakreste badet i Budapest: Gellért Baths. Det er bygget i Art Nouveau-stil og kombinerer to av de tingene Budapest er mest kjent for; helbredende vann og fantastisk arkitektur. Fra inngangen til bassengene og garderobene er man omgitt av vakre skulpturer, gulv-og veggmosaikker og glassmalerier.

Les mer: [Redigering av feriebildene med Camera+]

10. Brugge – Belga

The 20 Most Romantic Places in Europe BLOG: mariannedebourg.no

Hvorfor?

Brugges kompakte størrelse gjør at dere kan rusle hånd i hånd langs en av de mange vakre kanalene.

Mest romantisk:

Groene Rei må være en av de vakreste stedene i Brugge. Det tilbyr en variert, men typisk Brugge-natur med gamle broer og historiske bygninger.

Les mer: [Hvordan unngå stress på flyreisen]

11. Valencia – Spania

The 20 Most Romantic Places in Europe BLOG: mariannedebourg.no

Hvorfor? 

Valencia er en perfekt weeked-destinasjon med sin kombinasjon av storby og strand.
Mer sjarmerende enn både Barcelona og Madrid, og du slipper alle turistene! Padilla, en berømt spansk poet, beskriver Valencia som “the land of “flowers, light and love,” og Valencia er også kjent som “a City of Passion”.

Mest romantisk:

I Jardín de Monforte er en 12.000 kvadratmeters offentlig hage i Plaza de la Legión Española. En grønn oase i nyklassisistisk stil med marmorstatuer, dammer,  fontener – og vakre magnoliaer.

Les mer: [6 tips for miniferien – den nye reisetrenden!]

12. Lisboa – Portugal

The 20 Most Romantic Places in Europe BLOG: mariannedebourg.no

Hvorfor?

Lisboa har det meste; arkitektur, historie, karisma, uteliv, mennesker og selvfølgelig god mat. En sjarmerende og intim by beliggende ved havet, med små brosteinsbelagte trange gater. Her får dere mye for pengene og kan unne dere litt ekstra lukus!

Mest romantisk:

Har dere tid, reis til Quinta Regaleira i Sintra, som ligger 28 km utenfor Lisboa. Her ser du hvorfor…

Les mer: [Ha toalettmappe, weekendbag og feriekoffert klar til neste reise]

13. Sevilla – Spania

The 20 Most Romantic Places in Europe BLOG: mariannedebourg.no

Hvorfor?

Sevilla er kanskje Spanias vakreste by. Sevilla som ligger i Andalusia-regionen med imponerende maurisk arkitektur og vakre severdigheter.

Mest romantisk:

Plaza de Espana med utsmykkede fargerike tårn, fliser og vakre motiver. I midten er det en stor fontene og kanaler.

Les mer: [ORDBOK – Mat og drikke på spansk]

14. Provence – Frankrike

The 20 Most Romantic Places in Europe BLOG: mariannedebourg.no

Hvorfor?

Rolige landsbyer, velsmakende mat og fantastiske viner. Elegante badebyer med solfylte strender. Noen av verdens best bevarte romerske ruiner finner du i Provence.

Mest romantisk:

Å spise frokost på et hotell eller bed & breakfast som har servering under trærne i bakgården eller hagen.

15. Dublin – Irland

The 20 Most Romantic Places in Europe BLOG: mariannedebourg.no

Hvorfor?

I Dublin er det masse å oppleve hvis man vil ha en aktiv kjærestetur. Ta på gode sko og opplev byen til fots. Gå pub til pub, besøk dyreparken og få med dere ølsmaking på Guinness bryggeri.

Mest romantisk:

Kjøp med fish ‘n’ chips og ha piknik i parken St. Stephen’s Gree. Etterfulgt av en tradisjonell irsk date i en av byens gamle og ærverdige puber.

Les mer: [Derfor er ull best på reise]

16. Istanbul – Tyrkia

The 20 Most Romantic Places in Europe BLOG: mariannedebourg.no

Hvorfor?

Istanbul skal være en av de mest romantiske byer i verden!

Mest romantisk:

Det er anbefalt å ta en båttur før solnedgang, oppleve endringer i lyset og fargene på himmelen, og se at broer og moskeer lyses opp, litt etter litt.

Les mer: [Eksperttipsene til Istanbul – byen du enten elsker eller hater]

17. Edinburgh – Skottland

The 20 Most Romantic Places in Europe BLOG: mariannedebourg.no

Hvorfor?

Skottlands vakre og historiske hovedstad er det ideelle stedet for en romantisk storbyferie. Dramatisk natur, et blomstrende kulturliv, massevis av gode barer og restauranter – og overalt den keltiske gjestfriheten.

Mest romantisk:

The Witchery – et intimt og stemningsfult spisested i en dramatisk 1600-tallsbygning ved Edinburgh Castle. Fantastisk mat i fantastiske omgivelser!

Les mer: [Billig i London – 30 tips til luksus på budsjett]

18. Toscana – Italia

The 20 Most Romantic Places in Europe BLOG: mariannedebourg.no

Hvorfor?

Trange gater, naturskjønne omgivelser, små kirker, vingårder, varme kilder, solnedgang langs stranden…

Mest romantisk:

Bo på et slott! I Toscana finnes mange slott, selv mange av dem ligger ganske bortgjemt til. Balkongene har ofte fantastisk utsikt.

Les mer: [5 på topp irritasjonsmomenter på fly]

19. Dubrovnik – Kroatia

The 20 Most Romantic Places in Europe BLOG: mariannedebourg.no

Hvorfor?

Kroatias “city of romance”, Dubrovnik er ansett for å være en av de mest romantiske stedene i verden. Byen har mye flott gammel middelaldersk arkitektur.

Mest romantisk:

Dubrovnik om våren. Spis østers (et afrodisiakum) på en av de lokale restaurantene mens dere ser den vakre solnedgangen (som kan ses fra nesten hvilken som helst sted i byen!).

Les mer: [De beste restaurantene i Dubrovnik]

20. Verona – Italia

The 20 Most Romantic Places in Europe BLOG: mariannedebourg.no

Hvorfor?

Bare en halvtime fra Venezia ligger “The City of Romance” – Verona. Kanskje aller mest kjent for huset og balkongen som sies å tilhøre Julie i Shakespeares Romeo og Julie. (Det er obligatorisk å ta bilde av balkongen der Julie tittet ned på Romeo!). Gamlebyen i Verona har sjarmerende små gater og markedsplasser, og for ikke å glemme 2000 år gamle Arena – nesten like flott som Colosseum i Roma.

Mest romantisk:

Få med dere vinsmaking av Amarone, Soave og Valpolicella på en av vingårdene i distriktene rundt Verona..

Da er det bare å velge. Hvilke 3 steder velger du…?

 

Likte du dette? Del gjerne og følg på Facebook!

— Oppdatert 23.7.2018 —

19 Comments
 • greatgreekfood

  17/02/2014 at 12:06 pm Reply

  Hmmm, Nafplio ( http://www.visitnafplio.net ) er helt klart den mest romantiske byen i Hellas. Det mener iallfall grekerne selv, og de bør jo ha greie på det ;-)
  Selv synes jeg Santorini er overturistifisert på grensen til det makabre, og vakre solnedganger er det flust av over alt i Hellas :-)
  Bortsett fra det – fin liste! Av de byene jeg har vært i synes jeg spesielt Lisboa var veldig romantisk.

 • Dinstorbyferie

  04/01/2015 at 8:22 pm Reply

  Kjempegod artikkel med mange gode tips, og ikke minst fine bilder! Nafplio så spennende ut, skal virkelig vurderes neste gang jeg skal til Hellas. Selv syntes jeg Stockholm er både en flott og romantisk by, så ligger jo den nært oss, og det er jo en fordel.

  • Marianne

   05/01/2015 at 11:39 am Reply

   Stockholm er et bra tips. Jeg har vært der og liker byen, men siden jeg har vært mer i Gøteborg ble det denne byen som kom med på listen. I det hele tatt er det vanskelig å skulle velge ut 20 byer. Det finnes jo så mange flotte steder! :)

   Takk for tips og kommentar!

 • Freestyle Travel

  29/01/2015 at 8:55 am Reply

  Her var det veldig mange gode tips. Enig med deg, det er vanskelig å velge ut noen klare favoritter. Litt mindre byer med en god dose sjarm er ofte enda mer attraktivt enn de litt større byene (vår mening) Hvilken er bryllupsreise-favoritten?

  • Marianne

   02/02/2015 at 2:48 pm Reply

   Ja, mange småbyer har vel så mye å gi som storbyene. Helt enig!

   Bryllupsreisefavoritten ja…hmmm. Vi giftet oss på nytt i Las Vegas for et par år siden, og selv om det slett ikke er favorittbyen min, var road trip California rundt en kjempeopplevelse. Los Angeles -> Las Vegas -> San Fransisco -> Los Angeles kan anbefales. Vi fikk med oss Gay Pride Parade i San Fransisco og 4th of July i Los Angeles, og Highway 1 på kysten mellom San Fransisco og LA var fantastisk. Vi har også reist til Muscat i Oman (ser dere tilbyr turer dit) på kjærestetur – også en minneverdig tur. Florida rundt – en road trip med familien var også herlig. Særlig turen ut til Key West (som er lengre enn det ser ut til…).

   Hmm…Er jeg nødt til å velge ett eneste sted…? ;0)

   Takk for fine ord! :0)

 • Svennss

  10/04/2018 at 9:22 am Reply

  Jeg møtte min kone på forretningsreise i Gdansk. Disse vakre tenementhusene, utrolig atmosfæriske trange gater, og hun fikk meg til å tenke veldig seriøst på å kjøpe en leilighet i Polen. En kollega som har bodd der i flere fine år har allerede anbefalt meg Dekpol, som blant annet tilbyr leiligheter i Gdansk og Jurata.

 • Marilyn

  09/07/2018 at 3:25 pm Reply

  Ferie ved sjøen er det vi ønsker hvert år. Vi begynte å tenke på å kjøpe vår egen leilighet ved den polske kysten. En gang kom vi til Jurata på Helhalvøya i Polen. Fantastisk sted, perfekt for å tilbringe tid på en rolig måte og moro med vannsport. Verano Residence ble nylig bygget der, det er en ideell leilighet for oss, vi vil nok kjøpe den når vi er klare.

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.