Hjem   Om meg   Kontakt
Pynt lysfat med blomster på 3 måter – enkelt, raskt og nesten gratis | Marianne de Bourg
35634
post-template-default,single,single-post,postid-35634,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Pynt lysfat med blomster på 3 måter – enkelt, raskt og nesten gratis

Du behøver slett ikke ha favnen full for å pynte med blomster. Det gjør seg ofte like godt med en enkelt blomst, noen få knopper, et blad fra en potteplante eller noen spede markblomster. Se bare her!

I dag får du et superenkelt styling-/interiørtips fra meg: Bruk det du finner av blomster, blader og pynt det fineste lysfat.

Her er ett lysfat dekorert på tre ulike måter. Med ulike farger på blomster og litt av pynten får de veldig forskjellige uttrykk. Jeg likte det lilla fatet best. Hvilken er din favoritt?

(Foto og styling: Mester Grønn)

Interior tips and ideas - BLOGG: mariannedebourg.no

Foto: Mester Grønn

Dette lekkert pyntede fatet kan vi lett etterligne: Vi kan plukke noen knopper fra stauder ute i hagen eller fra potter på terrassen, plukke et par markblomster langs veien og klippe av et grønt blad fra en av potteplantene i stua.

Det er jo forresten et supert tips å klippe av et enkelt blad og sette i en vase. Vips har du en “gratis” blomst. (Mer om det her: Klipp av potteplantene!)

På bildet ligger også en fullt utsprunget skjønnhet, kanskje en georgine…nydelig er den i alle fall.

Interior tips and ideas - BLOGG: mariannedebourg.no

Foto: Mester Grønn

Når vi skal dekorere et fat er det lurt å tenke lik form og størrelse. Det er fint når dekoren har litt ulike høyder, men også ulik form. For eksempel runde former og avlange former, høye og lave gjenstander. Fargene kan gjerne matche, men må ikke!

Stilleben blir som regel finest når vi setter gjenstander i grupper, sånn som her: Sånn lager du dekorative stilleben i vinduskarmen.

Interior tips and ideas - BLOGG: mariannedebourg.no

Foto: Mester Grønn

De to lilla blomstene, er det sukkertopp, tro? Herlig uansett når vi kan bruke det som vi finner ute i naturen. Jeg har tidligere brukt avblomstret løvetann som dekor. Det er i hvert fall gratis! Her ser du hva jeg gjorde: Gratis dekor med avblomstret løvetann.

Plukk det du finner til ute, for sarte blomster er veldig trendy, og sett dem gjerne i flere ulike i forskjellige vaser. Se her: Syv slag markblomster i vasen.

Interior tips and ideas - BLOGG: mariannedebourg.no

Foto: Mester Grønn

Her er brettet satt oppå et sidebord  eller lite sofabord. De er perfekte der du trenger et sted å sette en lampe, legge avisen eller kaffekoppen. Disse bildene viser utallige ideer til hvordan man bruker småbord i interiøret – og hvordan man styler dem: Småbord – plassering og styling på 30 ulike måter

Et lysfat kan også stå på stuebordet, festbordet eller på terrassen. Eller hva med et minifat på nattbordet eller på badet om du har plass? Flere tips fra fat med pynt på badet: Lag ditt eget dekorative brett – i egen stil

Interior tips and ideas - BLOGG: mariannedebourg.no

Foto: Mester Grønn

Hvis du ikke har småvaser som her, kan du bruke telysholdere. Det gjør jeg ofte. Som for eksempel her hvor jeg dekket tre ulike dåpsbord hvor telysholdere ble brukt som vaser på alle tre: Dåpsbord i tre stiler.

Interior tips and ideas - BLOGG: mariannedebourg.no

Foto: Mester Grønn

Her er det brukt eukalyptus og gerbera som dekor. Det er også en smart idé – å plukke to greiner og en blomst fra buketten du har kjøpt til helgen. Det synes jo slett ikke om man plukker tre blomster fra en bukett.

Interior tips and ideas - BLOGG: mariannedebourg.no

Foto: Mester Grønn

Det pleier jeg å gjøre. Jeg mikser blomster jeg finner ute med en bukett fra blomsterbutikken. Det er veldig smart å “stjele” en blomster eller to når du kjøper miksbuketter, altså buketter som består av mange forskjellige blomster. Jeg pleier å gjøre det, da setter jeg en enkelt blomst i en vase på nattbordet eller på vasken på badet. Eller jeg legger én blomst på servietten på hver kuvert når jeg dekker bord. Her er noen ideer til dette: 1 kuvert – 10 muligheter

Håper du ble inspirert!

Marianne :)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.