Hjem   Om meg   Kontakt
Gratis hjemmekontor med sortmalt Finn-kupp | Marianne de Bourg
35266
post-template-default,single,single-post,postid-35266,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Gratis hjemmekontor med sortmalt Finn-kupp

Vårt forrige soverom var på over 30 kvadratmeter, hadde peis og utsikt ut over hele byen. For en luksus! Der fikk jeg også plass til liten kontorplass i et hjørne. Enkelt og kjapt. Jeg brukte bare det jeg hadde, og ingenting ble kjøpt nytt.

PC-bordet er en modell fra Ikea noen år tilbake. Det var opprinnelig lilla, men vi malte det sort. Krakken med grønt velurtrekk kjøpte jeg egentlig som pianokrakk til sønnen, men han brukte fremdeles sin gamle Ikea-krakk, så den var “ledig”. Trappestigen fra Ikea hadde stått på kjøkkenet,men var ikke lenger så ofte i bruk, så den fikk også plass her.

Det vesle hjørnet ved vinduet på soverommet ble ganske enkelt – og helt gratis til en super liten mini-kontorplass.

Her kan du se hvordan jeg gjorde det. Håper det kan inspirere!

My little home office

Styling og foto: Marianne de Bourg

Veggen i hjørnet på det nye hjemmekontoret ble godt utnyttet, med arbeidsplassen der hvor det er godt naturlig lys og høyt under taket. Et teppe kjøpt på Åhlens for noen år siden rammer inn og lager en naturlig sone under arbeidsplassen.

[ Les også: Her er enda et kombinert arbeidsrom og gjesterom som jeg har innredet og stylet ]

My mood board

Styling og foto: Marianne de Bourg

Som veggdekor og som inspirasjontstavle lagde jeg en collage. Eller et moodboard som det også kalles. Postkort, invitasjoner, fotografier og utklipp fra blader kan bli en flott collage som vekker gode minner eller skaper gode assosiasjoner.

[ Les mer om hvordan du bruker moodboard som verktøy for oppussing ]

Jeg satte meg ned med noen bunker interiørblader og rev ut sider, eller klippet ut mindre bilder i grønt, blått, sort og turkis. Grønt og blått er rolige farger som passer godt til arbeidsplassen.

Dette betyr fargene:

BLÅTT representerer vann-elementet, klarhet og inspirasjon.

GRØNT gir balanse og ro. Den sier kvalitet i stedet for kvantitet. Ro og tradisjon.

TURKIS: Blått står for klarhet og grønt for balanse. Setter man fargene sammen til turkis, får man klarhet i balansen.

[ Les mer om farger og feng shui: Feng shui-skolen, del 2, farger og energi ]

Hello Buddha!

Styling og foto: Marianne de Bourg

Noen hyggelige objekter skaper et dekorativt stilleben på skrivebordet. Vasen med pensler til venstre er fra Fretex, kruset i keramikk fra Søstrene Grene og buddha-figuren fra Bohus. Jeg liker godt å kombinere gamle skatter med splitter nytt, da blir resultatet en helt unik og personlige stil.

A home for my books, magazines

Styling og foto: Marianne de Bourg

Arbeidshjørnet mitt hadde ikke mye plass til bokhyller, så jeg brukte trappestigen Bekväm fra IKEA som oppbevaringsplass for bøker, magasiner og materialer som er i bruk for tiden. Deilig å slippe å ha dette på gulvet. Her tror jeg forresten at jeg planla styling av dette bordet: Sett potteplantene på festbordet! 

Books, magazine and DIY-stuff

Styling og foto: Marianne de Bourg

Men hvor er resten av bøker, permer og kontorutstyret?

Ikke bare ønsket jeg meg en inspirerende arbeidsplass der permer, bøker og andre papirer ikke skulle få lov å overta arbeidskroken helt, der er også sånn at dagens hjemmekontor foregår mer på PC enn før, og at det ikke er nødvendig å oppbevare like mye papirer som tidligere. Gamle permer og papirer som ikke er i bruk kan like gjerne lagres i bod eller kjeller. Oppbevaringsplass for permene mine ble dermed lagt til en bokhylle med dører i en gang som sjelden var i bruk. Jeg fikk dermed en ryddig arbeidsplass, hvor det er hyggelig å sitte og jobbe.

PS – Synes du det er gøy med før og etter-prosjekter? Da kanskje du har lyst til å se kjøkkenet som var et stort oppussingsprosjekt i vår forrige bolig:  KJØKKEN FØR OG ETTER del 1, del 2, del 3 og del 4

Følg meg gjerne på Instagram  – og følg bloggen på Facebook.

Marianne :)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.