Hjem   Om meg   Kontakt
FREDAGSDRINKEN: Blåbær Vodka Mojito | Marianne de Bourg
35253
post-template-default,single,single-post,postid-35253,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

FREDAGSDRINKEN: Blåbær Vodka Mojito

Ikke la deg lure av navnet. Denne fredagsdrinken er ikke helt som andre Mojitoer. Jeg byttet ut rom med smaksatt vodka og tilsatte blåbær som et friskt innslag i drinken.

Ukas fredagscocktail har altså smak av blåbær, lime og mynte. Den er sommerlig og veldig frisk. En drink for deg som ikke foretrekker det så veldig søtt. 
Jeg er glad i Mojito og har laget mange varianter tidligere, blant annet en slags Blueberry Mojito (som strengt talt ikke kan kalles Mojito, siden den inneholder vodka og ikke rom). Det er denne oppskriften jeg gjorde litt om på, og vips ble dagens fredagsdrink født: Blåbær Vodka Mojito.
My recipe: Blueberry Vodka Mojito

Dette trenger du til din Blåbær Vodka Mojito:

(1 glass)

Jeg hadde en slant Vikingfjord Ice Shot Blueberry stående bakerst i barskapet, men om du ikke skulle ha denne, kan du bruke blank rom isteden, og muddle (knuse) blåbærene med limebåter, sukker og mynteblader. 

 • 4 cl Vikingfjord Ice Shot Blueberry
 • 3 cl friskpresset limejuice
 • 10 mynteblader
 • 2 ts sukker (eller Sukrin)
 • Blåbær
 • Farris med lime
 • Rørepinne eller noe annet å træ blåbær på
 • Is
 • Limebåter og mynteblader til pynt

Slik gjør du:

 1. Rør ut sukkeret i vodka og limesaft direkte i glasset.
 2. Fyll glasset 3/4 fullt med knust is.
 3. Hell i vodka og rør.
 4. Topp med Farris med limesmak eller annen kullsyreholdig vann.
 5. Pynt med sugerør, mynte og eventuelt rørepinne.

Håper det smaker :)

Drinken lagde jeg på dagen i dag, helte av isen etter foto og satte glassene i kjøleskapet. Da er de klare for i kveld! :D Hjemme hos oss er jeg begynt å komme i feriemodus/sommermodus. Vi er fulltallige for sommeren. Eldste sønnen har kommet fra Trondheim og alltid når han kommer hjem for sommeren begynner jeg å komme i feriemodus. Fredag er det også, så i dag har jeg ingenting å klage på. Håper du også har det fint der du er.

Marianne

PS – Ta gjerne en titt på noen av mine andre oppskrifter på Mojito her i bloggen: Mojito med sitronmelisse og honning, Bringebær-Mojtio, Lakris- og bringebærmojitoBitterstern Mojito (med Bitterstern som er bra for fordøyelsen) og sist, men ikke minst: Verdens beste Mojito

 

Følg meg gjerne på Instagram  – og følg bloggen på Facebook.

 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.