Hjem   Om meg   Kontakt
BORDDEKKING: Mitt maritime sommerbord ved sjøen | Marianne de Bourg
34987
post-template-default,single,single-post,postid-34987,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

BORDDEKKING: Mitt maritime sommerbord ved sjøen

På dette strandbordet dekket til sommerfesten brukte jeg sjøens og strandens egne elementer. Og jammen ble det ikke sommerens fineste bord; steiner og strå, krabber, skjell og drivved. Helt gratis dekor funnet ute i naturen. 

Det maritime bordet som jeg dekket på brygga som hører til hytta til svoger og svigerinne, passer jo også helt perfekt på terrassen på hytta ved sjøen, men fargepaletten er like fin til borddekking hjemme. Det sommerlige temaet kan for eksempel brukes til vennemiddag på terrassen eller i hagen. Det kan være et fint tema når menyen består av sjømat.

Dette bordet ble dekket til min borddekkingsbok Kreative Bord! og kapittelet inneholder 12 ulike ideer og små DIY-prosjekter som kan lages til et slikt maritimt bord. Mange fine ideer! Her får du en liten smakebit.

Styling: Marianne de Bourg  /  Foto: ©Marianne de Bourg /  Inneholder reklame for min egen bok

table setting beach summer sea

Foto og styling: Marianne de Bourg

Jeg valgte å bruke strandens og sjøens egne farger til denne borddekkingen: Beige, hvitt, grått og lys blå. Fargene vi finner igjen på steiner og skjell, sand og vann, drivved og strå. Jeg har i hovedsak brukt en dempet lys blå, som gir et mykere og mer dempet inntrykk enn den marineblå varianten av fargen som er mer vanlig å bruke til slike borddekkinger. Jeg liker nemlig mykheten.

Beautiful summer table at the beach

Foto og styling: Marianne de Bourg

På sommerbordet  mitt brukte jeg det meste jeg kunne finne i vannkanten; strå, drivved, steiner, skjell og krabber. Eller jeg og jeg, det var mannen og eldstesønnen som tok turen langs fjorden på jakt etter strandfunn. Det grå serviset (middagstallerken og bolle) heter Nordic Sand og er fra Broste Copenhagen. Dyp tallerken er i fargen Coastal Blue og er fra Le Creuset.

My Summer Table on the Beach!

Foto og styling: Marianne de Bourg

Et stort og solid brett var praktisk når jeg skulle bære alt som skulle på bordet ned til stranda fra hytta. Dette kjøpte jeg i fjor eller året før på Kid Interiør, i år har de et firkantet som ligner i sortimentet. I lyslykten fra Tilbords plasserte jeg steiner for stabilitet (og som dekor). De er fra Mester Grønn, mens steinene brukt på resten av bordet er funnet på stranda.

picnic beach sea party

Foto og styling: Marianne de Bourg

Jeg la trebestikk i brettede servietter og knøt hyssing og et magebelte av gråpapir rundt. Dette passer når maten skal inntas stående eller sittende på stranda – og er ypperlig til piknik. Det kan også være greit til grillmat. Det søte trebestikket er fra Nille.

stripes, blue, white, beige summer styling beach party

Foto og styling: Marianne de Bourg

Grått servise og sugerør med grå og hvite striper henter igjen fargene hos steiner og skjell. Jeg husker ikke hvor jeg kjøpte sugerørene, men sjekk på TGR, Panduro Hobby, Søstrene Grene og lignende butikker. De har papirsugerør i striper og andre mønstre, og i de fleste farger. Kruset heter Nordic Sand og er fra Broste Copenhagen. Glassene med lokk og hull til sugerør er fra Åhlens.

summer beach table decor in white, blue, beige

Foto og styling: Marianne de Bourg

Denne uroen kjøpte jeg på Kid Interiør tidlig på sommeren i fjor, så den er kanskje ikke lenger i sortimentet, men noe lignende kan man lage selv. Du må bare ha kraftig nok bor til å jobbe seg igjennom stein….

Tips and ideas for beach party table

Foto og styling: Marianne de Bourg

Også maten matcher borddekkingen for øvrig. Brødpinner og urtekjeks har jeg kjøpt hos TGR. (Er ikke pinnen av drivved fin!?)

styling tips and ideas for the summer beach table

Foto og styling: Marianne de Bourg

Denne ideen synes jeg selv var knallgod! :D Å bruke gullfisk-kjeks som spiselig dekor på strandbordet. Deilig å småspise litt til velkomstdrinken når man er sulten og venter på maten. De er fra Maarud og du finner dem sammen med potetgull og nøtter i hyllene i matbutikken. Skålen heter Sarjaton og er fra Iittala.

My drinks and cocktails for the summer party

Foto og styling: Marianne de Bourg

Til denne strandfesten lagde jeg en stor batch med Piña Colada til mange. Det er virkelig supersmart å lage opp en stor porsjon drinker når du skal ha selskap. Jeg gjør heller det enn å styre med å lage drinker enkeltvis. Legg merke til at øl- og vinflaskene bak også matcher. Jeg synes det er gøy å prøve å finne drikke med emballasje som står til bord og tema. Samtidig får vi da testet ut nye viner og øltyper, og ikke bare gå for det samme som vi pleier.

summer styling beach party ocean beach life

Foto og styling: Marianne de Bourg

Yndlingshatten min! Den er kjøpt i Florida og er brukt så mye at den nå begynner å gå i oppløsning. Nå henger den mest til pynt på veggen innenfor takterrassen her hjemme.

collage - materials - decor - beach party

Foto og styling: Marianne de Bourg

Dette er noen av produktene jeg brukte på dette bordet.

Her har du mine tips til farger, materialer og strandfunn du kan bruke på det maritime strandbord på brygga eller ved sjøen: 

 1. Farger: Hvitt, grått, beige og lyseblått
 2. Drivved (let i god tid!)
 3. Strå (fint i vasen)
 4. Skjell (til bordkort og strødd på bordet)
 5. Steiner (mal på dem, legg dem på bordet)
 6. Sand (fint langs midten av bordet)
 7. Krabbeskall (til bordkort og dekor – vask dem først!)
 8. Trebestikk (fargen til strå og sand, assosiasjoner til natur)
 9. Grov brun hyssing (røft og minner om fiskegarn)
 10. Gullfisk-kjeks (fint til velkomstdrinken og utrolig morsomme til temaet)
 11. Sandkakeformer med grovt salt (salt gir assosiasjoner til sjø og hav)
 12. Krydder, urter og kjerner/frø i små glass (knyt hyssing og en liten kvis rundt)

Oppsummert, tenk stikkord som:  Røft, naturlig, grovt og materialer med tekstur. Røffe materialer som lin, grove teksturer og naturlige materialer du finner ute er fint.

Stylist and writer Marianne de Bourg

Foto og styling: Marianne de Bourg

Her er jeg i full gang med å style strandbordet.

I tillegg til strandfunn og gratis materialer fra naturen har jeg på dette bordet også brukt: 

 

Håper du ble inspirert til å ta en tur ut langs stranda og gjøre strandfunn til sommerbordet ditt!
Marianne :) 

 

Her er boka bildene er hentet fra; KREATIVE BORD! Du kan bestille den her:

Følg meg gjerne på Instagram  – og følg bloggen på Facebook.

 

2 Comments
 • Vanessa fra Sukhi

  14/06/2018 at 8:48 am Reply

  Så utrolig flott dekorert!

  • Marianne

   14/06/2018 at 9:31 am Reply

   Tusen takk! Så koselig at du liker! :)

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.