Hjem   Om meg   Kontakt
Skynd deg å plukke dem før det er for sent! | Marianne de Bourg
35103
post-template-default,single,single-post,postid-35103,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Skynd deg å plukke dem før det er for sent!

Et superenkelt og helt gratis styling/interiørtips fra meg i dag: Plukk avblomstret løvetann og bruk dem som dekorasjon!

Løvetann blomstrer vanligvis fra april til juli, men i år som det har vært så varmt, tipper jeg at sesongen har vært tidligere enn ellers. Men ta gjerne turen ut og se om du kan finne noen.

Etter at jeg la ut tipset på Instagram i går, er det faktisk flere som har gått ut og plukket. Se for eksempel her.  Utrolig artig når tips jeg legger ut blir brukt!

Foto: Marianne de Bourg

Her har jeg puttet dem i en glasskuppel. Utrolig fint, men jeg fikk ikke samlet nok til å fylle hele kuppelen. Ut på tur igjen!

De gjør seg godt visuelt i en slik kuppe., men selvfølgelig også fordi de er så lette og ellers blåser bort. I en glassbolle eller som dekor på festbordet vil de fyke avgårde av bare et lite vindpust.

Foto: Stockphoto

Ser du nærmere på dem, så ser du hvor utrolig vakre de er.

Og det er ikke bare løvetann som er gratis til mat og pynt. Ser du ordentlig etter i nærmiljøet eller rett utenfor inngangsdøra di, kan du finne mye spennende der. Andreas Viestad, for eksempel, bor midt i byen og har funnet 18 spiselige urter mindre enn 15 meter fra husveggen sin. Det kan du lese mer om her: Gratis mat i parker og midtrabatter

Gratis pynt i vaser er heller ikke vanskelig å finne. Både markblomster, grener fra grønne inneplanter og strå er veldig trendy. Gjerne satt flere ulike i forskjellige vaser og gjerne blandet med kjøpte. Se bare her hvor fint det er med røft og rustikt i vasene.

Sett straa og markblomster i ulike vaser

Foto: House Doctor

Dette bildet er fra en liten sak jeg skrev om å lage buketter av markblomster til santkthans.

Markblomster finner vi foruten i skogen, i egen hage (husk også på hekk og trær), langs stranden, og langs gangveier og stier. Mange markblomster visner raskt, så det er smart å sette dem vann med en gang.
PS – Jeg bruker å sette bøtta fast mellom førersetet og baksetet :)

Jeg har såå sansen for å bruke det jeg finner ute i hage, skog og veikant. Til en 100-årsbursdag dekket jeg langbord med kastanjer funnet i parken her i byen, blader fra en diger lønn i hagen der vi bodde før, samt små buketter av tuja fra mammas hekk.

Her er et bord hvor det er brukt kål, asparges og lime som bordpynt. Ikke min idé, men artig det også!

Denne borddekkingen er fra boka mi (link nedenfor) hvor bordpynten for det meste er laget av blomster jeg har funnet ute i naturen.

…og en krans av markblomster og noen blomster fra blomsterbutikken.

En isbolle av vann og markblomster:

Det er så mye fint å lage av blomster vi finner ute. Både i hage, skog og veikant.

Håper du ble inspirert til å ta en tur ut og sanke.

Fortell gjerne i kommentarfeltet under om du finner noe fint og gratis på søndagsturen!
Marianne :) 

PS – Jeg har skrevet en bord om borddekking; KREATIVE BORD! Du kan bestille den her:

Følg meg gjerne på Instagram  – og følg bloggen på Facebook.

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.