Hjem   Om meg   Kontakt
Serviettbretting - slips til herrefesten | Marianne de Bourg
32560
post-template-default,single,single-post,postid-32560,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Serviettbretting – slips til herrefesten

Dagens vesle tips fra meg er en serviettbrettingsidé, nærmere bestemt et serviettslips, som jeg tenker er fin på kuverten til den unge konfirmanten.

Ideen kan også brukes til herrefesten, jaktmiddagen, vinklubben eller annen type fest som passer til en mann med slips.

Foto: Stoff & Stil

Som du ser av bildet ligger det enda en serviett på kuverten i tillegg til serviettslipset. Det er ikke så dumt å ha én serviett som kun er brettet til pynt, og én til bruk. Mange gjester vil naturlig nok vegre seg for å bruke en kunstferdig serviett.

Dekker du bordet både med papirserviett og tøyserviett gir det flere muligheter til å få inn fargeinnslag på bordet. Den ensfargede tøyservietten kan enten ha samme farge som duken, lik farge som blomstene eller ha en kontrastfarge. Papirserviettene kan jo være mønstrete og mer fargerike, eller bare nøytrale farger i samme fargeskala som resten av borddekkingen. Du velger!

Foto: Stoff & Stil

Du trenger serviett i bomull eller lin, str 40×40 cm. Hvordan du kan sy stoffservietter selv har jeg skrevet om tidligere her: Slik syr du stoffservietter med fine hjørner.

Her kan du laste ned en veiledning til bretting av slips-servietten.

Tusen takk til Stoff & Stil for inspirerende tips!
Marianne :) 

PS – Jeg er litt over middels interessert i borddekking og har til og med skrevet en bok om det, som du kan bestille her:

Følg meg gjerne på Instagram  – og følg bloggen på Facebook.

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.