Hjem   Om meg   Kontakt
Sånn lager du dekorative stilleben i vinduskarmen | Marianne de Bourg
35048
post-template-default,single,single-post,postid-35048,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,no_animation_on_touch

Sånn lager du dekorative stilleben i vinduskarmen

Jeg savner de fine gamle vinduene med dype vinduskarmer i den forrige boligen vår. Det er så hyggelig å kunne sette planter og annen pynt i vinduet. Jeg pleide å lage ulike stilleben ved å sette gjenstander i grupper. Nesten som her. 

Disse bildene viser fem ulike måter å lage stilleben i vinduskarmen på. Jeg likte dem så godt. Håper du også blir inspirert.

En samling vaser og lykter

Det gjør seg alltid med plassering i grupper. Det er også fint å samle like gjenstander, som for eksempel vaser.

Beautiful old window with still life

Foto: Bloomingville

Form og funksjon

Såpedispenser, tannbørsteholder, sminkepung i skjønn forening med dekorgjenstander. Se hvor fint det blir å plassere pynt og nyttegjenstander sammen.

Styling tips window

Foto: Bloomingville

Et brett som kan stå framme på badet, enten i vinduet, på vasken eller en hylle skaper et visuelt blikkfang i rommet. Det ser også mer ryddig ut når småting er samlet på ett sted. Brettet kan brukes til å legge fram klokke, smykker og parfyme som skal brukes neste dag. Andre ting som er pent og praktisk å ha framme på badet kan være; bodylotion, håndkrem, smykker, parfyme, makeup med pent etui  – og en pen såpe.

Les mer om hvordan du styler brett med blomster og dekor på baderommet her.

Lys opp i mørket

En lampe i vinduskarmen gjør seg spesielt godt på vinterstid, da vinduene fremstår som et sort hull i veggen.

5 tips for window still decor

Foto: Bloomingville

I vinduskarmen gjelder de samme prinsippene som for styling av stilleben og grupper med pyntegjenstander på bord og hyller. Jeg har tidligere tipset om 30 ulike måter å style småbord på – her får du mange gode tips.

Lek med farger

Et annet stylingtriks er å sette pynteting med lik farge sammen. Det behøver ikke være en samling like gjenstander. Bare fargen er den samme, kan du plassere nesten hva som helst sammen. 

How to decorate window sill

Foto: Bloomingville

Like fint som å plassere grønne gjenstander i vinduet er selvfølgelig å sette grønne planter der. Da er det lurt å tenke på hvor varmt og solrikt det er i vinduet.

Plantasjen tipser om at du kan for eksempel ha bergknapp, hibiskus og Ficus microcarpa i et sørvendt vindu om våren og sommeren. Og i vinterhalvåret, når solen ikke er så sterk, kan du velge nesten hva som helst – Ficus microcarpa, orkideer, Crassula, Pogonatherum paniceum og Zamioculcas zamiifolia.

Årstidsvindu

Her er vinduet dekorert til påske, men dette kan du gjøre til hele året nettopp for å understreke hvilken årstid vi er inne i.

Easter decor in window

Foto: Bloomingville

Tenk løkblomster om våren, en bukett markblomster om sommeren. Om høsten kan vinduet inneholde blomster og gjenstander i høstens egne farger. Til 17. mai kan du finne fram det du har av rødt, blått og hvitt. Mulighetene er mange. Det er bare å se hva som skjuler seg i skuffer og skap. (Samt å ta en titt ute i naturen. I hage, skog og veikant kan vi finne mye gratis).

Fine vinduer, ikke sant?

Her har jeg oppsummert noen ting å tenke på når du skal lage fine stilleben i vinduskarmen:

  1. Plassér i grupper.
  2. Samle like gjenstander.
  3. Sett i ulike høyder.
  4. Bygg opp med bøker.
  5. Plassér på sidene.

Marianne :) 

PS – Jeg har kommet ut med en bok, KREATIVE BORD! Du kan bestille den her:

Følg meg gjerne på Instagram  – og følg bloggen på Facebook.

 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.