Hjem   Om meg   Kontakt
2 drinker med laktosefri Baileys | Marianne de Bourg
34668
post-template-default,single,single-post,postid-34668,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

2 drinker med laktosefri Baileys

Det er fredag og tid for fredagsdrinken, og i dag får du oppskrift på to drinker med laktosefri og vegansk Baileys. 

Jeg har ikke smakt likøren eller drinkene, men de vakre bildene som nylig dukket opp i e-postkassa fristet. Jeg har så og si alltid den originale Baileys i barskapet (som jeg må huske å poste bilde av – barskapet altså!). Likøren er ikke bare god med isbiter til dessert og kaffe, men den er fin å lage drinker med. Jeg har laget mange ulike drinker med Baileys, og også utviklet noen oppskrifter selv, blant annet en deilig cocktail med whiskey, sjokoladekaffe, kokos og sjokolade (få oppskriften her).

De to drinkene i dagens bloggpost er laget med en ny laktosefri og vegansk Baileys som lanseres i dag i Vinmonopolets bestillingssortiment. Jeg drikker selv laktosefri melk og selv om jeg tåler et lite glass Baileys eller en drink med likøren, synes jeg det er superbra at det lanseres produkter som tar hensyn til laktoseintolerante.

Dette skriver produsenten om likøren:

“Baileys Almande har en nøtteaktig smak av søt mandelolje og mandelekstrakt fra rene knuste mandler, blandet med smaksrik vanilje, og en ettersmak av honning. Ved kun å tilsette isbiter, vil Baileys Almande smake nydelig akkurat som den er, og passe perfekt til varme sommerdager. Hvis man i tillegg tilsetter kaffe, har man en forfriskende iskaffe med det lille ekstra.”

Og her får du oppskriftene:

Almande Strawberry

Almande Strawberry

( 1 glass)

Dette trenger du:

  • 50ml Baileys Almande
  • 1 stort ferskt jordbær (eller to små ferske jordbær)
  • Ferske jordbær som garnityr
  • Blender
  • Isbiter
  • Eventuelt sugerør

Slik gjør du:

Fjern hamsen på jordbæret og legg det i blenderen. Tilsett Baileys Almande og noen få isbiter og kjør til alt er blandet. Hell i et glass og pynt med ferske jordbær på kanten av glasset eller på en cocktailpinne. Ha eventuelt et par fine sugerør i drinken.

Tips: På hovedbildet er drinken servert i martiniglass. Lekkert!

Iskaffe med Baileys Almande

Iskaffe med Baileys Almande

(1 høyt drikkeglass)

Dette trenger du:

  • 50ml Baileys Almande
  • 100 ml nybrygget kaffe
  • Cocktail shaker
  • Is

Slik gjør du:

Tilsett Baileys Almande og kald kaffe i en cocktailshaker med isbiter og rist i ca 15 sekunder. Sil over i et glass.

Tips: På hovedbildet er drinken servert i stetteglass og ikke ristet i cocktailshaker. Det ser også lekkert ut.

Nyt drinkene på varme, solfylte dager, sammen med venner eller som en dessert etter middagen.

Her er flere drinker med Baileys:

 

Happy fredag!
Marianne :)

Følg meg gjerne på Instagram  – jeg har cocktailoppskrifter der også.

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.