Hjem   Om meg   Kontakt
BORDDEKKING: Tips til pynting av dåpsbordet | Marianne de Bourg
34507
post-template-default,single,single-post,postid-34507,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

BORDDEKKING: Tips til pynting av dåpsbordet

Romantisk rosa, forfriskende grønt eller elegant hvitt – hva velger du? Bli med når jeg dekker dåpsbordet i tre ulike fargepaletter!

Hvitt behøver slett ikke bety kjedelig! Selv om alle dåpsbordene er dekket med en basis av hvitt, får de med ulike farger på pynt og blomster ulike uttrykk. Festbordene har en vårlig og sart fargepalett og jeg synes de passer like fint til dåp, konfirmasjon og bryllup.

Stylingen er fra en jobb jeg har gjort for Kid Interiør og alle produktene på bordene er lånt fra Kid.

Styling: Marianne de Bourg / Foto: Kid Interiør 

Rosa dåpsbord

table setting in white pink gold

Det finnes heldigvis flere fine festduker til runde bord. Her har vi brukt en duk med klassisk hvitt fint mønster i damask.

Feminine table setting with pink decor

Dette bordet til dåp eller navnefest er elegant, søtt og koselig på en gang. Det er dekket i hvitt og gull, og fargeinnslaget består i hovedsak av rosa blomster, samt papirservietter i grått og rosa. Lave vaser er plassert på den hvite festduken langs midten av bordet, og telysholdere er brukt både til telys og som vaser.

Small vases with flowers on table setting

Du kan gjerne holde deg til sølv eller gull på festbordet, men det er ingenting i veien for å blande disse to metallene. Sølv er klassisk og elegant – og gull tilfører varme rent visuelt.

Alternative vases

Enkle telysholdere i klart glass er utrolig anvendelige. Disse som har et diskret mønster øverst og nederst på glasset passer til nærmest alle anledninger og bord. Her har vi brukt dem som vaser.

I telysholderne står små buketter med blomster holdt i hvitt og rosa. Bukettene er alle litt forskjellige, og det skaper spenning og dynamikk på bordet.

Napkins with flowers

 

På hver kuvert ligger det en hvit linserviett mykt brettet inn i vakker mønstret serviettring i gull. Som pynt er det stukket en blomst ned i serviettringen. I skålene har vi lagt pikekyss i hvitt og rosa. Som pynt, men de kan selvsagt spises!

Grønt dåpsbord

table setting for spring

Her dekket vi bordet til dåp og navnefest i hvitt med friske nyanser av grønt og turkis. En nydelig fargepalett til guttedåp.

carnations table setting

På et bord som er rundt er det fint å sette lys og blomster i lave holdere og vaser i en slyngende form bortover bordet.

table setting in white, silver and green

På dåpsbordet har rekken av blomster og lys fått følge en stor og staselig vase på enden av bordet. En vase behøver jo nødvendigvis ikke stå på midten av bordet.

Det kan bli riktig så lekkert å blande levende og kunstige blomster. Se bare her hvor vi har fylt vasen med småbladet eukalyptus sammen med en bukett vakre kunstige peoner.

napkin with flower on the plate

På hver kuvert ligger en blomst stukket ned i serviettholderen. Vi har brukt serviett i samme stoff som duken mellom tallerkenene og på suppetallerkenen la vi en hvit linserviett som dekor. To servietter på kuverten er praktisk – én til fanget og én til søl.

party favors

En pose med pikekyss er lagt i en collofanpose. Disse kan serveres til desserten eller gis som gaver til gjestene. Bordkortet er laget fra en mal vi har på denne siden (link). Vi har laget flere ulike mønstre og du kan skrive på navnene elektronisk eller for hånd før du printer dem ut.

Hvitt dåpsbord

table setting with all white decor

Dette dåpsbordet ble riktig så lekkert i helhvitt. Festbordet passer like godt til feiring av dåp og navnefest som til et bryllup.

Neutral colors - table setting

Når alt er holdt i hvitt får festbordet et elegant preg, og når vi bruker kun én farge på bordet kan det godt bugne litt. Når alt er holdt i kun én farg skal det litt til at det ser overfylt og rotete ut.

Be creative with the cutlery

Bestikket kan også legges på andre måter enn på hver side av tallerkenen. Her er bestikket lagt inn i serviettringen. Se så fint!

Hvitt på hvitt! Hvite lysestaker og hvite lys, hvite blomster på hvit festduk. Til sammen skaper det en elegant feststemning.

Når vi bruker ensfarget dekor på bordet er det fint å bruke materialer med ulik tekstur. Som her hvor vi på hver kuvert har lagt en hvit frynset bordbrikke av papir.

De små telysholderne i klart glass er utrolig anvendelig, passer til alt og fungerer utmerket også som vaser.

Her ser vi hvordan et festbord dekket i nøytralt hvitt lett kan endres med et enkelt fargeinnslag. Et blått element er alt som skal til for å gi bordet litt farge.

Ved å enkelt bytte ut makronen i en med en annen farge, får bordet straks en ny fargepalett. Så enkelt kan det gjøres!

 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.