Hjem   Om meg   Kontakt
Småbord - plassering og styling på 30 ulike måter | Marianne de Bourg
34440
post-template-default,single,single-post,postid-34440,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Småbord – plassering og styling på 30 ulike måter

Jeg liker godt småbord og puffer, blant annet fordi de er så fleksible. Her har jeg funnet en samling med 30 fine småbord og puffer i lekre miljøer og med styling til inspirasjon. 

Små bord kommer jo i mange former og har mange navn. Småbord og sidebord, brettbord og settbord – og konsollbord. De er perfekte der du trenger et sted å sette en lampe, legge avisen eller kaffekoppen. Puffer kan også brukes til dette formålet. Særlig om du setter et brett oppå puffen, slik at kruset – eller vinglasset står støtt. Det er mange muligheter.

Disse bildene viser utallige ideer til hvordan man bruker småbord i interiøret – og hvordan man styler dem. Håper du også blir inspirert!

(Alle foto: Bloomingville)

Du har kanskje også en favorittfarge eller to, og dermed flere gjenstander i samme farge? Da er det som her, fint å sette sammen et stilleben hvor fargen(e) er den røde tråden. For eksempel fra varm lys rosa til mørkere korallrosa, som på dette bildet. Og i vasene er det satt kun én og én blomst; Astilbe i rosa vase til venstre, Protea i den hvite vasen og to enkelte nelliker i en lave vase/telysholder og en høyre rosa vase. Superfint!

Et bord hvor hyllen under er brukt som oppbevaringsplass. Pledd på en hylle – ja, hvorfor ikke!

Oppå bordet ligger et par bøker, en vase med judaspenge og tre lysestaker. Enkelt, men fint for det. Legg merke til at lysestakene er satt i en gruppe på tre. Tre av hver er en fin regel. Akkurat som blomstene i buketten, som bør ha antallet 3, 5, 7, 9 osv. er grupper med tre gjenstander i litt ulike størrelser fint. Og ulike høyder skaper spenning. Om vasen og lysestakene hadde hatt lik høyde, hadde denne stylingen blitt litt kjedelig.

To småbord satt sammen ved siden av hverandre er mer spennende enn ett. Her er ett av bordene brukt som stilleben for småting og ett bord brukt til en liten bøker, som kanskje leses. Dette kunne også vært brukt til kaffekoppen (eller vinglasset!).

Grønt er skjønt – også på bordet (og bak). Mot en tapetvegg med så fin tapet som her, behøver nesten ikke bordet dekoreres, det gjør seg med en liten samling med grønne planter. Samt et grønt blad i en vase.

Jo visst kan man mikse keramikk og glass. Dette er beviset! En samling med vaser, krukker, boller, fat og lysestaker passer fint sammen. Men jammen ble det ikke lekkert med en klar glassvase til også. En spennende miks!

Piff opp puffen med pynt! Har du et brett du kan sette på puffen, blir den straks et bord. Ikke dumt med flerfunksjonelle møbler.

Rosa og gull (eller messing) blir aldri feil. I alle fall er det en lekker og delikat kombinasjon.

Et trebord, eller er det kanskje en benk, i alle fall er også vekster i fokus på denne stylingen. Igjen en miks av planter og en gren. En fin måte å plassere planter på foran et vindu om man ikke har vinduskarm.

Her er også to småbord plassert sammen. Ikke bare er det vakkert visuelt, men også kjekt med litt mer plass enn med kun ett lite bord.

Her er bordet brukt som en mini-bartralle. Skal det være en cocktail? Ja, takk!

Når bordet har litt størrelse kan det være fint å bruke det med en lampe på. Nok lys er utrolig viktig i et rom. Det bør faktisk være syv lyskilder i et rom på størrelse med en vanlig stue. Da kan det være godt å ha nok småbord å plassere dem på.

Bruk gjerne et brett til å samle gjenstandene. Og sett gjerne i grupper. Det meste gjør seg bedre sammen enn spredt utover. Dette gjelder ikke bare på småbord, men på salongbord, spisebord og kjøkkenbenken også. Nesten alt blir fint når det er satt sammen på et brett.

Dette kan jo fungere som en liten sitteplass i et hjørne når sidebordet får selskap av en puff. Legg merke til hvor fint det er med et lammeskinn som pynt på puffen. Og den store keramikkpotta under bordet. Den er flott selv uten potteplante, og kan brukes til aviser og blader om den er stor nok.

Her gjentas fargene på bord og vegg bak; hvitt med innslag av blått. Det sies at alle farger bør gjentas minst ett sted i rommet, om så det bare er på en bitte liten flate. Øyet – eller hjernen oppfatter det allikevel, og det virker harmonisk på oss. Prøv selv!

Stol som bord. Ja, hvorfor ikke? Har du et hjørne for eksempel i spisestuen hvor det hadde gjort seg med et bord, prøv som her med en av spisestuestolene med et brett og litt pynt på. Det er jo bare å prøve.

To ulike bord satt ved siden av hverandre kan også fungere. Alt behøver ikke alltid matche. At begge bordene er kvadratiske gjør at det blir en harmonisk liten gruppe.

Bord og stol. Klassisk kombinasjon med et litt større bord som har plass til både stilleben, lesestoff og kaffekopp. Med lammeskinn på gulvet, samles møblene til en harmonisk liten gruppe. Lunt og koselig virker det også.

Puff med brett. Rett og slett.

Her har både bakvegg, bord og gjenstandene på bordet en mørk palett. Helt i tiden – og veldig lekkert. Når fargene har mye sort i seg, virker ikke fargene så forskjellige. Mørk, mørk blå og mørke mørke grønn for eksempel, er ikke så lett å se forskjell på. Dermed passer de fleste farger ganske godt sammen. Det virkemiddelet er jo bare å bruke i innredningen.

Igjen en miks av tørkede og levende vekster. Og igjen er det kun brukt få grener i vasene. Det må ikke alltid bugne.

En klassisk kosekrok med sjeselong og bord med plass til det du trenger til kosestunden. Hvem vil vel ikke ha en sånn krok? Det er flere elementer her som gjør dette til den perfekte kosekrok. En leselampe gir leselys, et pledd varmer og et teppe på gulvet luner visuelt. Og så er bøker og kaffekoppen på plass. Alt man trenger til en rolig kveld mellom to permer.

Også et bord med litt størrelse. Både pent og praktisk!

Fylt til randen med bøker og pynt. Slik kan det også gjøres! Dette bordet er tydeligvis ment for pynt. Særlig praktisk er det ikke, men noe må jo få lov til å bare være pent. Vi trenger det vakre!

For en fin fargekombo. Og puff i velur med frynser – oh la la! På dette brettet er det faktisk plassert baderomsgjenstander. Kan man ha en så fin puff på badet da…? Ja, hvorfor ikke. Så lenge den står plassert et sted der ikke spruten fra dusjen kommer til. Det er lov å være litt gæren.

Staselig styling med gull og ulike rosa nyanser. Feminint, men tøft allikevel. Særlig når omgivelsene går i mørke, litt tunge farger som her. Uttrykket hadde vært et helt annet i et hvitt rom.

Oi, disse fargene. Sensuelt, varmt og romantisk. Farger er kanskje det sterkeste visuelle hjelpemiddel vi har. Tenk deg bare de samme møblene i det samme rommet – men hvor alt det rosa var erstattet med blått. Eller grønt. Eller brunt. For en forandring det ville vært!

Når det gjelder farger, må det slett ikke matche, men har paletten en rød tråd (som ikke nødvendigvis er rød :D), er det fint.

Som ellers når man skal lage et stilleben, bør vi tenke form, farge og fasong. Og størrelse. Tenk på at det gjør seg med noe høyt og lavt i gruppen av gjenstander.

Det kan også være fint å kombinere litt ulike former, for eksempel en sylinderformet høy vase, med en lav rund vase, og kanskje en bunke kvadratiske bøker.

 

Igjen en trebenk med massevis av skjønne grønne planter. Her skapes spenning visuelt ved å plassere planter som henger og planter på gulvet, i tillegg til oppå benken.

 

Ja, det er bare å ta fram hva man har og prøve å sette sammen i en gruppe.

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.