Hjem   Om meg   Kontakt
50 SOMMERTIPS: Dette må du få med deg i sommer | Marianne de Bourg
33978
post-template-default,single,single-post,postid-33978,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

50 SOMMERTIPS: Dette må du få med deg i sommer

Herlige sommertips for deg som er på hytta, er hjemme i ferien eller ferdig med ferie og allikevel vil nyte resten av sommeren.

Det er jo ikke nødvendig å være bortreist for å nyte sommerdagen litt ekstra, leke turist eller ha det ekstra gøy. Det gjelder bare å gjøre noe man vanligvis ikke gjør. Og å være litt bevisst.

Skjem bort deg selv og noen du er glad i med noen av disse sommeraktivitetene. Jeg har funnet på 50 tips, så du har litt å velge mellom. :D

50 fun summer activities

FOTO by Affari

 1. Fin formiddag: Kjøp en bunke aviser og sitt og les hele formiddagen. Ost, kjeks, frukt og nøtter er passende fingermat. Eller les avisene i badekaret!
 2. Gøy med gjenbruk: Ta en tur på Fretex eller i en bruktbutikk. Se, le og gjør et kupp.
 3. Godbit: Bak en gulrotkake og spis opp hele kaken til lunsj. Med supersunne ingredienser som gulrot, olje og nøtter behøver du så visst ikke ha dårlig samvittighet.
 4. Elskovssyk: Ensom eller bare enslig? Prøv nettdating, det er både uforpliktende og helt vanlig. Opptatt? Les annonsene med din kjære og le.
 5. Dekorativt: Fyll bordet med ulike glass med en blomst i hver. Samle alle tomflasker, syltetøyglass, norgesglass, telysglass du kan finne og fjern eventuelle etiketter.
 6. Forventninger: Sjekk ut ditt sommerhoroskop, stryk ut det som eventuelt er negativt med sort penn og heng opp resten på kjøleskapet. Forvent en herlig sommer!

  50 fun summer activities

  FOTO Affari.nu

 7. Bekymringsløst: Legg bort klokka en hel dag.
 8. Avbalansert: Finn en gressplen. Let etter firkløvere, se på skyene og gå barbent i gresset. Vær alle sanser bevisst og forsøk å finne roen.
 9. Positivt: Skriv et brev, kort eller en mail til en god venn hvor du beskriver alle hans/hennes gode egenskapene. Eller til deg selv.
 10. Genialt: Stryk alt stryketøy. Ta på bikini, ta med radioen på verandaen og sett ut strykebrettet. Da blir du brun samtidig.
 11. Aktiv: Du behøver ikke være barn for å bruke Frisbee, rulleskøyter eller fly drage. Men det hjelper kanskje?
 12. Cappuccino: Nyt frokosten på kafé. Det behøver altså ikke drøye til lunsjtid før du reiser på kafé.

  50 fun summer acitivites

  FOTO Bloomingville.com

 13. Bysommer: Ta en sykkeltur i byen, uten mål og mening, men med penger til is i lomma.
 14. Orden: Rydd i boden, på loftet eller i klesskapet. Ingen unnskyldninger, det er nå du har tid.
 15. Luksusfølelse: Kjøp noe komplett unyttig. Fordi du fortjener det…
 16. Dagbok: Skriv dagbok eller bare noter positive hendelser, ord, assosiasjoner fra dagen i kalenderen din. Ved å fokusere på det positive i tilværelsen, forsterker man det som er bra i livet.
 17. Enkelt: Frys druer. Frosne grønne druer smaker vidunderlig, nesten som is.
 18. Tradisjoner: Besøk et museum. Hvor lenge siden er det egentlig du besøkte museet i hjembyen? Alt som er interessant, behøver jo nødvendigvis ikke befinne seg så langt hjemmefra.
 19. Barndomsminner: Sett igjen skoene hjemme og la tærne få en luftetur. Gå barbeint på grus eller annet røft terreng. Du får en gratis fotmassasje og litt soneterapi på kjøpet.

  50 fun summer activities

  FOTO by Bloomingville.com

 20. Fest: Arranger spleisefest. Det behøver ikke være så mye styr med å lage fest, det er jo samværet som er viktigst.
 21. Bukett: Plukk en skikkelig megabukett blomster. Gå en lang tur og plukk alle blomstene du kan finne langs veien. Kanskje dukker det opp noen markjordbær også. PS – Det er lov å kjøpe en bukett i blomsterbutikken om du ikke finner noen.
 22. Frokostkos: Planlegg en fullkommen frokost. Dropp kveldsnyhetene og bak matmuffins, dekk bordet med duk, servietter og lys. Varm opp muffinsene mens tevannet koker. [ Les også: Slik kan du gjøre hverdagen til fest med enkle grep ]

  50 fun summer activities

  FOTO House Doctor

 23. Barnslig: Lag et sandslott. Vær leken og lag det så kreativt som mulig, og husk – barn ingen hindring. De kan også få være med!
 24. Eventyrlysten: Vær turist i egen by. Les turistsiden på nett eller besøk turistkontoret.
 25. Sprekt: Forsøk en gratis prøvetime på et treningssenter. Prøv noe du ikke har gjort før eller følg tradisjonelle klasser med spinning, yoga, eller pilates.
 26. Fornyelse: Lag din egen ansiktsmaske av like deler yoghurt naturell og honning. Legg et tynt lag på ansiktet og la det virke i fem minutter. Virker legende og sammentrekkende på porene. Ha i litt havrekli for skrubbeffekt.
 27. Idyll: Lag frokost på sengen til din(e) kjære. Eller til venninnen som er på overnatting etter en fuktig tur på byen. Regn med at du har en frokost på sengen til gode.

  50 fun summer activities

  Foto: H&M Home

 28. Livlig: Lån naboens barn, gå tur og kjøp is. Naboen vil sikkert takke deg ved å ta inn posten for deg en annen gang.
 29. A-post: Send et postkort fra byen din. Til venninnen som har flyttet til en annen kant av landet og lengter hjem eller til noen du kjenner på en annen kant av verden. Eksotisk nok for dem.
 30. Eksotisk: Handle en matvare du ikke vet hva er i en innvandrerbutikk og spør om hvordan du kan tilberede det.
 31. Glede: Ha en humoristisk dag. Start dagen med å si til deg selv at dagen blir kjempemorsom og fortsett derfra. Se en komedie eller les en komisk bok. Kle deg fargerikt og ring en morsom venninne. Oh happy days!
 32. Solskinnsdag: Dra lenger ut på landet. På bondegårsbesøk eller sykkeltur. Bad i et tjern, ri på hester, plukk blomster i en eng. Husk å kle deg riktig bonderomantisk.

  50 fun summer activities

  FOTO Affari

 33. Dansefeber: Dans er gøy og sommernatten er lys og lang. Hva venter du på?
 34. Sensuelt: Forfør noen. Dette er en Må-gjøre-ting for sommeren. [ Les mer: Mine tips til hvordan få et romantisk og forførerisk soverom ]
 35. Energi: Hopp hoppetau. Hopp alene for trimmens skyld eller med barn for gøy.
 36. Utviklende: Les en klassiker. Lange late sommerdager er det som skal til for å komme gjennom tre bind Dostojevski. Det er greit å ha lest en av klassikerne liksom, Ibsen er for øvrig et must.
 37. Hjemmekos: Egenpleie + pysj + dyna i sofaen = TV-kveld.
 38. Handy: Vask og poler bilen. I hanskerommet legger du: våtservietter, lesestoff, penn, papir, tyggis, kjeks, ekstra solbriller og tamponger. Etterpå føler du deg riktig så flink og ordentlig. [ Les mer: Slik vasker du bilen på bare 10 minutter ]
 39. Gressgrønt: Ha piknik på stranden eller i en park. Ekstra koselig med fin piknikkurv, og maten kan gjerne være enkel, som baguetter fra 7-11. Uansett er det herlig avslappende.
  50 fun summer activities

  FOTO by housedoctor.dk

   

 40. Gavmild: Bak småkaker og dra på overraskende ettermiddagsbesøk.
 41. Inspirerende: Besøk en kunstutstilling. Bruk gjerne en hel sommerdag på å reise rundt på utstillinger. Det behøver nødvendigvis ikke være en regnværsdag, da mange utstillingslokaler også har uteservering.

  50 fun summer activities

  FOTO housedoctor.dk

 42. Bordpynt: Plukk inn blomster fra hage, balkong eller veikant. Plasser dem i telysglass, drammeglass eller vinglass på spisebordet.
 43. Jentetur: En venninnetur må vi ha i løpet av sommeren. Med shopping, skravling og kaffe latte eller vin. Det er like koselig hver gang.
 44. Spilleglede: Spill yatzi, vriåtter eller kinasjakk. Med venner, kjæresten eller ungene.
 45. Jordbær: Jordbær og fløte er finfin sommerfrokost. Hvorfor ikke? Billig moro, og ikke så usunt.
 46. Klassiker: Se en klassiker. Casablanca og Tatt av vinden eller den mer moderne klassikeren The Blues Brothers. Kanskje ikke Grease og Fame er like fine som den gang da, men litt morsomt er det nå å se dem igjen. [ Les også: Mine 55 romantiske tips ]
 47. Unikt: Lag et perlekjede, det er faktisk kjempelett. Du kan jo gi det til en liten jente du kjenner.
 48. Nostalgisk og sjarmerende: Veteranbiltreff bør du få med deg når det forekommer. Du får garantert med deg mannen din og er sikkert morsomt for ungene. Kle deg i din fineste 50-talls stas. Husk skaut og Jackie-solbriller. På større treff kan det være mange fine kjoler å se…
 49. Spisepause: Inviter naboen på ettermiddagste med smørbrød eller ost og kjeks på verandaen. Enkelt og greit. Og veldig koselig! [ Les mer: Min store guide til ostefatet ]
 50. Quiz: Mimre over 80- eller 90-talls låtene sammen med din kjære eller en venninne. Vekker garantert minner.

Håper du ble inspirert!

– Nyt sommeren,
Marianne

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.