Hjem   Om meg   Kontakt
Fredagsdrink med gin, grapefrukt og hyllebær | Marianne de Bourg
33751
post-template-default,single,single-post,postid-33751,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Fredagsdrink med gin, grapefrukt og hyllebær

FREDAGSDRINKEN:

I dag er det fredag og det er på plass med en drinkoppskrift. Dagens drink innholder gin, grapefrukt og hyllebær. Kanskje en litt voksen smak som passer for deg som ikke er så glad i altfor søte drinker.

Gin og grapefrukt er en kjent smakskombinasjon, for eksempel er den brukt i den enkle drinken Greyhound, som kun har to ingredienser; gin og grapefruktjuice. Salty Dog er en annen variant, som i tillegg har rimmet kant på glasset av salt, sukker og lime.

I denne drinken brukte jeg i tillegg likør av hyllebær. Både gin og grapefruktjuice har en noe bitter og “voksen” smak, og hylleblomstlikøren tilfører blomsterpreg og sødme. Bærene og blomstene fra svarthyll (Sambucus nigra) er spiselige og er kjent for å ha helsebringende egenskaper, skriver Wikipedia. Lukter vidunderlig gjør den også, vi hadde den nemlig der vi bodde tidligere. Er du så heldig å ha svarthyll i hagen, eller i nærheten (den vokser vilt også), ville jeg ha brukt blomstene som pynt i drinken!

Hvis du ønsker det, kan det også tilføres enda mer sødme i form av sukker, sirup eller lignende.

(Foto: Marianne de Bourg)

DRINK-COCKTAIL-GIN-GRAPEFRUKT

Disse glassene fra Eva Solo har jeg brukt i de siste borddekkingene her og her med påsketema, da jeg synes fasongen minner om egg og passer ypperlig til påske. Cocktailshakeren og isbøtten er sponset av Eva Solo. Perfekt for meg som lager en del drinker og cocktails.

Her er oppskrift på drinken:

Dette trenger du:

 • 4 cl gin, jeg brukte Jinzu
 • 2 cl hyllebærlikør, jeg brukte BOLS Elderflower
 • 1 cl sitronjuice, ferskpresset
 • 4 cl grapefruktjuice, gjerne ferskpresset
 • Skiver av grapefrukt til pynt
 • Isbiter
 • Eventuelt sukker, sirup eller annen søtning

Slik gjør du:

 1. Skjær et par pene skiver eller båter av grapefrukten.
 2. Fyll cocktailshakeren halvfull med isbiter, ha alle ingrediensene oppi og rist kraftig i ca 10 sekunder eller til det danner seg rim på utsiden.
 3. Smak til! (Det er smart å lage en testdrink om du skal lage til gjester).
 4. Fyll is i et glass og sil innholdet fra shakeren over i glasset.

Drinkoppskrifter-cocktail-oppskrift-paa-bloggen

Håper du ble inspirert og at det smaker!

– Marianne

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.