Hjem   Om meg   Kontakt
Påskebord med kaniner, egg, fjær og gåsunger | Marianne de Bourg
33731
post-template-default,single,single-post,postid-33731,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Påskebord med kaniner, egg, fjær og gåsunger

Her får du inspirasjon til et påskebord hvor jeg har dekket egg med fjær, forvandlet brune papirposer til søte kaniner og laget kaninører på serviettene. 

Jeg tenkte først å dekke årets uformelle påskebord med kun naturfarger, men så fikk jeg lyst til å putte inn litt farger allikevel. Jeg har også lagd påskedekorasjoner til bordet; dekorert pappegg med fjær, lagd kaniner av papirposer og brettet servietter slik at de ligner kaniner.De ble ganske søte, synes jeg. 

Kos deg med dekorasjonsideer og borddekkingstips i vårlige fargenyanser. Håper du blir inspirert!BORDDEKKING-natur-egg-serviettbretting

Selv om dette bordet ikke er dekket med gult, har det vel allikevel et tydelig påsketema. Jeg har brukt både egg, fjær og kaniner som dekorelementer, og gåsungene – som jeg fant langs veien.

Duken, som jeg har brukt på et tidligere bord, er egentlig en gardin i jute fra Kid Interiør. Et grovt og røft stoff, som gjør seg godt til bordets røffe tema. Gardinlengden kostet opprinnelig 8-900 kroner, men jeg fikk den for 100 kroner da butikken kun hadde ett fag igjen. Et kupp!

Det er et bra tips å se i gardinavdelingen når du er på utkikk etter en duk. Gardiner er ofte rimeligere enn duker. En linduk koster gjerne opp mot tusenlappen, mens en gardinlengde i lin kanskje koster det halve.

Brikkene er også i jute og fra Kid Interiør. Jeg kjøpte også dem på salg i fjor høst. 

BORDDEKKING-pappegg-fjær-kaniner-servietter

Srviettene er de eneste fargeinnslagene på bordet. De er egentlig stoffbiter, som kommer i en pakke med fire stk på ca 55×50 cm fra Tilda/Panduro Hobby. Her finner du dem: Tilda Bundle Block Colors, heter de.

Jeg syntes fargene var så fine og tenkte at de kunne passe godt som servietter, så jeg rev av endene slik at bitene ble ca 50×50 cm. Deretter vasket dem på 40 grader i maskin. Resultatet ble supersøte servietter som fikk passe med frynsekant helt av seg selv i vask. Det ble litt tråder i maskinen, men de klippet jeg bare av.

BORDDEKKINGSINSPO-påske-tips-ideer

Jeg brettet min nye hjemmelagde serviett som en trekant, rullet den sammen og lagde ører av to av hjørnene. Med egget liggende der, ble det nesten et lite rede.

Egget er et typisk pappegg i beige, som jeg dekorerte på fire ulike måter. På dette er én stk hvit fjær limt på med limpistol før jeg bandt tynn hampsnor (1,3 mm) rundt. Enkelt og dekorativt, akkurat som jeg liker det.

BORDDEKKINGSTIPS-DIY-Påske-kaniner-egg-fjær

På dette egget bandt jeg en liten perlehønsfjær.

Ideer-til-påskebordet

Dette egget dekket jeg med hvite fjær over det hele. Jeg brukte samme metode; limte det på med limpistol og bandt hampsnoren rundt. Det ble litt mer fluffy og spennende enn egget med kun én fjær.

Kreative-bord-til-påske

Som på det forrige bordet jeg dekket med kaktus, jute og gress, brukte jeg sorte boller i serien Nordic Coal fra Broste Copenhagen på asjetter i serien Valencia fra Tilbords. Glassene fra Eva Solo har skråkant og formen kan minne litt om egg. Hva er vel mer perfekt på påskebordet? De er fine nok til å brukes som hverdagsglass til vin.

Til slutt lagde jeg kanin-poser av gråpapirposer som jeg klippet ører på, bandt sammen med hampsnor og limte på små hvite pomponger som hale. De ble supersøte!

Lag-selv-DIY-til-bordet

Trebestikket har jeg hatt lenge, men tror jeg har kjøpt det på Søstrene Grene.

PRODUKTER

På dette bordet brukte jeg produkter fra:

Håper du ble inspirert!

– Marianne :0)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.