Hjem   Om meg   Kontakt
Glutenfri gulrotkake med melkefritt kremostfyll | Marianne de Bourg
11342
post-template-default,single,single-post,postid-11342,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Glutenfri gulrotkake med melkefritt kremostfyll

Skal det være en melkefri og glutenfri kake til påske? Denne gulrotkaka passer ypperlig i solveggen, enten hjemme på terrassen eller på hytta. Og det beste av alt – kaka er en enkel og rask kake som lages av kakemix. Da blir det mer tid til å sitte i solveggen.

Ingeniørfruens-enkle,-raske-og-gode-gulrotkake-av-kakemix-til-påske

Foto: Ingeniørfruen

Kaken:

Skrell og riv gulrøtter for hand eller i food processor. Ha 4 dl vann, 4 egg, kakemix og kanel i en bolle og bland til røren er jevn. Bland inn gulrøttene og ha røren i en smurt springform med bakepapir i bunnen. Stek midt i ovnen på 175 grader i ca 40-45 minutter. Sjekk om kaken er gjennomstekt. Gulrotkake kan trenge litt lenger steketid på grunn av fuktigheten fra gulrøttene.

Melkefritt kremostfyll:

  • 1 pakke melkefri kremost Tofutti naturell, 225g (eller Philadelphia om du tåler melk)
  • 150 g mykt smør
  • 40 g SukrinMelis
  • 40 g Tagatesse  (smak deg fram!)
  • 1/2 ts vaniljepulver, noen dråper vaniljeessens eller 5 dråper stevia med vaniljesmak

Kremostfyllet kan blandes i en food processor eller med stavmikser. Ha på kaken når kaken er avkjølt.

Ingeniørfruens-glutenfri-melkefrie-sukkerfrie-lavkarbo-gulrotkake-med-marsipangulrøtter

Foto: Ingeniørfruen

Hvis du vil pynte kaken litt ekstra til påske, kan du lage disse søte gulrøttene i marsipan også. Jeg lagde dem til påskeegget  og brukte noen på kaken. Her er oppskriften på marsipangulrøttene.

Ingeniørfruens-tips-om-kake-til-påske

Foto: Ingeniørfruen

God påske!

Marianne-de-Bourg-Ingeniørfruen-skriver-om-helse-diett-kosthold-cocktails-drinker-bøker-kropp-matoppskrifter-sunn-mat-oppskrifter-sex-samliv-trening-skjønnhet-kosttilskudd-helsekost-økologisk-naturmedisin-kjerringråd-sukkerfri-lavkarbo-lavkalori

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Likte du dette? Da kan du dele bilde og link med en venn på Facebook eller Pinterest! Følg meg gjerne på Pinterest , bli fan av bloggen på Facebook og registrer e-postadressen din i feltet “Følg bloggen via e-post” øverst til høyre under bildet av meg. Da mottar du blogginnleggene mine på e-post. Takk for lesing & deling! 

 

1 Comment

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.