Hjem   Om meg   Kontakt
Mikrotrender: Grønn 70-talls retro | Marianne de Bourg
33678
post-template-default,single,single-post,postid-33678,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Mikrotrender: Grønn 70-talls retro

Agave, kaktus og sukkulenter kjennetegner denne grønne 70-tallstrenden som er i vinden akkurat nå.

Den grønne trenden med planter i alle rom er en parallell trend. Nå skal det bugne av planter på gulvet, planter i ampler og planter i taket. Utstrakt bruk av kurv og rotting gjør tegnene fra 70-tallets bohemske stil tydelig. Men nå får de grønne vekstene spille hovedrollen, i motsetning til den tidens store mønstre i knall oransje og brunt. Som alltid kommer gamle stiler igjen i fornyet drakt. 

Har du lyst på stilen hjemme? Det er enkelt. Dekk et frodig bord med sukkulenter når du får gjester, eller bruk sofabordet som scene for en grønn oase som her, så er stilen i boks!

[ Les mer: Trendy sukkulenter til mange interiørstiler ]

retro-bohems-hippie-70-tall-kaktus-cowboy

Foto: @frizzyninja – Følg hennes fantastiske bohemhjem på Instagram!

Dette kjennetegner stilen:

Kall den retro, hippie-stil eller litt bohemsk. Tenk etnisk, tenk cowboy og indianer. Livet på prærien. Sand og ørken. Sammen med de grønne plantene kan du bruke naturmaterialer, tøffe teksturer og grov keramikk. Rotting, ull og bomull. Skinn og lær er også fint til. Terrakotta, kobber og messing. Og av tekstiler; ryer, kelim og makramé.

Plantene som gjør stilen:

Store grønne planter, palmer, bregner, kaktuser og sukkulenter er plantene som gjør hele stilen. Og de passer også for oss som ikke har grønne fingre. Kaktus og sukkulenter er blant de grønne plantene som trives i sol, og som klarer seg nesten helt alene. Gi dem bare en rotbløyte en sjelden gang, så klarer de seg fint.

[ Les mer: DIY – Søte kaktuser som garantert ikke trenger vann ]

Fargene:

Fargerikt, men rike og dempede farger. Sennepsgult, brunt, sort, dype oransje og koralltoner. Jordfarger er mye brukt til denne stilen, men du kan også bruke sort og hvitt.

BONUTSTIPS: Slik lager du en harmonisk fargepalett

  1. Hovedregelen for å lage en god fargepalett er å velge én hovedfarge, gjerne nøytral, for eksempel hvit, grå eller beige.
  2. Deretter velger du en håndfull aksentfarger for å fremhever hovedfargen. Disse kan gjerne gå ton-i-ton.
  3. Til slutt velger du en kontrastfarge, en farge som sier pang, for eksempel knallgult. Vips – har du en harmonisk palett!

Håper du ble inspirert!

– Marianne :)


Lik gjerne på Facebook!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.