Hjem   Om meg   Kontakt
18 tips til karnevalskostymer med brukt fra Fretex | Marianne de Bourg
33624
post-template-default,single,single-post,postid-33624,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

18 tips til karnevalskostymer med brukt fra Fretex

Har du tenkt på at du kan finne bruktkupp som kan settes sammen til kostymer i en Fretex-butikk – både til store og små?

Hos Fretex finner du kanskje ikke ferdige kostymer, men massevis av plagg som gjør at du kan sette sammen et kostyme på egen hånd. Ved å handle brukt kan du i tillegg spare penger – for det kan bli rimeligere enn å kjøpe et ferdig kostyme.

maske-karneval-kostyme

Foto: Marianne de Bourg

Skal du for eksempel på cowboy-fest eller bare vil kle deg ut som en? Det er ikke sikkert du trenger å lete lenge etter elementer som en rødrutete skjorte, denimshorts, lyse jeans og et skinnbelte med en kul detalj. Kanskje du også finner hatten som passer til? Alle disse plaggene kan du til og med få bruk for senere.

Er du heldig, får du tak i et fantastisk vintagekupp med en kjole fra det ekte 1920-tallet du kan svinge deg rundt i. Med et hårbånd og fjær er du klar for en ordentlig 20-tallsfest. Har du en fjærbolero i tillegg, setter den prikken over i-en.

 

La deg inspirere av disse forslagene fra Fretex:

Kostymer til barn

Mange barneskoler og barnehager arrangerer karneval i løpet av februar måned, og det dukker gjerne opp utkledningsbursdager ellers i året.

Her er noen kostymetips til barna:

 1. Klovn – med en skjorte, vest og tversoversløyfe mangler kun litt enkel karnevalsminke og en rød nese.
 2. Troll – finn plagg i brunt eller andre jordfarger, sy på noen stoffrester og topp kostymet med bustete hår og en hale.
 3. Pippi Langstrømpe – alt du trenger er strømpebukse, en kjole med påsydde lapper og musefletter.
 4. Tiger – klær med dyremønster eller ulike oransje klær og ansiktsmaling vil utgjøre en søt liten tiger.
 5. Pirat – en stripete overdel, øyelapp og et skjerf til å knytte rundt hodet er det som skal til.
 6. Dinosaur – ulike grønne klær kan med litt kreativitet bli til en dinosaur.
 7. Superhelt – genser og bukse i én farge utgjør det perfekte grunnlaget for en enkel kappe du selv kan lage av litt rødt stoff.
 8. Prinsesse – med et tyllskjørt og en tiara eller annen glitrende pynt kommer du langt.

Kostymer til voksne

Er du på jakt etter kostymer til deg selv, men vet ikke hva du skal finne på? La deg inspirere av disse forslagene:

 1. Hippie – Slengbukser og noe med frynser gjør at du blir som tatt rett ut av hippie-tidens Woodstock.
 2. Nerd – En rutete skjorte, tversoversløyfe og briller er det du trenger for å kle deg som en stereotypisk nerd. Ekstra detaljer som teip på brillene, en penn og kalkulator i lommen gjør looken komplett.
 3. 80-tallet – Tenk plagg i neonfarger, leggvarmere, store skulderputer, store øreringer og enda større hårsveis.. Eller ta den helt ut med puddelrock-stilen toppet med en lodden puddelsveis.
 4. Top Gun – Med militærgrønn buksedress og pilotbriller kan du for eksempel utgi deg for å være Tom Cruise i Top Gun.
 5. Pirat – Gå for rysjer, volanger og blonder for et viktoriansk antrekk eller kombiner det med elementer som får det til å se ut som et piratkostyme.
 6. Geisha – En nydelig kimono med asiatisk broderi forvandler deg raskt til en geisha. Da mangler du kun sminke til ansiktet.
 7. Turist – Kommer du over en Hawaii-skjorte, kan du være utkledd som turist og klar til både grillparty og sommerfest.
 8. Skoleuniform – En skoleuniform kan enkelt settes sammen både for menn og kvinner. Kanskje finner du en blazer med detaljer eller et rutete miniskjørt, som kan kombineres med en hvit skjorte og et slips du allerede har i garderoben?
 9. 60-tallets stil – får du med en kort kjole, knehøye støvletter, stort hår og tykk eyeliner.
 10. Cowboy – Rødrutete skjorte, denimshorts, lyse jeans og et skinnbelte med en kul detalj. Kanskje du også finner hatten som passer til? Alle disse plaggene kan du til og med få bruk for senere.

Tusen takk til Fretex for fine tips. Håper du ble inspirert!

– Marianne :)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.