Slik kan du dekke vinterbordet
BORDDEKKING:
Tanken bak denne ukens bord var å dekke et bord i vinterens egne farger. Det går i samme farger og stil som nyttårsbordet jeg dekket, i vakre dempede og støvede nyanser av blått, grått og turkis.
Jeg håper det kan inspirere. Serverer du i tillegg god mat og noe godt i glasset er det bare å ønske velkommen til bords!
(Alle foto: Marianne de Bourg)

Foto: Marianne de Bourg
Her dekket jeg et uformelt bord på kjøkkenet. Et uformelt hverdagsbord eller bord til sammenkomst med venner. Bordet er dekket i vinterens farger: Grått, hvitt, blått, grågrønt og turkis – vinterens farger. Kjølig og elegant, samt behagelig for øyet. Den grå duken heter Antoinette og er fra Kid Interiør. En lettstelt duk i polyester med linstruktur. Kjøpt på salg i høst.

Foto: Marianne de Bourg
Her har jeg dekket uhøytidelig med røffe karafler til vann og vin som skal drikkes av vannglass og en mugge/krus til rødvinen, slik vi ofte har fått i Spania. Jeg brukte mange små skåler i farger som passet til bordet, også noen jeg egentlig ikke behøvde. Til disse planla jeg å finne et bruksområde, for eksempel revet parmesan, pesto, soltørkede tomater, oliven og annet tilbehør til måltidet. Dette kan være et smart tips om du finner noe i skapet som egentlig ikke har en funksjon.

Foto: Marianne de Bourg
Til vann og vin: Hvit kanne i serien Legio Nova til rødvin og kjøleskapskaraffel som holder vannet kaldt, begge fra Eva Solo.

Foto: Marianne de Bourg
Jeg brukte små boller/skåler i ulike nyanser av blått, krem og grått til serving. Foran en turkis skål jeg fant i kjøkkenskapet, som jeg ikke husker hvor jeg har kjøpt. Den store blå med fiskebensmønster heter Sarjaton og kommer fra Iittala. Deretter beige skål i serien Swedish Grace fra Rörstrand og bakerst skål i design Sophie Conran for Portmeirion, fås blant annet hos Tilbords.

Foto: Marianne de Bourg
Som på nyttårsbordet har jeg også her brukt flere boller enn det som skal brukes til de ulike rettene som serveres. Det er ikke alltid nødvendig at alt som står på bordet skal brukes. Så lenge det matcher og ser pent ut, kan man godt bruke det allikevel.

Foto: Marianne de Bourg
Jeg blandet ulike serviser i hvitt, blått: Nederst hvit dyp tallerken 25 cm i serien Legio Nova fra Eva Solo. På denne står en grågrønn skål i serien Nordic Green fra Eva Solo. Den blå litt mindre skålen er fra serien Swedish Grace fra Rörstrand. Øverst liten hvit skål med hank i Antipasti-serien New Wave fra Villeroy & Boch. Servietten har jeg kjøpt på en København-tur.

Foto: Marianne de Bourg
Tenk også på at maten kan matche bordet. Her er små delikate makroner i blått og turkis lagt på hver kuvert. De kjøpte jeg på et lokalt gårdsmarked.

Foto: Marianne de Bourg
Serviettene i bomull med linfølelse er gamle og kommer fra Indiska. Magebåndet rundt servietten laget jeg helt enkelt av en remse papir som jeg klippet til fra en pakke med dekorpapir kjøpt hos Søstrene Grene.

Foto: Marianne de Bourg
På dette bordet har jeg brukt:
- Bestikk: Fra Eva Solo
- Duk fra Kid Interiør
- Glass: Vannglass i serien Perfection fra Holmegaard
- Kopper/krus: Broste Copenhagen
- Makronene har jeg kjøpt på et lokalt gårdsmarked
- Muffinsform og stjernepynt fra Søstrene Grene
- Servietter: Kjøpt på weekendtur til København :)
- Serviettbånd laget av papir fra Søstrene Grene
- Servise Hvit dyp tallerken Legio Nova fra Eva Solo
- Servise Grågrønn skål i serien Nordic Green fra Eva Solo
- Servise Liten blå skål Swedish Grace fra Rörstrand
- Servise liten hvit skål med hank i Antipasti-serien New Wave fra Villeroy & Boch
Håper at jeg kunne inspirere!
– Marianne :)
No Comments