Hjem   Om meg   Kontakt
Magisk med metaller: Vakkert bord i gull, sølv, kobber, messing og bronse | Marianne de Bourg
33273
post-template-default,single,single-post,postid-33273,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Magisk med metaller: Vakkert bord i gull, sølv, kobber, messing og bronse

BORDDEKKINGSTIPS:

Jeg synes kombinasjonen gull, sølv, kobber, bronse og messing er så fint. Ved å blande disse metalliske fargene blir resultatet både harmonisk og rolig, festlig og skimrende.

Som jeg skrev om forleden er det tre hovedtrender som utmerker seg på årets julepynt: Metallisk, Naturlig og nordisk, samt Klassisk og koselig. Lokalavisa var her og jeg forsøkte å visualisere de tre stilene ved å dekke tre ulike bord – ett for hver stil.

Jeg synes det metalliske bordet ble så fint, så jeg fikk lyst til å dekke enda et bord i samme stil. Midt på bordet la jeg tre solspeil og det ble en ganske morsom vri, synes jeg.

Dette bordet er like fint til både til jul og nyttår, og jeg håper det kan være til inspirasjon før julens dekking av bord.

borddekking-julebord-metallisk

Foto: Marianne de Bourg

Her har jeg dekket med kobber, bronse, messing, sølv og gull. Jeg har blandet matte, blanke, skimrende og glitrende varianter av disse metallene. Ble det ikke fint? Jeg synes bordet passer på julaften så vel som på nyttårsaften. Eller forresten også i hele jula og til advent. Et fint vinterbord er det også, hvis vi dekker uten juletrekulene.

borddekkingstips-legg-solspeil-i-gull-pa-festbordet

Foto: Marianne de Bourg

Her har min lille samling med solspeil fått hedersplassen midt på bordet. Det bakerste er fra H&M Home, det i midten fant jeg på loppis og det foran er kjøpt på Kremmerhuset. Vanligvis bruker jeg å dekke midten av bordet med blomster, men med disse speilene fikk bordet nok pynt. Jeg tror det må være første gangen jeg har dekket et bord uten noen form for blomster. Men det ble jo flott allikevel.

fine-bord-med-metallisk-pynt-til-jul

Foto: Marianne de Bourg

Speilet i midten kjøpte jeg på Fretex for ca 50 kroner, og like etter kom mamma hjem og hadde kjøpt et maken til meg på loppis for ca 30 kroner. Så nå har faktisk jeg to – ett på veggen utenfor døren vår også.

borddekking-i-gratt-hvitt-gull-kobber-messing-og-bronse

Foto: Marianne de Bourg

Serviset Legio Nova fra Eva Solo har striper som gjør det litt mer feststemt enn et helt enkelt hvitt servise. Det passer til hverdag og fest. Den grå duken er syntetisk, men ser ut som lin. Jeg kjøpte den for en femtilapp på salget i høst hos Kid Interiør.

pynting-av-julens-festbord-med-julekuler

Foto: Marianne de Bourg

Rundt serviettene har jeg serviettringer i kobber fra Broste Copenhagen og på dem har jeg knyttet et tynt bånd i kobber fra Søstrene Grene og en mini julekule fra TGR. Julekulene kom i en pakke med flere ulike, så her fikk jeg julekuler i både sølv, gull og kobber, samt i matte varianter og med glitter. Perfekt til dette bordet! For å skape litt spenning og variasjon – samt få innslag av flere metaller, satte jeg ulike kuler på hver kuvert.

minimalistisk-skandinavisk-og-lys-borddekking

Foto: Marianne de Bourg

Og her en julekule i glitrende gull. Legg merke til hvordan alle disse ulike metalliske fargene harmonerer uansett miks.

mariannes-kreative-borddekking

Foto: Marianne de Bourg

Glassene fra Indiska, som finnes i både gull og sølv, bruker jeg ofte. Jeg har også cocktailglass/martiniglass i samme serie.

kreative-bord-til-jul

Foto: Marianne de Bourg

Jeg elsker fargekombinasjonen på dette bordet; hvitt servise, grå duk, bestikk i gull og annen pynt i kobber og metaller. Det er en rolig og harmonisk fargmiks, samtidig er den mer spennende enn et bord i rent hvitt/gull eller hvitt/sølv. Og blandingen av varme og kalde farger fungerer jo helt perfekt! De kalde nyansene av hvitt, grått og sølv, sammen med varmere messing, gull, bronse og kobber.

gull-solv-kobber-messing-og-bronse-pa-festbord-til-jul

Foto: Marianne de Bourg

Her har jeg satt alt som skal serveres av drikke på et speilfat fra Bohus. Jeg elsker mønsteret rundt kanten og har også store lyslykter i samme serie. På fatet står en cocktailshaker fra Urban Outfitters, en vodka med ekte (!) gullflak (du får den på polet – se forhandlerlisten lenger ned). Jeg har også brukt en gammel tekanne fra Lisbeth Dahl og en bolle i kobber fra Raun, som jeg har kokosblomstsukker i. Jeg synes det ble en koselig samling.

dekking-av-bord-med-brett-i-messing-og-speil

Foto: Marianne de Bourg

Jeg har funnet en supersøt måte å presentere sukettene på når jeg serverer te. (De plastboksene de kommer i er jo ikke særlig lekre!). Jeg har suketter stående i skapet i en liten skål fra Rosendahl med en liten gullteskje i. Gullskjeen er gammel. Den lille bollen i messing er fin å legge de brukte teposene i. Den kommer fra Indiska i et sett med tre stykker på et tilhørende fat.

festdekket-julebord-i-nordisk-stil

Foto: Marianne de Bourg

Juletrekulene jeg har lagt oppi bollene på kuvertene er fra fjorårets sortiment hos Kid Interiør. Jeg har dem i gull, kobber og bronse. De passet jo perfekt på dette bordet. Julekuler er også fine å legge langs midten av bordet, for eksempel på en girlander av granbar.

borddekkingstips-gullbestikk-er-fint-pa-julebordet

Foto: Marianne de Bourg

Jeg synes det er fint når bestikket matcher bordet for øvrig. Dette bestikket i gull er en rimelig variant fra Søstrene Grene.

bord-serviettbretting-og-serviettpynt-med-julekule-og-band

Foto: Marianne de Bourg

Dette er kanskje verdens enkleste dekor: Finn en juletrekule og et bånd, en snor, hyssing eller bast. Bind julekula rundt servietten. Dette er er noe de fleste har hjemme og som kan tilpasses til bord i alle farger og stiler. Her er noen eksempler; Prøv med en rød julekule og bast. Eller hva med en grønn julekule bundet med rødt fløyelsbånd? En hvit julekule med sølvbånd passer også. Eller en sort julekule og grov hyssing. Altså mange varianter. Bruk hva du har hjemme :)

På dette bordet har jeg brukt:

Tips til deg som skal dekke et lignende bord:

Hvis du skal dekke et lignende bord, kan du tenke kreativt for å finne både gull, sølv, kobber, messing og bronse. Se om du har juletrekuler og gavebånd i disse metalliske nyansene. Ta også en titt i julepyntene for øvrig. Her kan du sikkert finne noe som glitrer og glimrer. Tenk også på at gavepapir kan brukes rundt en sammenrullet serviett for å få det riktige fargeinnslaget, slik jeg har gjort med rødt papir på dette bordet.

Håper at jeg kunne inspirere!

– Marianne :)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.