Hjem   Om meg   Kontakt
Fugler – fargerike og fantasifulle | Marianne de Bourg
32700
post-template-default,single,single-post,postid-32700,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Fugler – fargerike og fantasifulle

BOKTIPS:

Arne og Carlos tar deg inn i det fargerike fugleriket. Inspirasjonen denne gangen har de funnet ute i naturen både her hjemme og på sine mange reiser i utlandet.

Fra hagen på Tonsåsen kommer den karakteristiske dompapen, kjøttmeisen, linerla, og andre flotte fugler. Du får fugler strikket med utgangspunkt i norske tradisjonsmønstre, både med og uten topplue og skjerf.

arne_carlos_hobbybok_strikking_fugler

  • Tittel: Aichas kjøkken – Norsk mat inspirert av mine marokkanske mødre
  • Sjanger: Hobbybok
  • Forfattere: Arne Nerjordet og Carlos Zachrison
  • Antall sider: 180
  • Forlag: Cappelen Damm
  • Pris: Kr 323 hos Adlibris.com

Noen av fuglene strikker man med mønster, andre har blitt dekorert med maskesting, paljetter og fjær. Fargerike og sjeldne fugler fra paradis, gjort med Arne & Carlos’ karakteriske design, er også med.

Her kan man boltre seg i ulike kvaliteter av garn, fra ull og bomull til broderigarn. Ta et dypdykk ned i restekurven på leting etter garn, gamle paljettbånd, perler og fjær.

Det er bare fantasien som setter grenser for hvordan disse flotte skapningene blir til – akkurat som i naturen. Fuglene kan brukes som pynt året rundt, men mange av dem har en tendens til å trekke mot juletreet når den tiden nærmer seg. Boken har gode beskrivelser, enkle diagrammer og trinn for trinn-bilder.

– Vi er begge veldig glade i fugler og gjør hva vi kan for å ha dem rundt oss, sier forfatterne i boka. De er her gjennom hele vinteren, og de holder oss med selskap når de henter frø og brødsmuler, som vi henger opp eller legger fram i fat og på brett. Strikkefuglene vår startet som julepynt. Vi strikket noen for å sette dem i en julekrans på inngangsdøra, og derfra har det bare utviklet seg og tatt helt av!

“Alle fuglene i boka har til felles at de vil gi deg mange timer med glede. Slå deg løs, prøv ut nye fargekombinasjoner, la deg inspirere og kom i gang!”

OM FORFATTERNE:

Den norske designerduoen Arne Nerjordet og Carlos Zachrison ble i 2010 verdenskjent for sine strikkede julekuler. Men «Arne og Carlos» har en lang merittliste og er stadig opptatt av å lage morsomme og kreative ting.

På den nedlagte jernbanestasjonen Tonsåsen i Valdres bor og virker duoen, og arbeider de ikke innendørs blant snurrigheter og fargerikt interiør, tar de seg kanskje en kaffe i den engelske hagen og sanker ideer.

Det som kjennetegner Arne og Carlos’ uttrykk er deres evne til å kombinere det tradisjonelle med det helt moderne.

Se dem her:

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.