Hjem   Om meg   Kontakt
Tropisk og frodig festbord som forlenger sommeren | Marianne de Bourg
32490
post-template-default,single,single-post,postid-32490,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Tropisk og frodig festbord som forlenger sommeren

BORDDEKKING:

Denne uken har jeg dekket et festbord som jeg føler passer godt nå som sommeren er over og høsten ikke riktig er på plass enda.

Det er et frodig og fargerikt festbord med tropisk tema. Kanskje akkurat hva vi trenger når sommeren er på hell…? Til bordet har jeg også forslag til mat som passer – og jeg har laget velkomstdrinker som passer til.

Og husk at på dette bordet kan det nesten ikke bli for mye. Det kan absolutt fylles med mengder av farger og blomster. Til et tropisk tema er det ingen grunn til å være beskjeden!

SLIK DEKKER DU ET TROPISK BORD:

  • Passer til: Gladbord til fester, gjester og bursdager.
  • Stikkord: Tropisk. Eksotisk. Fargerikt.
  • Farger: Tenk tropisk: Bruk det du vil av turkis, gult, oransje, rosa, lilla…
  • Dekketøy: På dette bordet er det fint å mikse servise i ulike farger.
  • Servietter: Bruk farger også på servietten. Om du ikke har i stoff, bruk mønstret papirserviett.
  • Blomster: Orkideer er lekkert på dette bordet. Jeg har også brukt grener av Eucalyptus på kuvertene, japanske lykter utover bordet (de oransje) samt sukkulenter i potte.

Finn fram det du har av fargerike skåler, glass og telysholdere og fyll dem med blomster og lys. Strø blomster utover bordet og du har sensommerens vakreste borddekking!

(Foto/tekst/styling: Marianne de Bourg)

001 BORDDEKKING eksotisk stil

Utgangspunktet for denne borddekkingen var den rosa duken fra Zara Home.

002 BORDDEKKING fargerik orientalsk happy

De vakre vinrøde sukkulentene i de sorte pottene heter Echeveria Taurus. De er fra den utrolig fine blomsterbutikken Blaaveispiken Blomster i Drammen. Se så fint det gjør seg med potteplanter på bordet! Ofte er det finest med mindre potter og planter, småpotter med eføy for eksempel. Masse små kaktuser er også fint.

003 festbord-borddeking-bordpynt-tips-ideer

Serviset heter Chennai og er fra Indiska. Det finnes i flere farger; rosa, turkis, grått, blått, grønt… Middagstallerkenen er en klassisk Grand Cru fra Rosendahl.

Den lilla servietten er også fra Indiska. Jeg tror den er fra fjorårets sortiment. På serviettene på hver kuvert har jeg lagt en orkide, som jeg klippet av fra noen potter jeg hadde hjemme.

De turkise glassene med vakkert mønster er fra Kremmerhuset.

005 INTERIØRTIPS - Nytt til bordet i høst

Både det grafiske mønsteret og fargen på vasen matchet Echeveriaene i potte. Den er fra Kremmerhuset. De søte japanske lyktene ga litt oransje fargesmell. Perfekt nå som det er høst! De er også fra Blaaveispiken Blomster.

Phalaenopsis-orkideene som du ser bak vasen er tatt fra en potte satt i en vase.

007 Pynting av festbord med fargesmell

Jeg falt for det vakre mønsteret på serveringsfatet også. “Ind flow” heter det. Det er noe med mønster og farger og meg. Det er fra Indiska det også, det samme er de små grønne bladformede skålene.

[ Les også: De 5 viktigste trinnene til et flott festbord ]

På kanten av hver tallerken la jeg grener av Eucalyptus med bær på. De små lilla telysholderne i glass er fra Kremmerhuset. (Du ser dem bedre på hovedbildet).

008 Kreative tips og ideer til borddekking av festbordet

Enda et fat i serien “Ind flow” fra Indiska, og en gren av Eucalyptus med bær på liggende sammen med urtekjeksene. 

På dette bordet har jeg brukt: 

[ Les også: Tropisk festbord med ananas og palmesus ]

MAT OG DRIKKE SOM PASSER TIL BORDET:

009 Velkomstdrink og cocktails til festen

På bildet. Perfection Martini-glass fra Holmegaard. Det turkise glasset med vakkert mønster er fra Kremmerhuset.

Det er utrolig stas å kunne serverer en velkomstdrink i samme stil som bordet, synes jeg, så jeg lagde to ulike cocktails, begge med ananas. Oppskrifter på disse drinkene får du i morgen.

Til dette bordet passer det å spise noe friskt og fargerikt. Her har du to forslag til kjapp, lett og uformell gjestemat.

Hovedretter

  1. Reker, avokado og mango i tacoskjell – En frisk variant av fredagstacoen med sterk jalapeño, friske grønnsaker og søt mango som passer perfekt til reker.
  2. Ceviche med laks, avokado og fersk koriander – Fylte sprø tacoskjell med en frisk ceviche av laks…nam! Retten er rask å tilberede, men trenger en time i kjøleskapet før servering.
  3. Fiskespidd med balsamicocoleslaw – En lavkalori (men veldig lekker) fiskerett som passer når halve jentegjengen går på diett…

Dessert

Til dessert kan det kanskje friste med en granatepleparfait med chiafrø, yoghurt og honning eller en hjemmelaget mangoiskrem (den er faktisk sukkerfri, laget med Sukrin, men om du vil kan du bruke vanlig sukker).

Håper du ble inspirert av borddekkingen, mat- og vintips!

Og du. Jeg blir kjempeglad om du liker bloggen på Facebook :)

– Marianne

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.