Hjem   Om meg   Kontakt
Aichas kjøkken | Marianne de Bourg
32375
post-template-default,single,single-post,postid-32375,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Aichas kjøkken

BOKTIPS:

Vil du bli forført av eksotisk krydderduft og spise flere grønne middager er boken AICHAS KJØKKEN en fantastisk inspirasjon.

Aicha kom til Norge som ung kvinne og slo røtter her. Med seg hadde hun sin rike marokkanske matarv og etter hvert i livet hennes har maten blitt viktigere og viktigere for henne. Aichas mat er en hyllest til morens og bestemødrenes kjøkken, råvarene og krydderne deres. Samtidig er det en bok som er laget på ingredienser som Aicha kjøper her og maten hennes er enkel nok til at alle får det til.

BOKTIPS Aichas-kjoekken

  • Tittel: Aichas kjøkken – Norsk mat inspirert av mine marokkanske mødre
  • Sjanger: Kokebok
  • Forfattere: Aicha Bouhlou
  • Antall sider: 288
  • Forlag: Gyldendal
  • Pris: Kr 349 hos Adlibris.com

Åpner du denne boken og kjenn duften av safran, gurkemeie, kanel og mynte. Urter og krydder som er mye brukt i kokebokens oppskrifter. Se også for deg spisskummen, frisk koriander, persille og mynte. Dette er også råvarer som i følge kokebokforfatteren et must. Sitrusfrukter, især sitron, også i syltet form, spiller dessuten en stor rolle i det marokkanske kjøkken. Lett syltede grønnsaker og hjemmemarinerte oliven. Granatepler, kikerter, salte oster og yoghurt naturell. Mmmmm….

Marokko er et land av krydder og farger, men dette er ingen klassisk marokkansk kokebok, skriver Aicha. – Jeg flyttet tidlig hjemmefra, og påvirkningen utenfra er for stor til at mine retter kan kalles autentisk marokkansk mat. Maten er påvirket av mine reiser og møter med mennesker, kulturer og hendelser. Jeg har latt meg inspirere hele livet og tatt med meg litt her og der.

– Livet mitt og maten min har tatt en mer livsbejaende retning de siste årene, og jeg spiser mer slik jeg gjorde som barn i en storfamilie der grønnsakene spilte hovedrollen og fargene var konstant tilstede. Denne boken handler først og fremst om ukomplisert og grenseløs matglede.

Dette er Aichas første kokebok.

Om forfatteren:

Aicha Bouhlou har i en årrekke drevet en av Bergens fremste gallerier for samtidskunst, nå skriver hun om mat i Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Adresseavisen.

Følg henne på Instagram @aichabouhlou

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.