Hjem   Om meg   Kontakt
#INTERIØRBABES: Heidi Nylund Larsen | Marianne de Bourg
32351
post-template-default,single,single-post,postid-32351,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

#INTERIØRBABES: Heidi Nylund Larsen

Hjemme hos Heidi er det trangt om veggplassen. Heidi har flere venner som er illustratører og kunstnere, hun er selv grafisk designer og lager plakater, mannen er fotograf og paret har to kreative jenter som stadig produserer kunstverk som får komme opp på veggen. 

Dette er et intervju i serien #INTERIØRBABES der forrige intervju var med @kristin_adelaide. Her kan du lese om nye og spennende intervjuobjekter på søndager (til jeg går tom for intervjuobjekter eller til de slutter å si ja ;).

VELKOMMEN TIL SØNDAGENS INTERIØRBABE:

iNTEIRØRBABE Heidi Nylund Larsen

INTERIØRBABE: Heidi Nylund Larsen – @heidinylundlarsen på Instagram.

1 Tre stikkord som beskriver din interiørstil, Heidi:

– Personlig, foranderlig, praktisk

2 Nytt eller brukt?

– Veldig gjerne arvet eller bruktfunn. Familie og venner vet å spør oss om de skal kvitte seg med noe. Det er ikke ofte vi kjøper nytt, men når vi gjør det er det ofte fra IKEA.

Ørelappstolen - en favoritt

– Ørelappstol fra Ikea, heklateppet vant min mann på basar som barn, pute og teppekurv fra loppis og krakken har eldstedattera laget på skolen.

3 Din favorittfarge:

– Akkurat nå er jeg som mange andre glad i okergult. Men det må være den rette nyansen av gult, egentlig har jeg alltid vært ”redd for” gult. Tydelig tegn på at man påvirkes av trender, selv om jeg ikke ser på meg selv som moteslave innen interiør. Jeg har alltid likt ulike nyanser av blått. Rødt er også en aksentfarge hos oss. I det hele tatt er jeg glad i farger.

4 Og den fineste fargekombinasjonen du vet:

– Akkurat nå er det okergult mot grått eller blågrått (som min nye kofte på bildet av meg).

5 Hva har du helst på veggen

– Det mest dominerende vi har på veggen er faktisk en yttervegg min bestefar satt opp på uthuset sitt rett etter krigen. Den er på vår høye vegg i stua.

Fotovegg hos Heidi

– Den gamle veggen i stua, med et mylder av bilder, egenprodusert, gaver og loppisfunn (Foto: Anne Line Henriksen)

– Mannen min er fotograf, så vi bytter stadig ut fotokunsten. Jeg lager plakater, så de henger her og der og vi har to kreative jenter som stadig produserer kunstverk som får komme opp på veggen, og vi har flere venner som er illustratører og kunstnere, så vi har egentlig for lite veggplass! Det myldrer og endrer seg stadig. Hele familien består av samlere, og flere steder har vi bildelister som er i stadig endring. Jeg nyter å ha fine motiver å hvile blikket på! I tillegg har vi et ni kvadrat stort vindu i stua med stadig skiftende utsikt. Fargepalletten må kalles fargerik ;)

 

Gammel settekasse

– Detalj fra stueveggen med gammel settekasse med familiebilder

plakater fly jente!

– Egne plakater; “Fly jente Fly” og “Ta sats. Hopp”

Plakater av Heidi Nylund Larsen

– Mine plakater: “Sirkelalfabet” og “Sirkeltall”

På kjøkkenet hos Heidi

– Kaos over kjøkkenbordet

6 Din favorittduft hjemme?

– Jeg er var for dufter, så vi bruker ikke mye duftlys. Det beste er når det lukter rent. Jeg elsker å få nattakos av nybada døtre, eller streifet av blomsterduft i hagen.

7 Når begynte du å få skikkelig interesse for interiør?

– Interessen for form og farge har alltid vært der, tror jeg, og jeg husker jeg klippet ut interiør-idéer fra ukebladene til mamma jeg var barn. Nå kjenner jeg interessen igjen i jentene som er 8 og 10 år. Vi elsker å se interiør- og arkitetprogrammer på TV sammen, og de etterspør endringer i huset: ”Nå er det lenge siden vi har forandret noe, mamma”

8 Ditt beste DIY-tips?

– Jeg er grafisk designer og blomsterdekoratør, og jeg liker å lage ting selv. Plakatene mine selger jeg i nettbutikken Passelig dose på Epla.no og i kaffebaren/interiørbutikken Bankplassen kaffeogsånn (@Bankplassen) der jeg er butikkdame av og til.

 

– Som blomsterdekoratør er jeg glad i naturmaterialer. I det siste har jeg laget hagefugler i bjørk, ellers er kranser av ulike naturmaterialer er en favoritt. De varieres etter årstid, selvfølgelig.

IMG_2928

IMG_2931

Blomsterkrans av markblomster

– Om sommeren er det stas å lage hodekranser med markblomster. Jeg synes det er enklest å bruke et sløyfebånd eller tau, og surre små buketter av markblomster på denne med tynn vikletråd. Det er lurt å plukke blomster på morningen eller i overskyet vær, gjerne rett i ei bøtte med vann.

9 Hva er ditt beste bruktfunn/Fretex-funn? 

– Oi, jeg har mange favoritter! Skjenken jeg fikk av mine besteforeldre som tenåring, kompassbordet vi kjøpte da mannen min og jeg bodde i Bangladesh, den grønne bestikk-kassa på kjøkkenbordet, salongbordet fra bestestua til bestemor og bestefar, det arvede lyseblå figgjo-serviset ”Sissel”, puter og vatt-tepper fra hytta til svigermor og loppis, det rustne melkespannet i hagen med min oldefars navn på et lite skilt, fjøler og treboller fra loppis… Det er så hyggelig med ting med minner og patina!

Skjenk hos Heidi

– Skjenken fra bestemor og bestefar har fulgt meg siden jeg var tenåring. Nå står den i stua, og har stadig skiftende stilleben. Her med fargerike fotografier tatt av min mann, Rune Nylund Larsen (Instagram: @fotografrunenylundlarsen)

Tallerkenhylle

– Tallerkenhylla på kjøkkenet med fjøl og treboller fra loppis og tallerkener fra svigermor

INTERIØR hjemme hos Heidi

– Salongbord fra beseforeldres bestestue, sofa fra Ikea og fotografier på stålplate (som også kan henge utendørs) .

Melkespann

– Melkespann med bjørkefugl

10 Hva tar du med deg hjem i kofferten til boligen når du er på reise?

– Vi har reist en del, og også bodd utenlands begge to. Jeg har kjøkkenredskaper fra en rar liten butikk i Kenya, vi har skinnstoler kjøpt i en stilig interiørbutikk på Sri Lanka, steiner fra ei strand i England, gardin sydd av en silkesari kjøpt i Bangledesh og små kunstverk og kort fra Litauen og her og der. I fjor fant jeg i en gul og fin melkekrakk i en bruktbutikk på familieferie i Danmark. Nå ferierer vi oftest innenlands, gjerne i nærheten av sjøen, og skattene vi samler da er glass- og porselensskår og fine pinner vi finner i vannkanten ; de havner i store vaser og i hagen.

Norgesglass med strandfunn

– Norgesglass med strandfunn.

Krakk fra Danmark

– Gul krakk fra Danmark er blitt fast følgesvenn når jeg har salgsbod på ulike markeder, ellers står den ved ovnen på kjøkkenet.

 

Tusen takk til Heidi for en titt i hjemmet hennes!

Følg Heidi på Instagram: @heidinylundlarsen og @familiennylundlarsen og på Pinterest: @passeligdose

Heidis butikk på epla: Passelig Dose

Du kan også bli med hjem til:

Kristin Østebø (@kristin_adelaide på Instagram)

Turid van Unnik (@treskoheimen på Instagram)

Hildegard Haave (@homebygard på Instagram)

Vil du være neste interiørbabe? Skriv i kommentarfeltet under her, tag med #interiørbabes på Instagram eller send meg en melding @mariannedebourg på Instagram. Du kan også sende en e-post til marianne@debourg.no

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.