Hjem   Om meg   Kontakt
De mest populære gulvene akkurat nå | Marianne de Bourg
32332
post-template-default,single,single-post,postid-32332,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,smooth_scroll

De mest populære gulvene akkurat nå

Når vi velger gulv til boligen vår, er det de lyse tregulvene som frister mest.

– Det er en liten tendens til at litt mørkere gulv er mer i skuddet igjen, gjerne brune og gråbrune, men de hvite, lyse gulvene er alltid et sikkert kort, sier Arnstein Dalum Frøyse hos Skattekammeret.

( Tekst: Bjørg Owren/ifi.no Foto: SAGA Parkett, Skattekammeret, Södra Wood, Tarkett )

INTERIØRTIPS - Disse gulvene vil vi ha nå

PENT: Hjemme vil vi ha pene gulv, helst bred og lang plank. Dette er fra Skattekammeret og har vokset overflate.

Fra SAGA Parkett går det ut tusenvis av kvadratmeter hver uke, og mesteparten av dem er lyse gulv.

– Her går det mest i hvitlasert, beigetoner som demper eikefargen, og noe lys grått, forteller Audar Dørum.

Trenden bekreftes også fra andre leverandører. Folk som pusser opp gamle gulv velger også lyst.

SAGA Parkett med hvitpigment

LYST PÅ LYST: Lyse tregulv er førstevalget for mange. Vil du ha helt kvistfritt, litt kvist eller mye kvist? Alt er mulig! Exclusive Pearl er fra Saga Parkett.

– Hvitpigmenterte behandlinger holder stand fortsatt, selv om det har dreid mot grått de siste årene, sier Arild Walter Hansen i Gulvbygg AS, som har stor pågang fra folk som vil fornye det gamle gulvet.

Mye å velge i

Men lyst er mer enn lyst. Variasjonen i overflater, struktur og fargenyanser er svært stor. Forvirrende stor mener noen, mens mange synes det er helt topp. Når de jakter på «sitt gulv» er det små nyanser som er avgjørende, både i farge og hvor fin eller rustikk overflaten skal være. Det er tydelig at gulv har blitt en viktig del av interiøret, og skal stemme med helheten.

Ubehandlet look

– Mange ønsker at gulvene, spesielt eik, skal se mest mulig ubehandlet ut, forteller Arnstein Dalum Frøyse. Han har stor tro på en ny gulvlakk som er så matt at gulvet ser tilnærmet ubehandlet ut når det er ferdig lakkert.

INTERIØRTIPS - Klassiske eikegulv i lyst eller mørkt

KLASSISK: Det klassiske vinner framfor rustikke, og selv om de fleste fremdeles vil ha det lyst, er interessen for mørkere gulv økende. Noble Oak Wasa fra Tarkett tilfredsstiller begge deler.

I Gulvbygg opplever de også at interessen for helt matt lakk øker.

– De ultramatte lakkene gir et naturlig utseende, samtidig som rengjøringen blir enkel, forklarer Arild Walter Hansen.

Klassisk vinner over rustikk

Trenden med rustikke gulv med mye kvist og ru overflate gjør seg antagelig best på foto. Ifølge Dalum Frøyse foretrekker vi penere gulv med lite eller ingen kvist når vi skal ha gulv hjemme.

Hos SAGA Parkett opplever de også at folk ønsker mer elegante gulv.

– Det kan fortsatt være naturlige innslag av kvist, men vi unngår åpne kvister og sprekker. Vi vil ha brede planker og børstede overflater som fremhever strukturen uten å bli urolig, sier Audar Dørum.

Farge velges først

– Stilskifte på gulv tar tid, men den rustikke trenden har egentlig aldri nådd oss. Her er det helt klart klassiske gulv som selger mest, bekrefter Katharina Sølvberg hos Södra Wood.

Gulvene som er mest populære akkurat nå

FARGE FØRST: Gulv har blitt en viktig del av interiøret. Mange starter jakten på sitt gulv med å finne farge. Her er det valgt hvit heltre eik fra Södra Wood.

De erfarer at folk velger farge først når de jakter på «sitt» gulv. Deretter tar de stilling til type treslag, og om det skal være heltre eller lamellparkett.

Det som er helt sikkert er at gulv har blitt et viktig element for å gi rom personlighet og atmosfære.

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.