Hjem   Om meg   Kontakt
Sensommer på uteplassen | Marianne de Bourg
32321
post-template-default,single,single-post,postid-32321,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Sensommer på uteplassen

Det er ennå bare august, noen av sommerblomstene har bukket under og det er ennå litt tidlig å fylle på med høstblomster.

Her er noen ideer til hvordan du kan beholde sommerfølelsen litt lenger ved å friske opp med nye uteblomster på uteplass og i inngangsparti.

GRØNNE PLANTER OG PRYDGRESS

TIPS til uteplassen - planter og blomster

Å fylle uteplassen med planter og blomster er dyrt, og med grønne stueplanter på sommerferie ute, får vi nærmest et “gratis” tilskudd til et frodig utemiljø. De fleste grønne potteplanter kan bo utendørs i sommerhalvåret, men ta dem inn når temperaturen begynner å synke om natten og nærmer seg 0 grader på høsten.
Prydgress selges i flere ulike varianter, fra de helt grønne til de med mer rødlig fargetone. De første variantene av prydgress som kommer på markedet om våren er robuste og hardføre, slik at de tåler den nordiske forsommeren godt. Senere utover sommeren kommer de mer høyreiste variantene med store blafrende dusker i tuppen. Mot høsten kommer varianter som skifter farge mot rødskjær når nattefrosten igjen gjør seg gjeldende.

BLOMSTER I VASE

Delphinium og Hortensia i hvite vaser ute
Vi kan også bruke buketter og avskårne på uteplass og inngangsparti. Med friske blomster ute når sommerblomstene har avblomstret føles det som sommeren forlenges. Her skaper hvite blomster i hvite vaser et rent og friskt uttrykk.
FINT MED FARGER
Hortensia i sart rosa
Hortensia er en potteplante som kan klare seg ute helt til september-oktober. Denne sarte rosa nyansen er lekker til både brunt og kobber.
Les mer: [ Alt om Hortensia ]
Andre sorter blomster med fine farger som passer på sensommeren er Lavendel, Hebe, Krypklokke, Høstanemone, Frilandskrysanthemum og Asters.
Hortensia_surfina_MG_sommer_027
Det er også fint å sette ulike blomster sammen, her er sart rosa Hortensia plassert sammen med småblomstret Surfinia.
Neste uke får du tips til høstplanter og høstgrupper til inngangsparti og terrasse, som kan stå helt til vinteren kommer. Inntil det, tar vi vare på sommeren så lenge vi kan!
( Foto: Mester Grønn / Kilder: Mester Grønn, obp.no )
No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.