Hjem   Om meg   Kontakt
Kjetil om interiør: Går det mote i blomster og planter...? | Marianne de Bourg
31790
post-template-default,single,single-post,postid-31790,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Kjetil om interiør: Går det mote i blomster og planter…?

// GJESTEBLOGGPOST: Kjetil om interiør// 

– Finnes det noe det ikke har gått mote i?

Som passiv blogger og mannen til Marianne i snart 24 år har både opplevet og lært mye. Nå nylig har jeg lært noe som var helt nytt; det finnes moderne og umoderne planter!! Én grønn vekst kan være umoderne..

Mariannes blogg - blomster og planter

Her er historien:

Av og til (når jeg husker på det) prøver jeg å være økonomisk, og handler på Rema1000. Som regel blir det ikke så ofte når jeg kommer på hvorfor jeg ikke handler der, jeg finner ikke det jeg skal ha – eller så har de det ikke. Vel, det var ikke poenget, men det som er fint tross alt med Rema1000 er at det ofte har rimelig blomster og planter.

Grønne planter er noe jeg alltid har likt. Mange, store og små, forskjellige, med/uten blomster, lysegrønne og mørkegrønne. Spiller ingen rolle bare det er mange planert hos oss, og særlig på kjøkkenet. Nesten hver gang jeg handler der kjøper jeg med ei plante. Alltid er det Marianne som finner matchende potte og finner en egnet plass. Som regel kommer det enkle kommentarer som «alltid fint med grønne planter» osv. Koselig det, og jeg kjøper ikke planter for å få «likes»

Nå nylig kom en litt annen kommentar. «litt bestemor kanskje» fikk jeg høre når plasserte planten på benken.

Hæ? Bestemor er jo et positivt og koselig ladet ord. Så skjønte jeg det; planten var umoderne. Den fine grønne blomstrende planten jeg hadde kjøpt var en del av komplekst motebilde, og åpenbart ikke «innafor» Nå er det ikke sånn hos oss at alt er kvinnestyrt og alt som er umoderne må gå, vi liker begge en miks av gammelt og nytt. Mariannes kommentarer var garantert ikke ment slik heller, men jeg ble overrasket over det faktisk finnes plante-mote.

Planten kalles for Ildtopp på norsk. Kalanchoe er én av rundt 125 varianter av denne tropiske planten fra Afrika og Asia. Den største finnes på Madagaskar og kan bli opp til 6 meter høy.

INTERIORTIPS - Blomster og planter, trender

Min plante er ca 15cm og veldig søt. Eller hva?
.

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.