Hjem   Om meg   Kontakt
Kjøkkenet før og etter (del 2) | Marianne de Bourg
31416
post-template-default,single,single-post,postid-31416,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Kjøkkenet før og etter (del 2)

// Dette er en gjestebloggpost av mannen i huset; snekker, sjauer, sjåfør og sjef Kjetil //

Veggene er revet ned og det er gulvet som står for tur. Nå skal rør og strøm være på plass under før nytt gulv legges.

INTERIOR-KJOKKEN-OPPUSSING

ETTER: Deilig med vask som funker (og er ren!)

«jeg assosierer oppussingsperioden med støv og skitt, kaos og rot» skriver Marianne i slutten av forrige bloggpost. Ditto, 100% enig, og i tillegg også fysisk slit.

interior, tips, DIY, blogg, kjøkken, oppussing,

Hvem har lyst til å lage mat her?

Jeg skrev i forrige bloggpost om egeninnsatsen vår. Vi har gjort alt man har lov til selv, og sier det seg selv av prosjektet tok lang tid, når alt skal gjøres i tidsrommet etter jobb og gjerne ferdig ryddet ca kl 22 for at naboene skal få litt fred og ro fra oss.

I tillegg måtte vi jo ha et fungerende kjøkken hele tiden, med komfyr, vann, oppvaskmaskin osv. Dette var en av årsakene til at prosjektet tok lang tid, alt måtte flyttes rundt hele tiden.

Det gamle gulvet - Mariannes blogg

Tømme skuffer og skap, flytte alt til den andre siden av kjøkkenet, rydde alt inn igjen. I tillegg måtte vi også vann og avløp flyttes rundt. Til dette og alt rørleggerarbeid fikk vi hjelp av en rørlegger.

INTERIØRTIPS - kjøkkenrenovering, gulv og rør

I forbindelse med at vann og avløp ble flyttet, bruke vi muligheten til å oppgradere til såkalt rør-i-rør på kjøkkenet. Tidligere kobberrør lå på veggen og i taket.

FØR OG ETTER Kjøkkenrenovering - rør i gulvet

For å vannet frem til andre siden av kjøkkenet måtte vi «ofre» det originale tregulvet, og kutte spor til vannrør. Mye rot, støv, sagflis denne perioden.

Kjøkkenrenovering - rør i gulvet 2

Vi valgte å legg nytt heltre furugulv over vannrørene. Det nye gulvet ble lagt flytende, det vil si at det ikke er spikret eller skrudd, men kun limt sammen. Grunnen til dette var å gjøre lydisolasjonen (trolig) bedre mot etasjen under.

Kjøkken før og etter - snart nytt gulv

Treklossene ved veggen er der for å lage et lite mellomrom mellom gulv og vegg, slik at tregulvet får plass til utvide seg. Hvis du legger flytende gulv helt inntil vegg kan du risikere at gulvet ikke får plass til å bevege seg, og du kan få «fartshumper» på midten.

En ulempe med denne metoden er at gulvet kan sprekke vinterstid, når luften inne er på sitt tørreste. Og kanskje spesielt kjøkkenet ikke er firkantet, og men mange tunge møbler. For oss er dette egentlig ikke noe problem siden vi ønsker at gulvet skal se ut som det er fra 1930. Jeg limte derfor gulvet litt ujevnt og vinterstid åpner flere sprekker seg, og ser akkurat ut som gammelt ujevnt tregulv.

Vaart kjokken - oppussingen, del 2

Nytt gulv er omsider på plass, men ikke malt ennå. Marianne, med vått hår og tannbørsten i munnen bare må style litt med urtepotter og sånt, og selvsagt ta bilde.

I denne serien med bloggposter deler vi bilder og erfaringer fra oppussingen av leiligheten med dere til inspirasjon – og kanskje noen får dere noen nyttige og praktiske tips i tillegg. Siden det er mannen i huset som er flinkest med hammer og spiker, står han for disse bloggpostene.

Dette var andre del av oppussingen. Så utrolig deilig når gulvet var på plass! Vi kunne gå fritt rundt, barbeint til og med.

Del 3 kommer neste uke. Håper du liker det!

– Marianne

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.