Hjem   Om meg   Kontakt
Hotellperler: 9 unike designhoteller i Sverige | Marianne de Bourg
31245
post-template-default,single,single-post,postid-31245,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Hotellperler: 9 unike designhoteller i Sverige

REISETIPS:

Du sitter på Hotels.com og blar igjennom hotell etter hotell…etter hotell. Kjenner du deg igjen? Det er ikke alltid så lett å finne noe som passer når man ønsker seg unike hoteller i vakre omgivelser og som har fokus på design og interiør. 

Her har jeg funnet ni hoteller i Sverige som har design som hovedkomponent og fokus på det lille ekstra – både hva gjelder interiør, mat og komfort. Et bra tips når du leter etter hotell i Sverige.

FRANSKE FØLELSER I GÖTEBORG

På nyåpnede Hotell Pigalle i hjertet av Göteborg, får du nærmest følelsen av å bli tryllet tilbake til 1900-tallets syndige Paris.

FREDAG-&-FERIETIPS---Pigalle

Her er det luksus, men også varme, personlighet og lidenskap. Hotellet er helt kontantfritt, har en aldersgrense på 25 år, og kan dessuten friste med både en fantasifull restaurant og en velfylt bar. Alle rommene er håndtegnede og designet for å lokke fram følelser og begjær – om enn bare for en uforglemmelig natt!

JUGEND I HOVEDSTADEN

Miss Clara Hotel åpnet for et par år siden i en av Stockholms mest ærverdige Art Nouveau-bygninger.

HOTELLPERLER Miss Clara Hotellrum i Stockholm

Det som på begynnelsen av 1900-tallet rommet en pikeskole, ble ombygget og designet av den anerkjente arkitekten Gert Wingardh og hans team, og er nå et moderne og lekkert hotell. Her er visjonen at du som gjest skal nyte varm og imøtekommende service, høy standard, urbane vibber – og ikke minst få følelsen av det lille ekstra! Hoteller er medlem av Design Hotels, og spås å bli et av de fremragende designhotellene i Norden.

NATURNÆR LUKSUS PÅ GOTLAND

Fabriken Furillen Hotell på Gotland tilbyr opplevelser utenom det vanlige.

REISETIPS Fabriken Furillen Hotell Gotland

 

Her kan du ligge i en stor, skjønn seng å hvile øynene på havet, eller krype inn i en hytte på en odde og nyte total stillhet. Hotellet har nemlig mange ulike romalternativ, og det eneste de har til felles er det industrielle preget, eksklusive Hästens-senger og teknisk finesse signer Bang & Olufsen. Naturnært, rustikk og kvalitetssikret på Sveriges største – og fantastisk vakre – øy!

NOE FOR ENHVER SMAK I SMÅLAND

Huskvarna Stadshotell i Småland er et personlig boutiquehotell hvor ingen av de 35 rommene er like.

REISETIPS Huskvarna Stadshotell i Smaaland

 

Naturrommet er innredet i spennende materialer i jordtoner og grønt, mens på det Det Romantiske Rommet kan du ta et bad midt i rommet imens du ser på en imaginær stjernehimmel. Og på hotellets restaurant, kan ganen nyte godt av kjærlighetsfull svensk kokkekunst basert på lokale råvarer. Det gode liv er hva Huskvarna tilbyr.

ALLSIDIG OG STILFULLT I SØR-SVERIGE

I Värnamo i Småland sør i Sverige ligger designhotellet Scandic Värnamo med nærhet til både natur og shopping.

REISETIPS---HOTELLPERLER-Scandic-Varnamo

Her kan du nemlig handle på Möbelriket (som ligger like i nærheten), dra på sykkeltur, padle kano, spille golf eller stå på skøyter. Og når du trekker inn, er det til en avslappende atmosfære og svenske designmøbler. Vil du gjøre besøket ekstra staselig, kan du booke deg inn på en suite som er designet av de lokale heltene Bruno Mathsson Center eller Svensson i Lammhult.

ANERKJENT DESIGNHOTELL PÅ TOPPEN AV ÅRE

Copperhill Mountain Lodge i Åre kombineres stil og eleganse med umiddelbar nærhet til naturen.

REISETIPS - HOTELLPERLER Copperhill Hotell

 

Designhotellet i moderne «mountainlodge»-stil er skapt av den prisvinnende arkitekten Peter Bohlin og har høstet internasjonal anerkjennelse. Beliggende på toppen av Förberget byr hotellet på panoramautsikt over berg og daler, samt skiløyper og bakker rett utenfor døra. Og på toppen av det hele tilbyr Copperhill et spaanlegg med varme kilder, behandlinger og relaxavdeling, som har blitt utnevnt til Europas beste.

SAMISK TVIST I NORRLAND

Fjällnäs Hotell i Härjedalen i Jämtland, er Sveriges eldste fjellhotell.

REISETIPS - HOTELLPERLER Fjallnas Hotell

 

– Et unikt overnattingssted med ulike bygninger som er konstruert ut fra de åtte samiske årstidene. Her er man omringet av majestetiske fjell og en mystisk innsjø, og både den fredfulle naturen og hotellets eksklusive spa-avdeling bidrar til at det er lett å finne roen. Den med rojale preferanser, kan booke Prinsefløyen og la tankene vandre til begynnelsen av 1900-tallet, da Prins Karl av Sverige tilbrakte mye tid her.

KULTURELL AVKOBLING I LUND

Planetstaden er et sjarmerende designhotell, kun ti minutter fra den skånske byen Lund.

REISETIPS - HOTELLPERLER Planetstaden

Her bor du i et unikt miljø, preget av utførlig design, kunst og arkitektur. Hotellets kunstgalleri har en fast utstilling med skulpturer av blant andre Bertil Vallien, Ulrika Hydman Vallien, Takshi Naraha, Hans Hedberg og Christer Bording. Som gjest her, er du også velkommen inn i den deilige relaxavdelingen med boblebad, treningsrom og badstue. Og ønsker du å kombinere besøket med pulserende byliv, kan du enkelt ta deg inn til sentrum å nyte godt av Lunds mange kulturtilbud.

FUNKISFAVORITT PÅ EN KLIPPE I VEST-SVERIGE

Lådfabriken B&B i Hälleviksstrand var en gang i tiden en gammel fiskefabrikk, men i mai 2013 åpnet dørene til et Bed & Breakfast i kul funkisstil. Her har du nå mulighet til å oppleve en natt av de sjeldne!

REISETIPS - HOTELLPERLER Laadfabriken

 

Lådfabriken ligger nemlig helt unikt til på den vest-svenske skjærgården – direkte på klippene og bare 30 meter fra havet. Intimt er stikkordet her, da det kun finnes tre individuelt innredede rom i spreke farger og moderne design. CNN har kåret denne kystlinjen til en av de ti en må se i løpet av livet – og det med rette. Stort vakrere blir det nemlig ikke!

Håper du fikk noen gode tips. Har du mer bruk for hotte hotelltips i Danmark, kan du gjerne ta en titt her: Hotte hotelltips fra Danmarks tre største byer

(Foto/Kilde: Visit Sweden)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.