Hjem   Om meg   Kontakt
Denne uka: Mojito, hjemmelaget tacokrydder og krysantemum | Marianne de Bourg
31288
post-template-default,single,single-post,postid-31288,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Denne uka: Mojito, hjemmelaget tacokrydder og krysantemum

Hjemmelaget tacokrydder, en mojito som smakte helt greit og et hotelltips. 

Denne uka har passert nesten uten at jeg har lagt merke til den.

UKAS…MAT

Ingeniørfruens hjemmelagde tacokrydder

En vanlig uke med vanlig mat. Ikke så mye spennende mat denne uka. Vi har spist fajitas denne uka og selv om jeg flere ganger har forsøkt meg på hjemmelaget fajitas-krydder, har jeg ikke klart å lage en blanding jeg er fornøyd med. Da ble det hjemmelaget tacokrydder isteden – det er faktisk veldig godt. Prøv det gjerne!

UKAS…SANG

Discover Weekly som Spotify har valgt ut til meg, dukket Agnetha Fältskog opp med sangen Tack För En Underbar, Vanlig DagHar du hørt den? Kanskje ikke, den er jo fra 1976, og jeg burde kanskje ikke lure på hvorfor Spotify har valgt den ut til meg, jeg er jo født på 60-tallet.

Men teksten, teksten er virkelig fin. Den handler om å være takknemlig for de små tingene i hverdagen. Dette er noe jeg er opptatt av. (Jeg har også skrevet om det før). Jeg tenker stadig på det, men kunne vært bedre til å huske gode takknemlighetstanker hver dag. 

Her har du teksten til den fine sangen:

Gode Gud, vad är klockan?
Över två, jag har somnat från TV:n igen
Men tack för filmen, den var bra.
Tack ska Du ha, Herre, Jarl Kulle beundrar jag,
Tack för idag, tack för en underbar, vanlig dag.

Tusen tack för att lunchkön var så kort idag,
För då hann jag springa
Och köpa skorna som jag ville ha.
Tack ska Du ha, Herre, dom passar mej riktigt bra,
Tack för idag, tack för en underbar vanlig dag.

Jag blev också glad för lappen från vår nya närbutik
Där Du gav mej tips om extrapris på kaffe.

Varje dag sker små under
Men så lätt det är att ta dom för givna,
Så lätt att sitta nöjd och bara ta.
Tack ska Du ha, Herre, för allt jag har fått idag,
Tack för idag, tack för en underbar vanlig dag.

Gode Gud, det är sent nu!
Snart halv tre, men hurra!
Det är lördag imorrn och jag kan sova hela dan.
Tack ska Du ha, Herre, nu släcker vi, Du och jag,
Tack för idag, tack för en underbar vanlig dag.

(Hentet fra Agnetha.net)

UKAS…COCKTAIL

HAPPY HOUR Oppskrift på Mojito med grønn te

Foto: Pukka

Min beste venn (han jeg har vært gift med i snart 24 år (!) og jeg koste oss med en Mojito ute på lørdag. Den var ikke så god som min Mojito eller verdens beste Mojito. Men koselig å ta en drink ute sammen. Det var lenge siden. Må gjentas!

UKAS…BLOMSTER

Gul krysantemum i kjøkkenvinduet

To gule krysantemum kjøpt av min bedre halvdel før påske lyser fremdeles opp i vinduskarmen på kjøkkenet. Og jeg som er litt lei av gult…og påske. Men så var det denne takknemligheten da. Husk å glede deg over at påskeblomstene fremdeles lever!

 

UKAS…INSTAFAVORITT

Denne uka har jeg fulgt noen nye Instagrammere, blant annet @torgfrun – som har noe lekent og fargerikt (og vårlig?) over seg. Akkurat hva jeg trenger nå. @pausefisk også. Litt farger og lekenhet her også. @lyslillabloggen har også bilder som appellerer til meg akkurat nå.

Mitt mest likte bilde på Instagram denne uka:

HOTELLPERLER Miss Clara Hotellrum i Stockholm

Jo, da – dette er ikke en supertrendy (og superdyr) leilighet i Stockholm, det er et hotellrom på Miss Clara Hotel som for et par år siden åpnet i en av Stockholms mest ærverdige Art Nouveau-bygninger. Dette hotellet står nå på ønskelisten min over hotellperler jeg har lyst til å besøke.

PS – Følg meg gjerne på Instagram: @mariannedebourg og legg igjen din Instagram-konto under her, så følger jeg deg!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.