Hjem   Om meg   Kontakt
Vårfargene som gir glede, optimisme og energi | Marianne de Bourg
31028
post-template-default,single,single-post,postid-31028,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Vårfargene som gir glede, optimisme og energi

VÅRENS FARGETRENDER:

Kommer oppussingslysten snikende med vårsola hos deg også…?

Her har fargekartene stått framme en stund. Jeg har tittet på dem i dagslys og i kveldsmørket, og er fremdeles ganske usikker på hvilken nye farger stua og soverommet skal få.

Dersom du også har tenkt å male i vår, kan du ta en titt på disse fargene. Det er en vårkolleksjon som går litt fra de grå nyansene vi ser så mye av for tiden. Jeg liker dem, men er fremdeles ikke overbevist nok til å gå bort fra grått. Ta gjerne en titt og se om du blir overbevist :)

INTERIØRTIPS - Vårens trender

Fargene i kolleksjonen LADY Spring & Summer Collection 2016 er en hyllest til våren. Den består av friske fargekombinasjoner som skal gi glede, optimisme og energi.

Fargepaletten reflekterer mange av de gode følelsene vi kjenner når det er vår i luften, de første varme solstrålene, knopper som spretter og blomster i vakre fargekombinasjoner.

Fargene har et ”ungt” preg i form av sin friskhet. Dersom de kombineres med for eksempel fargerike detaljer og blomstrete tekstiler, underbygger de humor og lekenhet. Dersom stilen er mer minimalistisk, og de kombineres med rene farger som hvitt eller svart, blir inntrykket roligere og mer stilrent.

Det er jo ikke dumt!

LADY Spring & Summer-kolleksjonen består av fem herlige farger, som alle passer godt på veggen på hver sin måte. Her ser du dem:

LADY 1369 Sol

LADY 1930 Lounge og LADY 1369 Sol

En nydelig, varm og avdempet gulfarge med en anelse rødt. Fantastisk fin sammen med Krydderurt eller Aprilgrønn. Mal gjerne noen detaljer i Sol dersom du har et rom i en av disse fargene. Sol er også en vakker farge å benytte i et barnerom. Maler du med LADY Balance oppnår du både godt inneklima og et behagelig, matt uttrykk.

LADY 8109 Aprilgrønn

LADY 8109 Aprilgrønn

Grønt er en farge av tiden! Denne grønnfargen er en sprekere, morsommere, mer sommerlig og kulørt enn grønnfargene vi har sett tidligere. En flott farge til for eksempel kjøkkenet.

LADY 8222 Krydderurt

LADY 8222 Krydderurt

En veldig elegant, men mer forsiktig grønnyanse. Et trygt fargevalg, for stilren og landlig eleganse.

LADY 1930 Lounge

LADY 1930 Lounge

En varm og elegant farge, som er lekker å kombinere med grønnfargene. Tilfører et rom mye, og kan gjerne males med LADY Balance på alle veggene i et rom.

Nyhet! LADY 2605 Happiness

LADY 2605 Happiness

Er helt ny farge i rosaspekteret – som sprer glede og energi! Den er nydelig å kombinere med hvitt eller svart, og møbler og interiør i rolige beigetoner.

Derfor velger vi glade vårfarger

Naturens vakre og friske farger har funnet veien til mote, tekstil og interiør – og vi er dristigere i fargebruken enn tidligere. Solen steker, humøret stiger – og vi vil omgi oss med friske farger.

Lisbeth Larsen

Det er en tendens i tiden at vi ønsker å bringe naturen inn i hjemmet, sier Lisbeth Larsen, global fargesjef i Jotun.

Grønne verdier har vært i trendbildet en stund, og nå er det blomstene som er til stor inspirasjon – både i mønster og fargebruk. Vi ser at folk bruker sin egen kreativitet og i større grad leker seg med egne og uforutsigbare fargekombinasjoner. Boligen er et fristed, der fargene skal gi oss den energien – eller roen som vi trenger.

Forskning viser at farger med mer intensitet, gir ekstra energi. Vi ønsker med disse fargene å skape glede, gi folk frodige farger og kanskje litt uventede fargekombinasjoner. Farger som underbygger det særegne, friske og litt humoristiske – ikke nødvendigvis det perfekte, forteller Larsen.

Tips: Jotun anbefaler å bruke de vakre fargene i en matt maling, for eksempel LADY Balance. Dette er malingen for deg som ønsker den perfekte kombinasjonen av vakre, matte vegger og godt inneklima. Malingen lukter minimalt både under og etter påføring, og egner seg så vel i stua, som i soverom eller barnerommet! Med dekkgaranti på to strøk, blir malejobben i tillegg effektiv.

Likte du dem? Og kunne du tenke deg å male med noen av disse fargene neste gang? Krydderurt er min favoritt :)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.